Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Zvonuri

Zvonuri

Mark Zuckerberg, fondatorul și patronul Facebook, a fost desemnat cel mai important filantrop din Statele Unite ale Americii în 2013 datorită unei donații de aproape 1 miliard de dolari către o organizație non-profit din Silicon Valley, informează marți AFP.

Foto: TheStreet / YouTube

Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, s-au situat pe primul loc în clasamentul anual al celor mai mari donatori din SUA în 2013, clasament stabilit de publicația 'The Chronicle of Philanthropy'. În vârstă de 30 de ani, cei doi sunt cei mai tineri filantropi care s-au aflat vreodată în fruntea acestei liste.

 

2014-02-11 09:09:00
Vezi Continuarea 

Leonardo DiCaprio este gata să facă pe ecran 'tot ce vrea' regizorul Scorsese

Leonardo DiCaprio, nominalizat la premiul Oscar, categoria cel mai bun actor, pentru rolul din 'Lupul de pe Wall Street', are 'aceleași gusturi' ca Martin Scorsese și spune că ar fi gata să facă pe ecran 'tot ce vrea' regizorul.

Foto: (c) Yang Lei / XINHUA FLUX

Intervievat de presă cu ocazia tradiționalului dejun al nominalizaților, organizat la Beverly Hills, actorul a recunoscut că ultimul film al celor doi prezintă pe ecran 'multe obiceiuri abjecte', relatează marți AFP. 'Am vrut să fie un film edificator și să arătăm exact această parte sumbră a culturii noastre. A fost o reacție la ceea ce s-a întâmplat în 2008', la criza financiară, a declarat DiCaprio.

 

2014-02-11 08:39:00
Vezi Continuarea 

Spionaj cibernetic: Un stat s-ar afla în spatele unui virus informatic, potrivit unor experți

Experți în securitate cibernetică au anunțat luni că au descoperit un virus folosit în spionajul informatic care ar fi afectat guverne și companii din 31 de țări și care ar fi fost susținut de un stat, relatează AFP.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

2014-02-11 08:24:00
Vezi Continuarea 

Mari diferențe de opinii între catolici, potrivit unui studiu global

Majoritatea catolicilor au o poziție diferită de cea a Bisericii în ceea ce privește avortul, contraceptivele și divorțul și au păreri împărțite față de posibilitatea ca femeile să devină preot, relevă un recent sondaj de opinie global care pune în evidență diferențe de la o țară la alta și un mare sprijin față de Papa Francisc, relatează EFE.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES ARHIVA

În timp ce Africa și Asia aderă în majoritate la doctrina Bisericii, țările occidentale europene, SUA și unele țări latino-americane sprijină practici considerate imorale de Vatican.

Numai 19% dintre catolicii din Europa și 30% dintre cei din America Latină sunt de acord cu poziția Vaticanului de a nega comuniunea celor divorțați recăsătoriți civil, pe când în majoritatea țărilor catolice africane procentajul este de 75%.

Referitor la avort, 65% dintre subiecți consideră că ar trebui să fie permis: 8% susțin ca avortul să fie posibil în toate cazurile, iar 57% îl doresc numai în unele cazuri, ca atunci când viața mamei este în pericol. Cel mai mare sprijin față de întreruperea sarcinii provine din Europa. Avortul este susținut și în Brazilia, Argentina și SUA. În Filipine, din contră, 73% dintre catolici cred că avortul nu ar trebui să fie permis niciodată.

În ceea ce privește posibilitatea ca femeile să devină preot, 30% dintre catolicii europeni și 36% dintre cei din SUA se opun, față de 80% în Africa și 76% în Filipine, țara cu cea mai numeroasă populație catolică din Asia.

Printre subiectele care generează un consens mai mare se numără contraceptivele, cu 78% opinii favorabile folosirii acestora. Cel puțin 90% dintre catolicii din Spania, Argentina, Columbia, Brazilia și Franța sunt pentru folosirea contraceptivelor, în timp ce în SUA procentajul este de 79%. În Filipine, sprijinul este de 68%, iar în Congo și Uganda, ușor peste 40%.

