Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Rss
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

 

Home »

Irinel Popescu: Academia de Științe Medicale, un for de consacrare pentru elita medicinei românești

Irinel Popescu: Academia de Științe Medicale, un for de consacrare pentru elita medicinei românești

 

Academia de Științe Medicale a fost și rămâne un for de consacrare pentru elita medicinei românești și în același timp este o instituție care își propune să servească comunitatea căreia îi aparține, a declarat marți președintele Academiei de Științe Medicale, Irinel Popescu, în cadrul sesiunii solemne prilejuite de împlinirea a 80 de ani de la înființare a instituției.

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

"Academia de Științe Medicale a fost înființată în 1935 prin decret regal, a traversat apoi perioada comunistă și a renăscut în democrația românească de astăzi. Este o instituție veche și totuși mereu tânără. Academia de Științe Medicale a fost și rămâne și în prezent un for de consacrare pentru elita medicinei românești. În același timp este o instituție care își propune să servească comunitatea căreia îi aparține îndeplinind multiple funcții. Una dintre ele, pe care și-a asumat-o încă de la început, a fost aceea de ameliorare a stării de sănătate a populație. Și în prezent, cu ajutorul Ministerului Sănătății, Academia de Științe Medicale participă și furnizează expertiza pe care o posedă la elaborarea de programe și politici de sănătate", a spus Irinel Popescu.

El a mulțumit tuturor miniștrilor sănătății care au înțeles rolul Academiei de Științe Medicale și care i-au "întărit și consolidat" poziția.

În context, medicul a arătat că instituția este ''coordonatoarea cercetării medicale din România'' și are peste 70 de nuclee de cercetare.

Irinel Popescu a mai spus că în ultimul an Academia a accesat două programe de cercetare cu finanțare europeană, unul având ca scop dotarea cu angiografe în 17 centre de cercetare, iar celălalt care își propune instruirea a 3.000 de cadre medicale — medici și asistente — în domeniul transplantului de organe.

"Academia de Științe Medicale nu neglijează aspectele educaționale. Academia încearcă să se implice în învățământul post-universitar prin manifestările pe care le organizează, și care sunt creditate cu puncte ale CMR, și prin integrarea studenților în programele de parteneriat pe care urmează să le stabilească în cursul acestei veri cu Universitatea din Edinburgh. Academia de Științe Medicale coordonează în momentul de față Comisia de bioetică a medicamentului care are un rol foarte important în studiile clinice și care completează paleta de evenimente și activități de cercetare pe care le coordonează instituția noastră. La nivel internațional, Academia de Științe Medicale a manifestat și manifestă o largă deschidere și o bună inserție în circuitul academiilor europene și nu numai", a adăugat prof. dr Irinel Popescu.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Cristina Tatu)

2015-05-19 22:25:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi