Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Studenții care stau mult online sunt mai anxioși și învață mai prost (studiu)

Studenții care stau mult online sunt mai anxioși și învață mai prost (studiu)

 

Studenții care petrec zilnic ore în șir online, scriu mereu mesaje sau vorbesc la telefon sunt mai agitați, mai puțin fericiți și iau note mai proaste, relevă un studiu realizat la Universitatea Kent din Ohio (SUA) citat sâmbătă de Associated Press.

 

Foto: AP ARHIVA / Dita Alangkara

 

Este vorba, se pare, de primul studiu care asociază folosirea telefoanelor mobile cu anxietatea și nivelul de fericire, afirmă cercetătorii din Ohio.

La studiu au participat 536 de studenți. Au fost aleși studenți pentru că este vorba de prima generație care a crescut odată cu noile tehnologii de comunicare. Cercetătorii au distins două categorii — cei care folosesc mai puțin telefoanele pentru a fi conectați, își verifică mesajele pe net și contul de Facebook, dar îl pot lăsa deoparte și-și văd de treburi, și cei care nu pot controla această relație și sunt 'lipiți' de telefonul mobil. Aceștia 'trebuie să se deconecteze de la rețea și să-și găsească un timp personal', a subliniat Andrew Lepp, unul dintre autorii studiului.

'Sunt studenți care te privesc în ochi, la curs, în timp ce scriu sms-uri sub pupitru' — a spus Lepp. 'Îi urmăresc, neoficial, pe aceștia de câțiva ani și au rezultate mai slabe la școală decât cei care își lasă telefonul în rucsac', a adăugat acesta.

Unii dintre participanții la studiu au mărturisit că se simt epuizați după o zi în care trimit 100 de mesaje și că se simt constrânși să rămână tot timpul conectați la rețelele sociale.

'Ai nevoie de un timp pe care să-l petreci singur cu gândurile tale, să te detașezi de factorii zilnici de stres într-un fel care să nu implice media electronice', a explicat Lepp. AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Toth)

2013-12-15 09:59:51
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!