2014-02-10 11:38:00
Vezi Continuarea 

Top 10 cele mai mari zăcăminte de petrol din lume

Venezuela, Arabia Saudită și Irak ocupă primele locuri în clasamentul celor mai bogate țări din punct de vedere al zăcămintelor de petrol, potrivit unei analize realizate de publicația internațională de profil Energy Digital.

 

Foto: (c) Ahmad Halabisaz / XINHUA FLUX

 

Capul de afiș revine Venezuelei, unde, în 2011, președintele de atunci, Hugo Chavez, a anunțat că există zăcăminte dovedite de 297 de miliarde de barili, ceea ce a făcut ca statul sud-american să depășească liderul mondial de până atunci, Arabia Saudită, cu mai mult de 30 de miliarde de dolari.

Deși Venezuela continuă să fie unul dintre cei mai importanți furnizori ai Statelor Unite, dezvoltarea câmpurilor petrolifere a fost afectată de turbulențele politice. Pentru populație, prețul carburanților a fost subvenționat în mod artificial, astfel că producția a scăzut dramatic, ca urmare a fondurilor insuficiente pentru modernizarea infrastructurii energetice.

Pe locul doi, se situează Arabia Saudită, cu rezerve dovedite de țiței brut de 267 de miliarde de dolari, adică o cincime din rezervele totale mondiale. Deși la nivelul țării sunt peste 100 de perimetre mari, jumătate din aceste rezerve sunt concentrate în opt câmpuri uriașe, inclusiv în Ghawar Field, cel mai mare din lume.

Irakul se află pe poziția a treia, cu rezerve oficiale de 143 de miliarde de barili. În sector se vorbește, însă, de o descoperire uriașă de 350 de miliarde de barili, care ar aduce țara pe primul loc în acest top. Însă, din cauza ocupației militare, statisticile oficiale nu au mai fost revizuite din 2001.

Pe următoarele două locuri sunt Canada și Iran, cu rezerve de aproximativ 150 de miliarde de barili fiecare, respectiv cam 10% din rezervele totale dovedite de petrol ale omenirii. Iran este și al patrulea mare producător de petrol din lume și al doilea din cadrul OPEC, după Arabia Saudită.

Locul șase este ocupat de Kuwait, cu rezerve de 104 miliarde de barili, cea mai mare parte dintre ele aflându-se în perimetrul Burgan, al doilea cel mai mare din lume de petrol convențional.

2014-02-10 10:03:00
Vezi Continuarea 

Un Rolls-Royce care i-a aparținut actriței Brigitte Bardot s-a vândut la licitație cu 286.000 euro

O mașină Rolls-Royce de colecție, care i-a aparținut actriței Brigitte Bardot, s-a vândut la o licitație organizată sâmbătă la Paris cu 286.000 euro, informează closermag.fr.

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES ARHIVA

La salonul Retromobile au fost scoase la licitație numeroase mașini care le-au aparținut unor vedete. Nu mai puțin de 177 de mașini de colecție au fost aduse la salon, printre care și somptuosul Rolls-Royce Silver Cloud, care a fost al actriței franceze acum 50 de ani. Un alt automobil adjudecat — cu 48.900 euro — a fost un Chevrolet Bel Air, condus în trecut de Ringo Starr, iar o motocicletă a umoristului Coluche a fost cumpărată cu 7.700 euro. Un Maserati Ghibli Spyder 1969 s-a vândut la licitație cu 749.500 euro, record mondial pentru această mașină.

2014-02-10 09:11:00
Vezi Continuarea 

Adele a câștigat 30 de milioane de lire sterline în 2013

Adele a câștigat aproximativ 30 de milioane de lire sterline în cursul anului trecut doar pentru că o cheamă Adele... fără să scoată vreun nou produs discografic sau fără să plece în turnee, conform publicației The Sun.

