Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Vâlcea: Salvamontiștii recomandă turiștilor evitarea traseelor montane în această perioadă

Vâlcea: Salvamontiștii recomandă turiștilor evitarea traseelor montane în această perioadă

 

Salvamontiștii vâlceni recomandă turiștilor să evite în următoarele zile traseele turistice din zona montană a județului din cauza condițiilor meteo și a stratului de zăpadă care urmează să cadă.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA / ANAMARIA TOMA 


"Datorită căderilor de zăpadă și a viscolului pot fi create condiții de producere a avalanșelor în toate masivele montane din județ. Pentru turiștii care doresc să viziteze județul Vâlcea recomandăm obiective turistice din zona joasă a județului și pârtiile de schi. Persoanele, care sunt obligate, din diferite motive, să ajungă în zona montană, trebuie să folosească echipamentul de iarnă, iar pentru zona alpină echipamentul să fie tehnic — colțari, pioleți, bocanci de tură, rachete de zăpadă", a declarat vineri pentru AGERPRES șeful Serviciului Județean de Salvamont, Mircea Lera.

Nu sunt recomandate traseele din Munții Cozia, Căpățânii, Buila-Vânturarița, dar și traseele auto.

"În această categorie, este interzis DN67C, Transalpina, iar cei care se aventurează pe drumcod portocaliuurile auto montane să aibă mașinile echipate cu lanțuri și alte aspecte ce țin de circulația pe timp de iarnă", a spus Mircea Lera.

În județul Vâlcea sunt valabile în aceste zile codurile de avertizare privind căderi masive de zăpadă. AGERPRES/(AS — autor: Liviu Popescu, editor: Ștefan Gabrea)

2014-01-24 12:43:34
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!