Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Voiculescu: Mă bucur în continuare de libertatea de exprimare și de conștiință;voi continua lupta împotriva lui Băsescu

Voiculescu: Mă bucur în continuare de libertatea de exprimare și de conștiință;voi continua lupta împotriva lui Băsescu

 

Dan Voiculescu afirmă duminică, într-o primă postare pe blogul său după decizia de condamnare definitivă la 10 ani de închisoare cu executare, că se bucură în continuare de cele mai de preț libertăți - de exprimare și de conștiință, dar și că va continua lupta împotriva lui Traian Băsescu.

Foto: (c) Alex TUDOR / AGERPRES FOTO

"Justiția trebuie respectată, abuzul trebuie combătut. La demnitate, onoare și curaj nu am renunțat, nu renunț și nu voi renunța. În plus, mă bucur în continuare de cele mai de preț libertăți: libertatea de exprimare și libertatea de conștiință. Nu e ușor ca după o viață de muncă, efort și responsabilitate să plătești pentru ceva ce nu ai făcut. În același timp, nu e greu știind cauza pentru care lupți. De oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei și voi lupta împotriva dictaturii lui Băsescu", afirmă Voiculescu.

De asemenea, Voiculescu se declară îngrijorat că presa din România, "obsedată de rivalități, consumată de mize financiare și politice", ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăți.

"Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încălcat deja voința liber exprimată a 87% dintre români, sunt naivi și refuză să vadă amenințarea. Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale fiecărui cetățean pot fi oricând încălcate. Chiar și drepturile celor care astăzi se bucură miop de acest august fierbinte. Cei care astăzi aleg să ignore datele obiective ale acestui abuz susțin un precedent periculos pentru întreaga societate românească. Voi continua ce am început — lupta împotriva lui Băsescu Traian și a sistemului său dictatorial", mai spune Voiculescu.

În 8 august, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA, fiind în prezent în detenție la penitenciarul Rahova.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Marius Frățilă)

2014-08-17 15:05:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!