Foto: Captura YouTube/AdeleVEVO

Conform sursei citate, Adele încă trăiește, și iată că trăiește foarte bine, din succesul albumului său "21", chiar dacă acest produs discografic a fost lansat în urmă cu trei ani.

 

2014-02-09 16:55:00
Vezi Continuarea 

Paul Bettany își va împrumuta din nou vocea unui sistem AI în universul Marvel

Paul Bettany își va împrumuta pentru a doua oară vocea unui sistem AI dintr-un film din universul Marvel, de această dată actorul urmând să joace rolul androidului The Vision în filmul "Avengers: Age of Ultron", conform starpulse.com.

 

Foto: (c) LUCIAN TUDOSE / AGERPRES ARHIVA

 

Vocea lui Bettany a fost folosită și pentru sistemul JARVIS (Just A Rather Very Intelligent System — supercalculatorul lui Tony Stark) din seria "Iron Man".

 

În noul film personajul principal malefic este Ultron, o mașină care l-a construit pe androidul The Vision pentru a învinge echipa Avengers. Cumva însă The Vision ajunge să treacă de partea binelui.

2014-02-08 15:14:00
Vezi Continuarea 

Un grup rock cere Pentagonului drepturi de autor pentru muzica folosită la torturarea prizonierilor de la Guantanamo

Grupul canadian de muzică rock Skinny Puppy a cerut Departamentului american al Apărării să-i plătească suma de 666 de mii de dolari ca drepturi de autor pentru folosirea muzicii sale la torturarea prizonierilor de la Guantanamo, relatează AFP citând postul de televiziune CTV.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ANDRES LEIGHTON

2014-02-08 05:12:00
Vezi Continuarea 

MB: Din cauza vremii, pinguinilor li se dau medicamente împotriva depresiei

Vremea în nord-estul Angliei este atât de rea de la începutul anului încât pinguinilor dintr-un sanctuar marin li s-au dat medicamente împotriva depresiei. Cei 12 pinguini Humboldt originari de pe coastele statelor Peru și Chile dădeau semne de stres, așa încât s-au pus pastile în peștii pe care îi mănâncă, a declarat vineri pentru AFP Lyndsey Crawford din conducerea sanctuarului din Scarborough (litoralul atlantic al Yorkshire, lovit de furtuni).

 

Foto: (c) Wang Lili / XINHUA ARHIVA

 

Fiindcă nu sunt din zone cu condiții meteo similare, 'nu s-au obișnuit cu acest tip de vreme rea atât de mult timp', a adăugat o colegă a acesteia. Pinguinii își manifestă stresul rămânând mai degrabă la căldură decât să meargă în apă, mediul lor natural.

Pastilele contribuie și la întărirea fragilului lor sistem imunitar. 'Sperăm să își dea seama că nu sunt în pericol. Nu știu că primesc tratament fiindcă sunt pastile foarte mici care nu au gust neplăcut', a mai spus Lyndsey Crawford.

2014-02-07 14:42:00
Vezi Continuarea 

Ultimul 'Tonight Show' pentru Jay Leno

Jay Leno, legenda televiziunii americane ce a condus timp de aproape 22 de ani foarte populara emisiune 'The Tonight Show' a postului NBC, părăsește scena, urmând să fie înlocuit de actorul de comedie Jimmy Fallon, relatează AFP.

 Solistul de muzică country Garth Brooks și comicul Billy Crystal, invitații lui Leno la prima lui emisiune din luna mai 1992, vor fi pe platou și la ediția de joi.

Jay Leno, în vârstă de 63 de ani și celebru prin lungile sale monologuri introductive în care-și tachinează invitații, indiferent că sunt oameni politici sau celebrități, a devenit un erou național în Statele Unite. Înlocuitorul său, Jimmy Fallon, în vârstă de 39 de ani, a moderat 'Late Night show', care vine în program după 'The Tonight Show'.

