Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 IANUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 IANUARIE

 

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, cu unanimitate de voturi, că este neconstituțională legea descentralizării. CCR precizează că actul normativ încalcă principiul autonomiei locale, regimul constituțional al proprietății, principiul legalității și exigențele de claritate, precizie și predictibilitate a legii.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GRIGORE POPESCU

 

* Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a semnalat că există o serie de informații conform cărora o altă școală din București ar putea fi anchetată într-un caz similar celui de la Școala 10, în care o învățătoare care cerea bani și cadouri părinților a fost destituită.

* Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat că la discuțiile care au avut loc joi cu reprezentanți ai ambasadei americane "s-a făcut o mică aluzie" potrivit căreia în SUA nimeni nu comentează hotărârile judecătorești.

* Senatoarea Gabriela Firea a anunțat că demisionează din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului.

* Executivul a stabilit un plafon de garanții în valoare de 495 milioane lei pentru cumpărarea locuințelor Agenției Naționale pentru Locuințe prin programul "Prima Casă", potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

* Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu i-a cerut premierului Victor Ponta să amâne intrarea în vigoare a noului Cod penal și a noului Cod de procedură penală, programată pentru 1 februarie, avertizând că din cauza lipsei de personal s-ar putea ajunge la blocarea sistemului judiciar.

* Senatorii rămași în grupul PP-DD reprezintă un "nucleu dur", astfel că președintele partidului, Simona Man, consideră că nu există un pericol ca grupul din Senat să se desființeze, de la 1 februarie, prin plecarea unor membri către formațiunile politice aflate la putere.

* Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale pe numele senatorului Sorin Roșca Stănescu pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, după ce acesta a fost reclamat de Agenția Națională de Integritate că nu a menționat în declarațiile de avere conturi deținute de copiii săi în Elveția.

* Fostul prim-procuror Tomiță Neagu a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Decizia poate fi atacată cu recurs la instanța supremă.

* Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Rădan, fost deputat în perioada 2000-2012, pentru conflict de interese.

* Înalta Curte de Casație și Justiție va decide pe 17 ianuarie dacă restituie pentru a doua oară la DNA dosarul în care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de fapte de corupție în legătură cu renovarea casei mamei sale. AGERPRES (autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)

2014-01-10 18:13:05
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!