Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Material termoizolant obţinut din plante, creat de cercetătorii americani pentru paharele de cafea

Material termoizolant obţinut din plante, creat de cercetătorii americani pentru paharele de cafea

Material termoizolant obţinut din plante, creat de cercetătorii americani pentru paharele de cafea
 

Cercetători de la Washington State University au creat un material înlocuitor pe bază de plante care este mai eficient în a oferi protecţie contra căldurii decât spuma de polistiren, un material popular folosit la fabricarea paharelor de cafea de unică folosinţă, informează Xinhua.

Noul studiu, ce a fost publicat în revista Carbohydrate Polymers, descrie acest nou tip de spumă, obţinută din celuloză, cel mai abundent material vegetal de pe Terra.

Oamenii de ştiinţă din lumea întreagă încearcă de mai mulţi ani să găsească un înlocuitor ecologic pentru spuma de polistiren, creată din ingrediente toxice derivate din petrol. Spuma de polistiren nu se degradează natural şi generează poluare prin ardere.

Totuşi, înlocuitorii pe bază de plante nu sunt de obicei la fel de rezistenţi, nu izolează la fel de bine şi se degradează la temperaturi ridicate şi în condiţii de umiditate.

Cercetătorii americani au creat un material alcătuit în procent de 75% din mici cristale de celuloză obţinută din rumeguş, la care au adăugat alcool polivinilic, un polimer care se combină cu cristalele de celuloză, făcând ca acea spumă să devină mai elastică, potrivit unui comunicat publicat joi de Universitatea de Stat din Washington.

O structură celulară uniformă ajută spuma să devină un bun agent de izolare şi, pentru prima dată, un material obţinut din plante a depăşit capacităţile de izolare termică furnizate de spuma de polistiren, potrivit autorilor studiului.

Noul material este de asemenea foarte uşor şi poate să suporte tensiuni de până la 200 de ori mai mari decât propria sa greutate înainte de a se deforma. Este biodegradabil şi atunci când arde nu emite cenuşă poluantă.

AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

2019-05-10 13:17:57
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!