Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Hunedoara: Risc major de avalanşă în toate masivele muntoase din judeţ

Hunedoara: Risc major de avalanşă în toate masivele muntoase din judeţ

Hunedoara: Risc major de avalanşă în toate masivele muntoase din judeţ
 

Salvamontiştii au avertizat joi asupra riscului major de producere a unor avalanşe în toate masivele montane din judeţul Hunedoara, mai ales în zonele de gol alpin şi de creastă, în condiţiile în care, în ultimele 24 de ore, a nins, iar stratul de zăpadă proaspătă măsoară circa 30 de centimetri.

"A nins din abundenţă în zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.200 m, şi s-a depus un strat de circa 30 de centimetri de zăpadă proaspătă. Temperatura mediului ambiant a crescut, ceea ce favorizează alunecarea din cauza umidităţii accentuate din zăpadă", a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, grosimea stratului de zăpadă variază între 70 de centimetri şi un metru, în zonele viscolite acesta putând să ajungă la doi metri.

"E o zăpadă grea, ceea ce face accesul pe traseele montane extrem de dificil. De aceea, recomandăm turiştilor să nu abordeze trasee de creastă sau zone cu încărcare mare de zăpadă", a arătat Bodean.

El a menţionat că turiştii care merg în staţiunile montane au la dispoziţie pârtii de schi de o calitate foarte bună, cu un strat de zăpadă pregătit cu ratracul de către administratori.

În următoarele zile salvamontiştii vor suplimenta echipele de permanenţă în staţiunile montane deoarece sunt aşteptaţi foarte mulţi turişti, mai ales că elevii se vor afla, săptămâna viitoare, în vacanţa intersemestrială.

AGERPRES / (A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

2019-01-31 12:54:57
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!