Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Zvonuri

Zvonuri

Președintele rus, Vladimir Putin, a mângâiat și a calmat din priviri un pui de leopard care atacase grup de ziariști aflat în vizită la un centru de creștere și ocrotire a acestor feline situat în regiunea Soci, unde vineri începe olimpiada de iarnă, relatează marți agenția EFE citând agenția rusă Interfax.

 

Foto: XINHUA FLUX / Ye Pingfan

 

Putin se afla în parcul național pentru a face un tur la volanul unei mașini Lada Niva, avându-i lângă el ca pasageri pe Gilbert Felli, directorul executiv al Comitetului Olimpic Internațional pentru Jocurile Olimpice și pe Jean Claude Killy, președintele comisiei de coordonare a acestui comitet. La un moment dat, directorul centrului le-a propus invitaților să intre în cuști pentru a-i vedea mai îndeaproape pe cei patru pui de leopard.

Într-una dintre cuști îi aștepta felina botezată Grom (Tunet), un pui de leopard în vârstă de șase luni, care, la apariția oaspeților a început să se agite și să mârâie. Atunci, după cum susține agenția Interfax, liderul de la Kremlin s-a apropiat de Grom și a început să-l mângâie, dar felinei se pare că nu i-au plăcut flash-urile camerelor foto și s-a năpustit asupra ziariștilor, unul dintre aceștia alegându-se cu o zgârietură, iar un altul cu o mușcătură la genunchi. După acest episod, invitații au ieșit din cușcă, însă Putin a mai rămas câteva minute în apropierea lui Grom, privindu-l fix și încercând să-l liniștească. 'Îmi plac animalele. Am impresia că reușim să stabilim o conexiune reciprocă', a spus liderul rus în fața jurnaliștilor care-l însoțeau.

2014-02-04 21:20:00
Vezi Continuarea 

Brooke Banker, fostă voleibalistă, are cele mai lungi picioare din New York: 119 cm

Brooke Banker, 26 de ani, se poate lăuda că are cele mai lungi picioare din New York. Top modelul, fostă voleibalistă, are 1,82 m, iar picioarele ei măsoară 119 cm, adică două treimi din înălțime. Un record, potrivit postului Barcroft TV, preluat de 7sur7.be.

 

Foto: captura youtube

 

2014-02-04 16:25:00
Vezi Continuarea 

ZILE NAȚIONALE ALE STATELOR LUMII: Sri Lanka - Insula Ceaiului

Stat insular, situat în sudul Asiei, în Oceanul Indian, în partea de sud a subcontinentului indian, renumit pentru terapiile alternative cunoscute drept "ayurveda", are o suprafață de 65.610 kmp și o populație de 20.238.000 locuitori. Este a noua insulă ca mărime de pe mapamond.

 

Foto: http://www.srilanka.travel/pristine_beach_holidays


Poziția sa strategică i-a prilejuit, încă din antichitate, un rol cheie în comerțul Indiei și Chinei cu Europa, fiind totodată unul dintre cei mai mari exportatori pe mapamond în ce privește industria ceaiului.

Importantă colonie portugheză (1505), ulterior olandeză (1658), și apoi britanică (1795), până la proclamarea independenței, la 4 februarie 1948, Insula Ceylon, își schimbă denumirea în Republica Sri Lanka la 22 mai 1972. Statul a fost măcinat de lupte între rebelii tamili și forțele guvernamentale (1997-2001). La 26 decembrie 2004 coastele de sud și vest ale Sri Lankăi au fost afectate de valuri de tsunami ce fuseseră provocate de un cutremur cu o magnitudine de 9.0 grade pe scara Richter.Potrivit constituției din 7 septembrie 1978, Sri Lanka este republică prezidențială, având un legislativ unicameral și este membră a Uniunii Commonwealth-ului. Este împărțită în 25 districte grupate în nouă provincii.

Ziua națională aniversată anual, la 4 februarie, marchează recunoașterea independenței insulei de către Marea Britanie, fiind organizate numeroase evenimente și manifestări dedicate acesteia.

De teama grupărilor de rebeli, toate instituțiile de stat și obiectivele importante sunt apărare de militari înarmați, fapt ce nu afectează turiștii care vin an de an să se bucure de peisajele frumoase ale Insulei.

Sri Lanka este o minunată destinație pentru turiști și are numeroase frumuseți naturale, păduri tropicale, cu sute de râuri ce le traversează și numeroase cascade minunate. În capitala Colombo, oraș agitat și zgomotos, există destule obiective turistice: turnul cu ceas, primul far, reședința președintelui, toate în nord, iar în sud este situat cel mai elegant cartier cu numeroase case impunătoare și cel mai mare parc al orașului. În estul fortului este cartierul pătrunzător al bazarului Pettah. Locul cel mai plin de turiști al orașului este acoperișul aurit al Dalada Maligawa, unde este păstrată rămășița dintelui lui Buddha.

Înainte de a fi una dintre cele mai mari țări producătoare de ceai, Sri Lanka avea culturi întregi de cafea. Toate plantațiile de cafea au fost distruse în perioada (1865-1890). La sfârșitul secolului al XIX-lea arborii de cafea au fost înlocuiți cu arborii de ceai.

Ideea privind plantarea ceaiului în Ceylon îi este atribuită lui James Taylor, un englez care a făcut primele sale încercări în grădina Loolecondera, în jurul anului 1860. Sri Lanka, supranumită Insula Ceaiului, este al treilea producător mondial. Ceaiul în Sri Lanka este cultivat în șase regiuni situate în sudul insulei și variind în altitudine între nivelul mării și 2.500 m.

