Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Caraș-Severin: Băile Herculane ar putea reveni ca importanță alături de Baden-Baden și Karlovy Vary, spune Grapini

Caraș-Severin: Băile Herculane ar putea reveni ca importanță alături de Baden-Baden și Karlovy Vary, spune Grapini

 

Stațiunea Băile Herculane ar putea reveni ca importanță alături de Baden-Baden și Karlovy Vary, însă e necesar pentru aceasta ca administrația locală să acceseze cât mai multe proiecte cu fonduri UE în noul exercițiu bugetar 2014-2020, a declarat sâmbătă, la Reșița, Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

'Stațiunile balneare și cele sportive au prioritate în acordarea banilor, și de la buget, și, evident, din banii europeni. La Herculane este nevoie de foarte mulți bani, și pentru căminul cultural și pentru celelalte lucrări pe care le mai au începute, dar acești bani vor trebui completați cu proiecte pe fonduri europene. Stațiunea de pe Cerna va putea astfel reveni în trilogia Baden-Baden — Karlovy Vary — Băile Herculane', a afirmat Maria Grapini.

Ea a adăugat că Ministerul Turismului poate numai să promoveze obiectivele turistice din țară.

'Noi putem să facem outdoor-ul. În rest, trebuie să își facă treaba cei care vor să realizeze câte ceva, să își promoveze business-ul. Fiecare trebuie să își facă partea sa. Este păcat ca ministerul să nu folosească obiectivele foarte frumoase și să le promoveze', a spus ministrul Turismului.

Maria Grapini a vorbit și despre calea ferată Anina — Oravița, prima cale ferată montanistică din țară, care, din păcate, la ora actuală nu este rentabilă din punct de vedere financiar și care riscă, din această cauză, să fie chiar închisă.

'Am făcut demersuri către ministerul Transporturilor deoarece nu e în portofoliul meu. Un ministru nu poate să facă singur nimic. El relaționează cu celelalte ministere. Regret că răspunsul este nefavorabil de la Ministerul Turismului. I-am trimis o adresă și președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, pentru a căuta soluții de menținere a acestui traseu. Eu cred că această linie ferată trebuie păstrată', a mai spus ministrul Grapini.

AGERPRES / (AS — autor: Paula Neamțu, editor: Marius Frățilă)

2014-03-01 20:39:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!