Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Iranul va negocia cu Statele Unite numai în ''respect'' reciproc (Rohani)

Iranul va negocia cu Statele Unite numai în ''respect'' reciproc (Rohani)

Iranul va negocia cu Statele Unite numai în ''respect'' reciproc (Rohani)
 

Preşedintele iranian, Hassan Rohani, a afirmat sâmbătă că negocieri cu Statele Unite vor putea avea loc numai în "respect" reciproc şi "în cadrul dreptului internaţional", potrivit site-ului guvernamental, relatează AFP.

"Suntem oameni de raţiune şi negociere şi ne aşezăm la masa negocierilor numai în respect reciproc şi în cadrul dreptului internaţional, şi nu dacă negocierile rezultă dintr-un ordin", a declarat şeful statului iranian, făcând implicit referire la preşedintele american, Donald Trump.

"Am arătat până acum că nu se supunem puterii tiranice", a adăugat el.

Tensiunile dintre Iran şi Statele Unite au crescut după retragerea unilaterală americană, în mai 2018, din acordul internaţional privind programul nuclear iranian încheiat în 2015. Ulterior, Washingtonul a impus sancţiuni economice severe contra Teheranului care a anunţat, la rândul său, suspendarea a două angajamente luate în cadrul acestui document.

După ce a trimis la începutul lui mai un portavion şi bombardiere B-52 în Golf, administraţia Trump a anunţat desfăşurarea suplimentară a 1.500 de soldaţi în Orientul Mijlociu, invocând "ameninţări" iraniene contra intereselor sale din regiune.

Angajat într-o campanie de "presiune maximă" asupra Republicii Islamice, preşedintele Trump a declarat, totuşi, luni că Statele Unite nu caută "o schimbare de regim" în Iran. "Ceea ce dorim este absenţa armelor nucleare. Nu doresc să fac rău Iranului", a adăugat el.

În repetate rânduri, Hassan Rohani a subliniat că nu vor avea loc negocieri cu Statele Unite dacă acestea nu ridică sancţiunile economice şi nu revin în acordul internaţional privind programul nuclear al Teheranului.

AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza, editor online: Daniela Juncu)

2019-06-02 02:15:38
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!