2014-02-07 02:41:00
Vezi Continuarea 

Lady Gaga se declară "onorată" să cânte din spațiu

Lady Gaga se declară "onorată" de oportunitatea de a cânta din spațiu, în cursul anului viitor, odată cu lansarea zborurilor spațiale comerciale ale companiei Virgin Galactic, aparținându-i miliardarului și aventurierului Sir Richard Branson, conform revistei Harper's Bazaar.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

 

Un bilet pentru un astfel de zbor va costa aproximativ 250.000 de dolari.

"De abia aștept să cânt în spațiu. Abia aștept să mă apuc de pregătiri. Voi scoate la licitație cel de-al doilea loc de care dispun într-o cursă Virgin Galactic pentru a strânge bani pentru Fundația Born This Way. Vreau ca acest moment să însemne ceva pentru cât mai mult lume, nu doar pentru mine", a susținut ea.

2014-02-06 20:57:00
Vezi Continuarea 

Shimon Peres a stabilit recordul celui mai mare curs de educație civică ținut online

Președintele israelian Shimon Peres a ținut joi o lecție de educație civică prin videoconferință pentru peste 9.000 de liceeni din întreaga țară, o performanță ce a intrat direct în Cartea Guinness a Recordurilor, relatează AFP.

 

Foto: (c) eAlejandro Ayala / XINHUA ARHIVA

2014-02-06 17:00:00
Vezi Continuarea 

Zilele mondiale fără telefon mobil

Zilele mondiale fără telefon mobil, aflate la cea de-a 14-a ediție, sunt marcate în perioada 6-8 februarie. În aceste zile oamenilor li se propune să renunțe la folosirea telefoanelor mobile sau să reducă numărul convorbirilor.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

Scopul manifestărilor este de a atrage atenția utilizatorilor asupra impactului pe care îl are tehnologia în viața cotidiană și asupra dependenței de telefoanele mobile și smartphone-uri, devenite indispensabile omului modern, care deseori se gândește că ar putea rămâne izolat de lume dacă ar renunța la mobil.

Inițiatorul manifestărilor prilejuite de zilele mondiale fără telefon mobil este scriitorul francez Philip Marso, autorul primului roman scris sub formă de SMS.

2014-02-06 14:18:00
Vezi Continuarea 

Moartea lui Seymour Hoffman, o enigmă pentru legiști

Autopsia actorului american Philip Seymour Hoffman nu a dat rezultate concludente și alte analize sunt necesare, a declarat miercuri un medic legist la New York pentru AFP.

 

Foto: (c) wikipedia.org / Georges Biard

 

O purtătoare de cuvânt a precizat că autopsia s-a terminat, dar alte analize sunt necesare pentru a determina cu precizie cauzele morții actorului, decedat la 46 de ani, duminică, în casa lui din Manhattan, aparent în urma unei supradoze de heroină.

Aceste rezultate ar putea fi obținute după mai multe zile. Corpul nu a fost restituit încă familiei, a mai precizat purtătoarea de cuvânt.

Hoffman, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor în 2006 în 'Capote', era unul dintre actorii cei mai apreciați ai Hollywood-ului și moartea sa a creat un șoc enorm.

2014-02-06 07:41:00
Vezi Continuarea 

Pilotul avionului cu care călătorea Justin Bieber a purtat mască de oxigen din cauza mirosului de marijuana

Când Justin Bieber, tatăl său și câțiva prieteni iau avionul din Canada până în America, zborul constituie o încercare pentru personalul de bord. Potrivit NBC News, personalul navigant al unui avion privat, închiriat recent de cântăreț, a trecut printr-un adevărat calvar.

 

Foto: STR / XINHUA ARHIVA

2014-02-05 19:49:00
Vezi Continuarea 

U2 a strâns 3 milioane de dolari pentru lupta împotriva sida cu ajutorul piesei 'Invisible'

Grupul rock irlandez U2 a reușit să strângă 3 milioane de dolari pentru lupta împotriva sida din descărcarea de pe iTunes a noii sale piese, 'Invisible', informează agenția Belga.

