Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Turism

Turism

Principalele destinații externe spre care se vor îndrepta turiștii români în 2014 rămân Bulgaria, Grecia și Turcia, în principal datorită accesibilității transportului, prețurilor, serviciilor și tradiției, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Sebastian Constantinescu, director general al agenției Travel Planner.

 

Foto: (c) LUCIAN TUDOSE / AGERPRES ARHIVA

 

Principalele mijloace de transport cu care se deplasează turiștii români către aceste destinații sunt automobilul pentru Bulgaria și Grecia, iar pentru Turcia, ordinea preferințelor este avionul (în special pentru regiunea Antalya), automobil și autocar (pentru litoralul turcesc de la Marea Egee).

"În Grecia, se observă o orientare a românilor către insule, în special către cele din nord. Liderul topului este insula Thassos, recomandată familiilor cu copii și datorită faptului că este ușor accesibilă pe cale rutieră din România. Aceasta este urmată de Corfu, Lefkada. O insulă care va fi lansată anul acesta pe piața românească este Samothraki, o destinație mai sălbatică și mai rurală, dedicată iubitorilor naturii și liniștii. Clienții care caută în Grecia servicii 'all inclusive' trebuie să înțeleagă că serviciile sunt aici, ca diversitate, sub cele din Turcia și Bulgaria. Pe de altă parte, este recomandabil în Grecia să iei masa la taverne, să încerci mai multe plaje, să vizitezi. Este bine ca turiștii să se grăbească în a rezerva vacanțele, deoarece până în martie-aprilie, majoritatea hoteluri bune, cu un raport calitate preț bun, nu vor mai avea disponibilitate. Rezervările early booking înregistrează o creștere tot mai mare de la an la an. Atenție la luna august, mai ales în perioada de Sf. Maria, când este foarte aglomerat deoarece majoritatea grecilor își iau concedii", a spus Sebastian Constantinescu.

În acest an este o 'bătălie' pentru turiștii de pe piața românească între Bulgaria și Grecia, deși preferințele sunt și diferite.

În ceea ce privește Bulgaria, Albena este stațiunea care înregistrează o creștere în ceea ce privește cererea, fiind dedicată familiilor cu copii. Sunny Beach și Nisipurile de Aur, rămân în topul preferințelor turiștilor români, ca și Obzor, o alternativă pentru familii cu copii.

,,Pentru serviciile all inclusive oferite și condițiile optime pentru familiile cu copii, litoralul bulgăresc este opțiunea numărul unu ca alternativă la litoralul românesc. În Bulgaria sunt sute de hoteluri în regim all inclusive, în România, din păcate, mai puțin de 15, iar familiile cu copii doresc proximitate și acest tip de serviciu. O alternativă interesantă de pe litoralul bulgăresc este constituită de stațiunea Sozopol, similară cu Nessebar. Cea mai preferată stațiune ca număr de turiști rămâne Sunny Beach, dedicată în special tinerilor dornici să se distreze,, apreciază Sebastian Constantinescu.

Conform unui studiu efectuat de Travel Planner, din 2.000 de review-uri efectuate de proprii clienți, stațiunea Sunny Beach a primit nota 8,3 și a fost evaluată de 86% dintre respondenți. În prezent, Travel Planner lucrează la un studiu complet care analizează litoralul bulgăresc și preferințele românilor pentru această destinație turistică.

La început de an se observă o preferință pentru hotelurile 'scumpe' sau pentru cele populare.

Interesul pentru ofertele early booking crește pentru că lumea a înțeles că poate obține astfel prețuri de last minute dar poți să îți alegi din timp locul și hotelul unde îți vei petrece vacanța. În cazul Greciei, de exemplu, o serie de hotelieri sunt deja în stop sales. În acest an, rezervările în sistem early booking pentru Grecia au 'explodat', pentru piața românească. În cazul Bulgariei, pe 28 februarie se termină majoritatea ofertelor bune de early booking,, ne-a spus directorul general al agenției Travel Planner.

2014-01-26 15:59:06
Vezi Continuarea 

Risc însemnat de avalanșă în Munții Făgăraș; zăpadă de 1,3 metri la Bâlea Lac

Stratul de zăpadă a crescut duminică dimineață la 1,35 metri în Munții Făgărașului, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac (județul Sibiu), unde meteorologii avertizează că există risc însemnat de producere de avalanșe.

