Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Statul Islamic deţine 700 de ostatici în Siria (Vladimir Putin)

Statul Islamic deţine 700 de ostatici în Siria (Vladimir Putin)

Statul Islamic deţine 700 de ostatici în Siria (Vladimir Putin)
 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că gruparea jihadistă Statul Islamic a luat aproximativ 700 ostatici într-o regiune din Siria, controlată de forţele susţinute de Statele Unite şi aliaţii lor, potrivit Reuters.

Statul Islamic a dat un ultimatum şi a ameninţat să ucidă zece ostatici pe zi, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin într-un discurs la conferinţa Clubului de discuţii Valdai, ce se desfăşoară zilele acestea la Soci, staţiune pe coasta rusă a Mării Negre.

Printre ostatici sunt mulţi americani şi europeni, a adăugat el, fără a spune care sunt cerinţele islamiştilor.

Agenţia de presă TASS a informat miercuri că militanţi jihadişti au luat în jur de 700 de ostatici la Deir-Ezzor, în Siria, după ce au atacat o tabără de refugiaţi într-o zonă controlată de forţele susţinute de SUA la 13 octombrie.

În ceea ce priveşte retragerea forţelor iraniene din Siria, Putin a spus că aceasta este problema Damascului şi Teheranului.

'Nu este problema noastră să convingem Iranul să se retragă de pe teritoriul Siriei', a reiterat liderul rus.' Siria şi Iran sunt state suverane. Ele trebuie să-şi construiască singure relaţiile', a afirmat Putin, adăugând că retragerea completă a trupelor străine din Siria reprezintă o problemă separată, care ar trebui rezolvată într-un dialog între Siria, Iran şi Statele Unite. 'Suntem gata să participăm la aceste discuţii', a adăugat preşedintele rus.

În opinia sa, pentru ca Siria să aibă posibilitatea de a renunţa la serviciile aliaţilor săi, dintre care unul este Iranul, trebuie create condiţii pentru o dezvoltare sigură în această ţară. 'Cei care doresc ca trupele iraniene să părăsească Siria trebuie să ofere garanţii de neamestec în afacerile interne ale Siriei', a subliniat Putin, indicând că aceasta înseamnă a nu-i mai finanţa pe 'terorişti', termen cu care Moscova îi desemnează deopotrivă pe jihadişti şi rebeli, şi a renunţa a-i mai folosi pe aceştia în scopuri politice în lupta împotriva regimului sirian.

'Poziţia noastră este ca după rezolvarea mai multor probleme de acest tip, inclusiv victoria finală asupra teroriştilor, toate trupele străine trebuie să părăsească teritoriul Siriei', a concluzionat Vladimir Putin.

AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

2018-10-18 19:07:39
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!