Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Orban despre alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct: O decizie complet neconstituţională

Orban despre alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct: O decizie complet neconstituţională

Orban despre alegerea preşedinţilor de Consiliu judeţean prin vot direct: O decizie complet neconstituţională
 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă privitoare la alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene prin vot direct este "complet neconstituţională", iar liberalii vor sesiza Avocatul Poporului.

"La o săptămână după ce românii, în cadrul referendumului, au hotărât clar că nu mai vor ordonanţe de urgenţă pe Justiţie şi că vor un control constituţional al ordonanţelor de urgenţă care să fie declanşat şi de alte instituţii în afara Avocatului Poporului, Guvernul încălcând grosolan voinţa românilor emite o ordonanţă de urgenţă prin care vrea eternizarea baronilor PSD, baronilor roşii prin schimbarea sistemului de alegere a preşedinţii de consilii judeţene, modificând modul de alegere şi anume alegerea lor direct printr-o majoritate relativă", a declarat Orban.

El a caracterizat decizia drept "neruşinată" şi a anunţat că PNL va solicita Avocatului Poporului să sesizeze CCR în acest caz.

"Această decizie neruşinată, complet neconstituţională, contravine voinţei românilor exprimată la referendum cât şi voinţei generale care există în societatea românească, ce susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Nu putem înţelege în ce a constat urgenţa adoptării unui astfel de act normativ, nu putem înţelege de ce nu s-a putut ca la proiectul de lege iniţiat de PNL privind alegerea primarilor în două tururi majoritatea parlamentară să vină cu un amendament în dezbaterea parlamentară şi să propună în dezbatere parlamentară punctul de vedere pe care îl au privitor la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene. Este clar că acest Guvern a rămas prizonierul baronilor roşii, prizonierii lui Oprişan, lui Bădălău, Paul Stănescu şi a tuturor figurilor de tristă amintire care şi-au ţinut judeţele în sărăcie şi care au condus prin abuz şi prin ameninţare cetăţenii din judeţele unde încă deţin funcţia de preşedinţi ai consiliilor judeţene. PNL nu poate accepta un astfel de mod de reglementare, ne vom adresa Avocatului Poporului pentru a-i cere din nou să sesizeze CCR privitor la adoptarea acestei OUG neconstituţionale şi aşteptăm de data aceasta ca Avocatul Poporului să ţină cont de ce au hotărât românii la referendum măcar pe ultima sută de metri a mandatului său", a informat liderul PNL.

AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)

2019-06-03 16:00:20
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!