Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Rss
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

 

Home »

Suceava: Parteneriat între SJU şi Boston Scientific, pentru un centru de referinţă în proceduri endovasculare

Suceava: Parteneriat între SJU şi Boston Scientific, pentru un centru de referinţă în proceduri endovasculare

Suceava: Parteneriat între SJU şi Boston Scientific, pentru un centru de referinţă în proceduri endovasculare
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava intră în parteneriat educaţional cu Boston Scientific, pentru a deveni centru de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici.

Potrivit lui Teodorovici, SJU Suceava a primit, săptămâna trecută, vizita lui Andreas Stigkas, bussiness manager SEE, Intervenţii Periferice & Oncologie din cadrul corporaţiei Boston Scientific, care este lider global în dispozitive şi terapii medicale pentru intervenţii periferice.

"Scopul vizitei a fost stabilirea unui parteneriat educaţional ce va pune Spitalul Judeţean Suceava pe harta centrelor de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase", a spus Teodorovici, precizând că SJU Suceava este singurul spital din România care a achiziţionat, în ultimii doi ani, două aparate de cea mai înaltă performanţă dedicate procedurilor minim invazive endovasculare, respectiv un AngioJet şi un Jetstream.

Teodorovici a explicat că Angiojet este un sistem performant de trombectomie farmaco-mecanică cu aspiraţie şi, în acelaşi timp, pulverizarea unor substanţe litice pentru îndepărtarea trombilor (cheagurilor de sânge) atât din artere, cât şi din vene, restabilind rapid fluxul sangvin.

Sistemul este conceput pentru tratamentul trombozei arteriale, trombozei venoase profunde şi fistulei arteriovenoase trombozate şi tromboza grefei şi este singura tehnologie de pe piaţă ce poate furniza atât perfuzia de substanţe litice (prin caracteristica sa patentată Power Pulse), cât şi trombectomia mecanică într-un singur dispozitiv.

El a menţionat că tromboza vasculară periferică este o problemă globală, unul din patru pacienţi decedând din cauza complicaţiilor cauzate de tromboză.

În ceea ce priveşte Jetstream, acesta este un dispozitiv de aterectomie (dezobstruare a arterelor) dedicat pentru tratamentul diferitelor morfologii de plăci ateromatoase (calcare sau trombotice) întâlnite în ocluziile cronice.

Sistemul are integrată aspiraţia continuă pentru minimalizarea riscului de embolizare distală (ruperea unor fragmente de la nivelul plăcilor ateromatoase, ce pot ajunge în alte vase şi pot afecta alte sisteme cu consecinţe grave).

"Conducerea Spitalului Judeţean Suceava îşi menţine promisiunea făcută pacienţilor de a asigura servicii medicale la standarde moderne cu aparatură de ultimă generaţie, precum şi specializarea personalului în folosirea acestei aparaturi", a transmis Teodorovici.

AGERPRES/(AS-Silvia Marcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

2022-06-01 18:40:33
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi