Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Alba: Zăpadă suficientă pentru schi pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni

Alba: Zăpadă suficientă pentru schi pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni

 

Ninsorile căzute în ultimele zile au îmbunătățit starea pârtiilor Domeniului Șureanu, unul din cele mai vaste din țară, situat la 2.000 de metri altitudine în Munții Sebeșului, stratul de zăpadă bătătorită fiind de 20 de centimetri grosime, respectiv de 40 de centimetri în zona de off-piste.

Foto: (c) RADU CIOBOTEA / AGERPRES ARHIVA

Potrivit lui Rareș Tileagă, consilier în cadrul Serviciului Turism al Consiliului Județean Alba, pârtiile de la Șureanu continuă să aibă zăpadă suficientă, fiind funcționale în acest weekend șapte din cele nouă pârtii. "Este posibil ca pârtiile S1 și S2 să fie închise din cauza faptului că teleschiul care le deservește este oprit. Zăpadă bună pentru schi se află pe toate pârtiile, însă cele mai satisfăcătoare pârtii sunt A3 și A2", a menționat el.

Rareș Tileagă a spus că zona de off-piste este accesibilă, zăpada de tip powder fiind suficientă pentru freeride.

La acest sfârșit de săptămână, la Șureanu se anunță ninsori slabe, temperaturi între—10 și 3 grade Celsius, ideale pentru a păstra în condiții acceptabile stratul de zăpadă.

Accesul spre Șureanu, domeniu schiabil amplasat în extremitatea sudică a județului Alba, se face pe DN67C, pe traseul Sebeș-Șugag-Lacul Oașa, apoi pe un drum județean, lungimea totală a traseului fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurși în două ore.

Și la Arieșeni, stațiune situată la limita cu județul Bihor, în Munții Apuseni, stratul de zăpadă a crescut în urma ninsorilor din ultimele zile.

Stratul de zăpadă bătătorită de pe cele două pârtii este de aproximativ 20 de centimetri, fiind practicabil pentru schi și snowboard. Zona de off-piste este mai greu accesibilă din cauza stratului nu foarte mare de zăpadă powder, a spus Rareș Tileagă.

Și la Arieșeni sunt anunțate ninsori în weekend și temperaturi între—6 și 6 grade Celsius.

De la Alba Iulia până la Arieșeni sunt 120 de kilometri, pe DN74A și DN75, care pot fi parcurși în aproximativ două ore și jumătate.

AGERPRES/(AS — autor: Marinela Brumar, editor: Ștefan Gabrea)

2014-02-14 11:37:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!