Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Relicvele Sf.Valentin ar putea transforma Dublinul într-o destinație romantică

Relicvele Sf.Valentin ar putea transforma Dublinul într-o destinație romantică

 

O biserică din Dublin păstrează, aproape în secret, relicvele Sf.Valentin, care ar putea transforma capitala irlandeză într-o destinație romantică, așa cum sunt Parisul și Roma, potrivit EFE.

Foto: wikipedia.org

De când au ajuns relicvele la Dublin, acum 178 de ani, în Whitefriar Street Church, Biserica Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, locuitorii orașului au simțit o mare devoțiune față de patronul protector al îndrăgostiților, care trece totuși neobservat pentru majoritatea turiștilor.

Mai mult localnicii se îndreaptă zilnic spre această biserică carmelită din centrul Dublinului pentru a-i cere Sf. Valentin să le rezolve problemele 'vieții în general', a explicat pentru EFE părintele Bernard Murphy, potrivit căruia s-ar putea face mai mult din punct de vedere turistic pentru a profita de acest dar al Papei Grigore al XVI-lea (1831-1846).

Papa Grigore al XVI-lea a decis să răsplătească harul carmelitului irlandez John Spratt dăruindu-i un relicvariu din lemn care conține 'trupul sfânt al Sf.Valentin Martirul' și care poartă scutul papal.

Potrivit părintelui Murphy, acestea nu sunt singurele rămășițe din trupul sfântului existente în lume și nu se știe cu certitudine dacă în relicvariu mai este și altceva, deoarece nu a fost deschis niciodată și păstrează intact sigiliul papal.

Părintele amintește că, în fiecare an, la 14 februarie, congregația adresează rugăciuni speciale sfântului în cursul celor șapte slujbe celebrate. De asemenea, sunt binecuvântate inelele celor care urmează să se căsătorească. AGERPRES/(AS — autor: Pepa Sița, editor: Tudor Martalogu)

2014-02-14 19:17:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!