 

Foto: TANJUG ARHIVA

 

Amatorii de muzică au putut descărca piesa gratuit, dar, după cum a anunțat duminică, cu ocazia Super Bowl, finala ligii de fotbal american, Bank of America dă câte un dolar pentru fiecare descărcare a cântecului.

 

Acțiunea s-a încheiat luni seară, iar de atunci fanii grupului irlandez trebuie să plătească 1,29 dolari pentru a face rost de piesă.

2014-02-05 17:58:00
Vezi Continuarea 

Patru arestări după moartea lui Philip Seymour Hoffman

Poliția din New York a arestat patru persoane suspectate că ar avea legătură cu drogurile găsite în apartamentul actorului Philip Seymour Hoffman, mort duminică din cauza unei supradoze, relatează 7sur7.be.

 

Foto: (c) Niu Xiaolei / XINHUA ARHIVA

2014-02-05 15:56:00
Vezi Continuarea 

Festivalul zăpezii în Japonia

Festivalul zăpezii, desfășurat an de an la Sapporo, în Japonia, atrage, la fiecare ediție, un număr foarte mare de vizitatori din țară și de peste hotare. Timp de o săptămână, în perioada 5-11 februarie, sute de statuete din zăpadă și din gheață umplu străzile orașului. Variind de la replici după piese arhitecturale celebre japoneze sau străine și până la reprezentări imaginare, sculpturile din zăpadă și gheață creează o atmosferă feerică.

 

Foto: (c) XINHUA FLUX /Wang Jianwei 


Festivalul a debutat în 1950, când elevii de la liceul local au sculptat șase statuete din zăpadă în Parcul Odori, de-a lungul străzii principale din oraș. A atras un număr impresionant de spectatori, iar în anii care au urmat spectacolul era deja emblema orașului Sapporo. Aflat la cea de-a 65-a ediție, evenimentul atrage în prezent peste 2 000 000 de vizitatori.


În jur de 150 de grupuri de locuitori prezintă câte o statuie pe o anumită temă. Mai mult decât atât, ei se oferă voluntar pe toată perioada expoziției, oferind informații turistice, ajutându-i pe cei cu disfuncții fizice să-și împingă căruciorul pe străzile acoperite cu zăpadă sau traducând informațiile necesare pentru străini. În cadrul festivalului are loc și o competiție pentru desemnarea celei mai frumoase statuete. Se va acorda, de asemenea, și un premiu de popularitate.

2014-02-05 12:14:00
Vezi Continuarea 

Johnny Depp își dorește ca trupa The Rolling Stones să-i cânte la nuntă

Johnny Depp, 50 de ani, i-a cerut mâna prietenei sale, Amber Heard și se gândește deja ce muzica va avea la nuntă, dorindu-și ca formația The Rolling Stones să asigure fundalul muzical al petrecerii, conform revistei Now.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/PAUL BUCIUTA 


Depp a cunoscut-o pe Amber Heard, 27 de ani, pe platourile de filmare ale producției "The Rum Diary", în 2011, și, deși nu au fixat încă o dată pentru nuntă, el l-a rugat pe prietenul său Keith Richards, chitaristul formației The Rolling Stones și interpretul tatălui personajului lui Johnny Depp din seria "Pirates of the Caribbean", să-și convingă colegii de trupă pentru a cânta la nuntă.

"Planurile de nuntă sunt încă în faza incipientă, însă Johnny știe un lucru sigur și anume că își dorește participarea formației The Rolling Stones. El ar putea chiar să-și ia chitara și să cânte cu ei o piesă sau două", conform unei surse citate de revista Now.

Johnny Depp este un foarte bun chitarist și a înregistrat alături de Marilyn Manson o variantă a hitului lui Carly Simon din 1972, "You're So Vain", care apare pe album lui Manson, "Born Villain". El a mai colaborat și cu formația Oasis la piesa "Fade In-Out" de pe albumul din 1997 "Be Here Now", la invitația lui Noel Gallagher, cu care este bun prieten.

2014-02-05 09:23:00
Vezi Continuarea