Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Vâlcea: Aparatul RMN la Spitalul Judeţean, pus în funcţiune; pacienţii internaţi au prioritate la aceste investigaţii medicale

Vâlcea: Aparatul RMN la Spitalul Judeţean, pus în funcţiune; pacienţii internaţi au prioritate la aceste investigaţii medicale

Vâlcea: Aparatul RMN la Spitalul Judeţean, pus în funcţiune; pacienţii internaţi au prioritate la aceste investigaţii medicale
 

Aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, primit în urmă cu un an de la Ministerul Sănătăţii, a fost pus în funcţiune joi, primii care vor beneficia de aceste servicii medicale urmând să fie pacienţii internaţi în unitatea sanitară vâlceană.

"Acest aparat de rezonanţă magnetică nucleară este unul de înaltă performanţă şi cu siguranţă vom reuşi să creştem cu adevărat calitatea actului medical. Vom începe de luni trainingul cu pacienţii internaţi şi probabil că în două trei săptămâni, depinde de specialiştii de la producător şi de colegii noştri medici şi asistenţi până se vor învăţa cu aparatul, vor începe şi programările", a declarat managerul spitalului, dr. Dan Ponoran.

El a precizat că atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi vor putea să-şi facă investigaţii imagistice pe noul aparat RMN de la spital, cel mai probabil din această vară.

"După 15 iunie vom discuta cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru o eventuală contractare. Se va merge în sistem de programări. O parte va fi pentru spital, iar o altă parte pentru ambulatoriu. Se păstrează două expuneri pe zi şi pentru urgenţă, dar sunt puţine patologii pe urgenţă care să necesite RMN. În principal tomograful este pe urgenţe. RMN-ul va putea fi folosit contra cost şi de cei care nu sunt asiguraţi şi, ca toate costurile din Spitalul de Urgenţă Vâlcea, acestea vor fi puţin sub privat", a mai spus directorul SJU Vâlcea.

Dispozitivul medical a costat aproximativ un milion de euro şi a fost amplasat într-un spaţiu special amenajat în spital cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

"Noul aparat RMN, primul din istoria Spitalului de Urgenţă Vâlcea, este un dispozitiv extrem de necesar pentru o diagnosticare mai bună a afecţiunilor de care suferă pacienţii. Este o investiţie cu bani guvernamentali şi vreau să vă spun că s-au făcut eforturi considerabile atât pentru aducerea lui la Vâlcea, cât şi pentru ceea ce înseamnă construcţia clădirii, asigurată cu finanţare de la Consiliul Judeţean. Sunt însă foarte bucuros că am reuşit să ne ţinem de promisiune şi că RMN-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea este funcţional", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prezent la punerea în funcţiune a dispozitivului.

Pentru început, cu acest aparat RMN vor lucra trei medici specialişti, însă managerul spitalului din Râmnicu Vâlcea a precizat că intenţionează să mai aducă încă unul, zilele acestea desfăşurându-se concursul pentru ocuparea celui de-al patrulea post de medic radiolog din cadrul unităţii sanitare.

AGERPRES/ (AS- autor: Ramona Dincă, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

2019-05-23 17:54:51
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!