2014-02-04 11:40:00
Vezi Continuarea 

Katy Perry a ajuns la 50 de milioane de fani pe Twitter

Katy Perry este vedeta cea mai urmărită pe Twitter. Solista are în prezent peste 50 de milioane de fani care îi urmăresc mesajele pe Twitter, după ce doar în ultimele 12 luni a adunat 18 milioane de fani pe platforma de socializare, reușind să-i depășească pe Justin Bieber și Lady Gaga care dispun de 49,1 milioane și respectiv 41 de milioane de fani pe această platformă, conform starpulse.com.

 

Foto: (c) XINHUA FLUX/Yang Lei 

2014-02-04 10:12:00
Vezi Continuarea 

În apartamentul lui Philip Seymour Hoffman au fost găsite 50 de pliculețe cu heroină

În apartamentul din New York în care a încetat din viață, la doar 46 de ani, actorul Philip Seymour Hoffman, laureat al premiului Oscar, au fost găsite nu mai puțin de 50 de pliculețe cu heroină, conform poliției, informează starpulse.com.

 

Foto: (c) Wikipedia.org / Georges Biard

 

Actorul a fost găsit mort duminică, cu un ac de seringă încă înfipt în mână, iar poliția a confiscat numeroase pliculețe cu heroină și mai mult de 20 de ace hipodermice de seringă folosite, din apartament.

Pe multe dintre pliculețe era trecut logo-ul "Ace of Spades" sau "Ace of Hearts", care în jargonul consumatorilor de heroină înseamnă că drogul este amestecat cu un puternic medicament calmant, fentanyl.

2014-02-04 09:20:00
Vezi Continuarea 

A fost furată o fiolă cu sângele papei Ioan Paul al II-lea

O fiolă cu sângele fostului suveran pontif Ioan Paul al II-lea a fost furată dintr-o biserică din centrul Italiei și 50 de carabinieri cercetează atent zona pentru a o găsi, anunță luni presa, preluată de AFP.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES ARHIVA

 

Fiola a fost furată acum două zile, împreună cu o cruce, din micuța biserică San Pietro della Ienca, aflată într-o zonă muntoasă din Abruzzo (centrul Italiei), unde papei îi plăcea să schieze, scrie cotidianul La Repubblica.

2014-01-27 13:39:17
Vezi Continuarea 

Sibiu: Zăpadă de peste un metru la Bâlea Lac; de luni vor începe lucrările la biserica de gheață

Stratul de zăpadă a ajuns în numai două zile la 1,1 metri, la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgărașului, la Bâlea Lac, unde ninge neîntrerupt de câteva zile.

 

Foto: (c) MARIOARA PAULESCU / AGERPRES ARHIVA

 

Reprezentanții Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac au declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că de luni vor începe lucrările la singura biserică de gheață din țară, care, cel mai probabil, va fi inaugurată la începutul lunii februarie, odată cu igluurile. Transportul pe cablul, cu telecabina, de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac nu a avut de suferit, din cauza vântului.

2014-01-25 18:15:16
Vezi Continuarea 

Journal du Dimanche: Francois Hollande va anunța separarea de Valerie Trierweiler

Președintele francez Francois Hollande urmează să anunțe sâmbătă (25 ianuarie) separarea de partenera sa, Valerie Trierweiler, în urma scandalului mediatic privind idila lui cu actrița franceză Julie Gayet, potrivit publicației 'Journal du Dimanche', citată de Reuters.

 

Foto: (c) Zhou Lei / XINHUA ARHIVA

 

Trierweiler își va relua activitățile de caritate cu o vizită în India pe care o va începe duminică, iar Hollande vrea să soluționeze chestiunea până atunci. ''Comunicatul de presă al Palatului Elysee ar urma să fie emis astăzi'', a comentat respectabilul săptămânal francez.

2014-01-25 13:31:26
Vezi Continuarea 

La ce servește setarea 'mod avion' a dispozitivelor mobile?

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a autorizat luna trecută utilizarea dispozitivelor electronice, precum tablete, telefoane inteligente, aparate mp3 sau cărți electronice, pe parcursul tuturor fazelor de zbor, cu condiția să fie setate pe 'mod avion', astfel încât să nu pună în pericol zborul, notează marți ziarul ABC.

 

Foto: AP ARHIVA / Matt Slocum

 

Prin urmare a urca în avion și nu a închide complet telefonul mobil nu mai este o utopie. Este vorba de un prim pas spre generalizarea uzului acestor dispozitive pe parcursul întregului zbor, având în vedere că o altă provocare va fi aceea de a facilita conexiunea la Internet, prin intermediul unui sistem de telefonie mobilă sau wi-fi.

În prezent conexiunea la internet la bordul avionului nu este posibilă decât dacă avionul este dotat cu un echipament specific și dacă are atestat de securitate care să permită pasagerilor să se conecteze când s-a ajuns la jumătatea traseului parcurs. În acest caz, aparatul nu mai poate transmite semnale care să interfereze cu sistemele avionului.

Ce înseamnă de fapt 'modul avion'? Această operațiune dezactivează funcțiile wireless ale dispozitivelor precum iPhone pentru a se supune normelor aeriene.

În cazul în care setarea este disponibilă apare pe ecran o iconiță care anunță că au fost dezactivate servicii precum planul de date sau vocea (nu se poate naviga pe internet și nici să se facă apeluri), conexiunile wireless (wi-fi sau Bluetooth) și conexiunea la navigatorul GPS.

În cazul în care operatorul aerian și legile de navigație permit, se pot reactiva conexiunile wi-fi și bluetooth dacă sunt setate pe 'mod avion'.

2013-12-17 12:30:32
Vezi Continuarea