Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Emir Kusturica, numit consilier la preşedinţia Bosniei-Herţegovina

Emir Kusturica, numit consilier la preşedinţia Bosniei-Herţegovina

Emir Kusturica, numit consilier la preşedinţia Bosniei-Herţegovina
 

Cineastul Emir Kusturica a fost numit consilier al lui Milorad Dodik, reprezentantul sârbilor în preşedinţia tripartită a Bosniei-Herţegovina, informează AFP.

Numele regizorului laureat de două ori cu Palme d'Or la festivalul de la Cannes apărea joi pe lista de consilieri a lui Dodik de pe pagina de internet a preşedinţiei de la Sarajevo, fără alte precizări.

Kusturica, în vârstă de 64 de ani, este în relaţii foarte bune cu liderul sârbilor din Bosnia-Herţegovina; într-un interviu de anul trecut, el şi-a exprimat "toate gândurile bune" faţă de Dodik, menţionează AFP. Cu aceeaşi ocazie, întrebat dacă va se va întoarce la Sarajevo, unde s-a născut, el a răspuns: "fiecare merge acolo unde este iubit; am impresia că în această vale (Sarajevo - n. red. AFP) există o idee preconcepută despre persoana mea, care este pe de o parte intransigentă, pe de alta periculoasă".

Milorad Dodik - iniţial social-democrat susţinut de Occident - se manifestă în prezent ca naţionalist şi ameninţă periodic cu organizarea unui referendum privind independenţa Republicii Srpska, entitatea sârbă pe care o consideră stat, în timp ce despre Bosnia-Herţegovina susţine că este "o ţară ratată".

AGERPRES/(AS - autor: Marius Hosu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

2019-03-14 15:06:56
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!