 

Foto: (c) GABRIEL PETRESCU / AGERPRES ARHIVA

 

La altitudine mai mare de 1.800 de metri, riscul de avalanșă este însemnat, adică de gradul trei, iar între 1.500 și 1.800 de metri este un risc moderat, de grad doi, pe o scară de la unu la cinci, potrivit meteorologilor. 

2014-01-26 13:31:00
Vezi Continuarea 

Sibiu: Zăpadă de peste un metru la Bâlea Lac; de luni vor începe lucrările la biserica de gheață

Stratul de zăpadă a ajuns în numai două zile la 1,1 metri, la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgărașului, la Bâlea Lac, unde ninge neîntrerupt de câteva zile.

 

Foto: (c) MARIOARA PAULESCU / AGERPRES ARHIVA

 

Reprezentanții Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac au declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că de luni vor începe lucrările la singura biserică de gheață din țară, care, cel mai probabil, va fi inaugurată la începutul lunii februarie, odată cu igluurile. Transportul pe cablul, cu telecabina, de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac nu a avut de suferit, din cauza vântului.

2014-01-25 18:15:16
Vezi Continuarea 

Reduceri de preț de până la 30% în programul Înscrieri timpurii 2014

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a lansat programul 'Înscrieri timpurii' 2014 (early booking), pentru sezonul turistic de pe Litoral, în stațiunile montane, balneare, în Delta Dunării și agroturism.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /ALEX MICSIK 


Programul "Înscrieri Timpurii" presupune acordarea unor reduceri de preț de până la 30% pentru turiștii care aleg să achiziționeze un pachet de servicii turistice cu plata integrală în perioada 1 februarie — 31 martie 2014, precizează ANAT, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

2014-01-24 13:24:29
Vezi Continuarea 

Vâlcea: Salvamontiștii recomandă turiștilor evitarea traseelor montane în această perioadă

Salvamontiștii vâlceni recomandă turiștilor să evite în următoarele zile traseele turistice din zona montană a județului din cauza condițiilor meteo și a stratului de zăpadă care urmează să cadă.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA / ANAMARIA TOMA 


"Datorită căderilor de zăpadă și a viscolului pot fi create condiții de producere a avalanșelor în toate masivele montane din județ. Pentru turiștii care doresc să viziteze județul Vâlcea recomandăm obiective turistice din zona joasă a județului și pârtiile de schi. Persoanele, care sunt obligate, din diferite motive, să ajungă în zona montană, trebuie să folosească echipamentul de iarnă, iar pentru zona alpină echipamentul să fie tehnic — colțari, pioleți, bocanci de tură, rachete de zăpadă", a declarat vineri pentru AGERPRES șeful Serviciului Județean de Salvamont, Mircea Lera.

Nu sunt recomandate traseele din Munții Cozia, Căpățânii, Buila-Vânturarița, dar și traseele auto.

2014-01-24 12:43:34
Vezi Continuarea 

Europa a petrecut românește, joi seara, la Madrid

Trimisul special al AGERPRES, Carmen Marinescu, transmite: Pavilionul destinat țărilor din Europa prezente la cea de-a 34-a ediție a Târgului Internațional de Turism de la Madrid - FITUR (Feria Internacional de TURismo) a răsunat, joi seară, de ritmul horelor, al sârbelor, dar și al doinelor, când a fost organizată seara românească tradițională.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/ ADRIAN CUBA 


Peste 200 de persoane, vizitatori ai standului, reprezentanți ai presei din străinătate și operatori de turism, prezenți la târg, au onorat invitația autorităților de a petrece câteva ore românește. Iar cum petrecere fără muzică românul nu a pomenit, melodiile folclorice au răsunat prin toate standurile din pavilionul Europei.

Petrecerea, începută timid la un păhărel cu țuică sau palincă, a prins avânt când oaspeții au început să deguste preparatele culinare tradiționale: sărmăluțe în foi de viță, în foi de varză murată, fasole bătută, cârnăciori de oaie, chifteluțe, zacuscă, salată de crudități, toate preparate ca la mama acasă, adică la un restaurant tradițional românesc din Madrid.

Bunătățile au fost udate cu vin roșu și alb de la cramele Recaș. Carafele de vin au fost însoțite cu cornulețe din aluat fraged, umplut cu magiun de Topoloveni. De altfel, o parte dintre invitați chiar au primit în dar câte un borcănel de magiun de Topoloveni, că doar așa e obiceiul la români, să nu-ți lași oaspeții să plece de la petrecere cu mâna goală. Iar de data aceasta, la standul României de la Madrid, toți oaspeții au plecat cu inima plină de bună dispoziție și dorința de a ne cunoaște la noi acasă.

"Avem un sentiment de mândrie că străinii remarcă progresele noastre în modul în care ne promovăm. Am auzit expozanți care spuneau: 'Românii ăștia probabil au înnebunit. Când mulți se restrâng din cauza crizei, ei cresc!'. Și creștem frumos, iar asta se vede din numărul de contacte pe care le avem la stand", a spus Bogdan Iosif, șeful Biroului de Promovare și Informare Turistică de la Madrid.

De altfel, standul României a concurat de la egal la egal cu toate celelalte standuri din pavilionul Europei, depășind ca vizibilitate și atractivitate țări cu tradiție precum Germania, Austria, Polonia, Grecia, Ungaria, Franța și chiar Italia.

Amplasat central, în vecinătatea standurilor Israelului, Poloniei, Greciei, Andorei, Italiei și Rusiei, standul de prezentare a ofertei turistice a Romaniei nu putea fi ocolit, la 'Masa Tăceii' și lângă 'Coloana Infinitului' purtându-se multe discuții pentru viitoare afaceri profitabile.

"În acest an, am creat un stand dinamic, atât ca design, cât și ca mod de a folosi tehnologia în avantajul nostru. Pe ecranele TV rulăm imagini care reprezintă mereu alte segmente ale turismului din România. Inovăm permanent și asta se simte imediat ca impact asupra publicului. Avem multe proiecte care vor atrage turiștii, în număr cât mai mare în România", a spus președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu.

2014-01-24 10:00:00
Vezi Continuarea 

Ponta: RA-APPS nu este agenție de turism

Premierul Victor Ponta a explicat vineri menținerea în proprietatea statului a două vile ce aparțin Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), una în Covasna și una la Olănești, afirmând că, deși RA-APPS nu este agenție de turism, președintele sau orice alt demnitar guvernamental poate folosi vilele respective dacă anunță în prealabil instituțiile în administrarea căreia se află acele spații.

 

(Foto: AGERPRES FLUX/ANGELO BREZOIANU)

 

"Am trecut trei unități ale RA-APPS una la MApN, una la SRI și una la Culte. Vreau să fie foarte clar de ce. (...) Pentru că nu am considerat că cele trei unități trebuie să intre în programul de vânzare al RA-APPS. Cele două instituții, MApN și SRI, pot să folosească cele două vile pentru pregătirea profesională. Altfel, cele două stăteau 360 de zile pe an goale și RA-APPS cheltuia bani și RA-APPS nu este agenție de turism. Nu le-am luat că acolo se ducea președintele sau se duce altcineva, nu asta m-a interesat, ci pur și simplu nu am vrut să fie vândute, cum sunt majoritatea celorlalte proprietăți ale RA-APPS și atâta timp cât MApN și SRI mi-au făcut solicitări, decât să cheltuie bani în alte părți, mai bine să economisească și ele bani", a declarat Victor Ponta la Palatul Victoria.

Întrebat dacă în acest mod se interzice accesul președintelui în cele două vile, primul-ministru a negat.

2013-12-27 15:34:27
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 DECEMBRIE

Președintele Traian Băsescu le-a urat românilor un Crăciun cu bucurie, sănătate și "La mulți ani!". Un mesaj de sărbători, în ajunul Crăciunului, a transmis și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care le urează românilor pace în suflet, sănătate și multe bucurii alături de familie și de cei dragi. De asemenea, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a subliniat că diplomația românească își va continua eforturile și în 2014 pentru o lume mai sigură și mai bună.

 

Foto: AGERPRES FLUX / SORIN LUPSA

 

* Aproximativ un sfert dintre standurile aflate în Piața Rahova au fost distruse de flăcări luni noapte, după ce un incendiu puternic a cuprins o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, a declarat pentru AGERPRES Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

* Proiectul "Autostrada Câmpia Turzii — Târgu Mureș-Iași" se află, de luni, în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, informează instituția. Autostrada va avea o lungime totală de 365 km și ar urma să facă legătura între Ungheni și Cluj. De asemenea, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine a anunțat finalizarea licitației în vederea atribuirii "Proiectare și execuție autostrada Sebeș-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4" și a precizat că prețul unui kilometru de autostradă este de 6 milioane de euro.

* Începând cu anul 2014 va fi instituită taxa hotelieră în municipiul București, aceasta urmând să fie calculată prin aplicarea cotei de 1% la tarifele de cazare practicate de unitățile de cazare.

* Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor a sesizat la CNCD două societăți comerciale pe motiv că tichetele valorice pe care aceste societăți le-au emis îi discriminează pe tați în raport cu mamele, reprezentanții organizației susținând că respectivele bonuri de masă, cadou, de vacanță sau de creșă au preponderent "stimuli vizuali care conțin simboluri de implicare și de prestigiu social și familial de tip feminin și matern".

2013-12-24 17:46:14
Vezi Continuarea 

Austria: castelul Schonbrunn evaluat la aproape 300 milioane de euro

Valoarea castelului Schönbrunn, fostul palat imperial de vară al dinastiei Habsburg, este estimată la aproape 300 milioane de euro de statul austriac, potrivit unui raport publicat zilele trecute de Ministerul de Finanțe, transmite AFP.

Foto: AGERPRES ARHIVA / SIMION MECHNO

Castelul Schönbrunn, evaluat la 285,70 milioane de euro, este cel mai scump activ imobiliar pe care îl deține Austria. Pe locurile următoare se găsesc două muzee din Viena: muzeul de istorie naturală (160,33 milioane de euro) și muzeul de arte frumoase (113,18 milioane de euro). La rândul său opera din Viena, 'Staatsoper', este estimată la 102,82 milioane de euro.

alternative text


Foto: AGERPRES ARHIVA / SIMION MECHNO

Potrivit acestui raport elaborat de Ministerul de Finanțe din Austria, datoriile statului (aproximativ 223,4 miliarde de euro) sunt de aproape două ori și jumătate mai mari decât valoarea patrimoniului austriac (aproximativ 89,5 miliarde de euro).

 

alternative text


Foto: AGERPRES ARHIVA / SIMION MECHNO

Castelul Schönbrunn este principala atracție turistică a capitalei Austriei, cu 2,8 milioane vizitatori înregistrați în 2012.

 

alternative text


Foto: AGERPRES ARHIVA / SIMION MECHNO

 

alternative text

Foto: AGERPRES ARHIVA / SIMION MECHNO
2013-12-16 19:28:45
Vezi Continuarea 

Caraș-Severin: Trei noi pârtii de schi vor fi deschise la Gărâna, în Munții Semenic

În zona Semenic vor fi deschise, pentru acest sezon, trei noi pârtii de schi care au fost amenajate la Gărâna, pe o suprafață de aproximativ două hectare, darea în funcțiune așteptând deocamdată finalizarea probelor și obținerea ultimelor autorizații.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / PAULA NEAMTU

 

La Gărâna a fost amenajat un ansamblu de trei pârtii, două pentru schi, de 500 și 600 metri, și una pentru snowboard. Pârtiile sunt de dificultate medie și urcarea se face cu schiliftul. Snow-parcul, ca o premieră pentru județul Caraș-Severin și partea de vest a țării, va avea trei grade de dificultate, pentru începători, medii și avansați. Domeniul schiabil este dotat și cu tunuri de zăpadă, astfel încât să poată fi funcțional pe toată durata sezonului, fără probleme.

2013-12-16 17:02:15
Vezi Continuarea 

Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins spre Râșnov și Predeal

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se va extinde în următorii ani în alte două etape, spre Râșnov și Predeal, proiectele de hotărâre privind aprobarea studiilor de oportunitate aferent documentației PUZ fiind votate luni, în unanimitate, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal.


Foto: AGERPRES ARHIVA / BOGDAN BARBULESCU (C)

 

Etapa a-II-a se referă la extinderea Domeniului schiabil din Masivul Postăvarul—Poiana Brașov până la Râșnov, cu pârtii și instalații pe cablu, apoi va urma etapa a III-a între Masivul Postăvarul-Poiana Brașov spre Predeal cu pârtii și instalații pe cablu.

 

"Este vorba despre o aprobare urbanistică în primă fază. Încercăm să creem un proiect regional, ca să spun așa, împreună cu orașele Râșnov și Predeal pentru a putea fi accesate fonduri europene. Important este să avem documentațiile și studiile pregătite pentru a nu fi în postura de a avea această oportunitate, dar să nu avem studiile și documentațiile pregătite. Vom detalia lucrurile în perioada următoare. În orice caz este vorba de foarte mulți bani pentru acest proiect de extindere a domeniului schiabil" a declarat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, după ședința de Consiliu Local.

2013-12-16 15:39:24
Vezi Continuarea