Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Personalităţi politice din Germania, unele purtând kippah, au participat la o manifestaţie împotriva antisemitismului

Personalităţi politice din Germania, unele purtând kippah, au participat la o manifestaţie împotriva antisemitismului

Personalităţi politice din Germania, unele purtând kippah, au participat la o manifestaţie împotriva antisemitismului
 

Mai multe personalităţi politice, unele purtând kippah, au participat sâmbătă la o manifestaţie împotriva antisemitismului, în plină dezbatere în Germania asupra acestui acoperământ pentru cap purtat de bărbaţii evrei, informează AFP.

Mai mulţi parlamentari locali berlinezi, membri ai Bundestagului, precum şi ambasadorul Israelului în Germania, Jeremy Issacharoff sau comisarul guvernului german pentru combaterea antisemitismului Felix Klein au participant la această manifestaţie, deasupra căreia fluturau drapele israeliene, în centrul capitalei germane.

Această acţiune a fost de fapt o contra-manifestaţie organizată în solidaritate cu evreii de Ziua Ierusalimului, sâmbătă, eveniment anual de protest împotriva anexării Ierusalimului de Est. Ziua Ierusalimului a fost celebrată de mai multe sute de manifestanţi la Berlin, care au îndemnat la "boicotarea" Israelului, arborând drapele palestiniene şi libaneze.

Nicio ciocnire nu s-a înregistrat la sfârşitul zilei între cele două manifestaţii, separate de un important dispozitiv de poliţie.

Portul de kippah în spaţiul public face deja, de o săptămână, obiectul unor intense dezbateri în Germania.

Klein i-a sfătuit la 25 mai pe evrei să nu poarte kippah "peste tot şi tot timpul" în Germania, din cauza ascensiunii antisemitismului, acuzaţie care a suscitat critici în cadrul comunităţii evreieşti şi în Israel, ceea ce a făcut ca executivul german însuşi să se demarce de această declaraţie.

SUA, prin vocea secretarului de stat Mike Pompeo, s-au declarat de asemenea "îngrijorate" vineri să vadă că evreii germani sunt descurajaţi să poarte kippah.

În cele din urmă, guvernul german a îndemnat populaţia să poarte kippah în faţa recrudescenţei antisemitismului şi în solidaritate cu evreii de Ziua Ierusalimului (al-Quds în lumea arabă).

Franziska Giffey (SPD), ministrul Familiei, a îndemnat sâmbătă, în paginile cotidianului Tagesspiegel, la un angajament sporit al societăţii civile împotriva antisemitismului în Germania.

La rândul său, cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, a propus "o kippah de decupat" de pe prima pagină a ediţiei sale de luni, pentru combaterea antisemitismului.

În pofida deceniilor de căinţă pentru Holocaust, Germania nu face excepţie în Europa, unde atacurile împotriva evreilor au devenit tot mai numeroase.

Numărul infracţiunilor cu caracter antisemit a crescut cu circa 20% în Germania anul trecut, potrivit Ministerului de Interne german.

AGERPRES/(AS - editor: Adriana Matcovschi, editor online: Daniela Juncu)

2019-06-01 20:01:54
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!