Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Maramureş: Risc de avalanşă în Munţii Gutâi, pe versantul Creasta Cocoşului

Maramureş: Risc de avalanşă în Munţii Gutâi, pe versantul Creasta Cocoşului

Maramureş: Risc de avalanşă în Munţii Gutâi, pe versantul Creasta Cocoşului
 

Riscul producerii unor avalanşe în Munţii Gutâi, în zona Creasta Cocoşului (1.428 metri) este foarte ridicat, a precizat, duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă.

"Serviciul Salvamont menţine avertizarea privind riscul producerii unor avalanşe pe Creasta Cocoşului din Munţii Gutâi. Aici, zăpada a devenit instabilă, la altitudini înalte, precum şi pe văile din vecinătate, iar stratul de zăpadă depăşeşte 100 cm. Pentru a preveni riscul unor posibile accidente, salvamontiştii au montat în zonă panouri de avertizare şi de acces restricţionat pe traseul spre Creasta Cocoşului. (...) Din nou atragem atenţia amatorilor de drumeţii montane să nu se aventureze pe trasee şi să ţină cont de recomandările salvamontiştilor şi jandarmilor montani", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, s-au prăbuşit copaci sub greutatea zăpezii pe traseul montan Mina Şuior - Poiana Boului - Creasta Cocoşului.

În zonele montane (Munţii Gutâi, Munţii Pietrosul Rodnei şi Munţii Ţibleşului ) stratul de zăpadă măsoară 77 cm în Pasul Gutâi, 76 cm la Cavnic, 69 cm la Firiza, 64 cm la Băiuţ, 57 cm la Luhei, 50 cm la Coroieni, 43 cm pe Valea Vaserului, 38 cm în Poiana Borşa şi Baia Borşa, 30 cm la Târgu Lăpuş, Suciu de Jos, Răzoare şi Groşii Ţibleşului şi 28 cm la Săcel.

De asemenea, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată, duminică, la staţia meteo de pe Vf. Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei - minus 33 grade Celsius.

AGERPRES/(A, AS - autor: Leontin Cupar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

2019-01-13 14:22:43
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!