Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Rss
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

 

Home »

Biatlon: Campionul olimpic Anton Şipulin şi-a anunţat retragerea

Biatlon: Campionul olimpic Anton Şipulin şi-a anunţat retragerea

Biatlon: Campionul olimpic Anton Şipulin şi-a anunţat retragerea
 

Rusul Anton Şipulin, campion olimpic în 2014 şi unul dintre cei mai buni biatlonişti din lume, a anunţat marţi că pune capăt carierei sale sportive, invocând lipsa de motivaţie şi problemele de sănătate, la scurt timp după deschiderea unei anchete pentru dopaj, care vizează echipa Rusiei, informează AFP.

Explicând că nu mai simte "plăcerea" de a concura, Şipulin (31 ani) a indicat că va renunţa la competiţii după concursul de la Gelsenkirchen (Germania), programată pe 29 decembrie.

"Această cursă va fi ultima din cariera mea", a declarat campionul rus pentru agenţia RIA Novosti, cu ocazia unei conferinţe de presă care a avut loc la Moscova. "Pentru mine, nu are sens să continui să sufăr şi să-i fac să sufere pe suporterii şi pe apropiaţii mei. Nu reuşesc să mai am motivaţia necesară", a adăugat marele rival al francezului Martin Fourcade.

"În plus, starea mea de sănătate nu mă lasă liniştit. Am fost afectat de maladii virale în trei rânduri, în aceste ultime luni", a explicat Şipulin, mulţumindu-le totodată celui care l-au susţinut pe parcursul carierei sale.

Medaliat cu aur în proba de ştafetă la Jocurile Olimpice de la Soci, din anul 2014, Anton Şipulin, a făcut parte în mor regulat din Top 5 în clasamentul general al Cupei Mondiale.

El nu a fost autorizat să participe la Jocurile Olimpice 2018 de la PyeongChang din cauza scandalului de dopaj cu care s-a confruntat Rusia în ultimii ani.

La jumătatea acestei luni, procuratura austriacă a deschis o anchetă judiciare care vizează echipa rusă de biatlon, pentru acuzaţii de dopaj în timpul Campionatelor Mondiale desfăşurate în 2017 la Hochfilyen (Tirol).

"Nu încerc să fug de probleme. Am spus mereu că am fost un sportiv curat", a subliniat Şipulin în cursul întâlnirii cu jurnaliştii, calificând acuzaţiile de dopaj care vizează Rusia drept "simple provocări".

Rusia s-a confruntat cu un imens scandal de dopaj după publicarea raportului juristului canadian Richard McLaren, care a stabilit că această ţară a pus în aplicare în program de dopaj instituţionalizat, între 2011 şi 2015, în special cu ocazia JO de iarnă de la Soci, în sudul Rusiei.

Acest scandal a dus la excluderea sportivilor ruşi de la JO de vară ediţia 2016, precum şi de la Campionatele Mondiale de atletism care au avut loc în 2017 la Londra.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

2018-12-25 14:40:20
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi