Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

REVISTA PRESEI DIN 12 IANUARIE

REVISTA PRESEI DIN 12 IANUARIE

REVISTA PRESEI DIN 12 IANUARIE
 

Dăncilă: România îşi ocupă locul meritat în UE, în care să primească aceleaşi drepturi şi beneficii de care se bucură toţi cetăţenii europeni. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la UE, că România îşi ocupă locul meritat în UE, în care să primească aceleaşi drepturi şi beneficii de care se bucură toţi cetăţenii europeni şi a subliniat că România va conduce cu demnitate Uniunea, potrivit Adevarul.

 

Pe cuvântul lui Florin Iordache. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi-a exprimat încrederea, la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la care a participat şi liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că vor fi înregistrate progrese privind Spaţiul Schengen, informează Cotidianul.

 

Dosarul Tel Drum, pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care compania Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene, notează Evenimentul Zilei.

 

Viorica Dăncilă l-a liniştit pe Jean-Claude Juncker: Am încredere că problemele interne nu se vor reflecta în plan european. Întâlnirile oficiale cu reprezentanţii statului român au risipit temerile preşedintelui Comisiei Europene că divergenţele politice interne s-ar putea reflecta în plan european, în timpul mandatului României la preşedinţia rotativă a Consiliului UE. ”Sunt liniştit,” a declarat Jean-Claude Juncker, însă nu a uitat să avertizeze clasa politică de la noi că o eventuală amnistie ar fi un pas înapoi pentru statul de drept, titrează Gândul.

 

Procedura de achiziţie a corvetelor, suspendată de MApN: A fost sesizat Parchetul Militar pentru că ar fi elemente de procedură ce „afectează interesul naţional de securitate”. Potrivit MApN, departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”. În plus, MApN mai precizează că unul dintre ofertanţi a atacat în instanţă şi cere anularea hotărârii de guvern în baza căruia se desfăşoară procedura, anunţă Hotnews.ro.

 

Candidaţi-surpriză pentru europarlamentare. Partidul Umanist îşi întăreşte rândurile cu filiale care se reîntorc la matcă, cu foşti şi actuali parlamentari pentru a se lansa în prima bătălie electorală din acest an: alegerile europarlamentare din luna mai. Umaniştii promit că lista candidaţilor partidului pentru Parlamentul European va fi o surpriză majoră pentru scena politică, scrie Jurnalul.ro.

 

Amnistia şi graţierea, abordate în declaraţia comună Iohannis-Juncker. Preşedintele Comisiei Europene a subliniat importanţa respectării statului de drept şi a afirmat că adoptarea unor astfel de măsuri ”ar însemna un pas înapoi”, iar Klaus Iohannis a afirmat că nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme europene, potrivit România Liberă.

 

Ce i-au promis Tăriceanu şi Iordache lui Juncker, în absenţa lui Dragnea. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD) şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), i-au dat preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la întâlnirea de vineri care s-a desfăşurat în absenţa liderului PSD Liviu Dragnea, „asigurări” şi „angajamente” legate de „continuarea progreselor înregistrate pe dosare importante” şi „consolidarea construcţiei europene”, relatează Ştiripesurse.ro.

 

PLUS face competiţie internă pentru candidaţii la europarlamentare. PLUS a închis listele de candidatură internă pentru alegerile europene care vor avea loc în 26 mai 2019, în competiţia internă înscriindu-se 186 de candidaţi, inclusiv Dacian Cioloş, informează Ziare.com.

 

Vocea bancherilor: Noile legi pun presiune pe volumul, preţul şi certitudinea finanţării. Impact violent pentru cetăţean, bănci şi economie. Trei segmente sunt afectate semnificativ de iniţiativele legislative din ultima perioadă: cetăţeanul de rând, industria bancară în ansamblu şi în general economia României, spun bancherii. Cele patru legi (ordonanţa cu taxa pe activele bancare plus cele trei legi Zamfir care aşteaptă să fie promulgate) nu fac decât să conducă în viitorul apropiat la o reducere semnificativă a volumului creditării, o scumpire a acesteia şi implicit la o mai mică stabilitate a industriei financiare, care va avea impact direct în economia reală: inflaţie, şomaj, reducerea creşterii economice, publică Economica.net

 

România importă masiv energie, 10% din consum, dar termocentralele stau pe margine din cauza defecţiunilor sau a neîndeplinirii condiţiilor de mediu. Dintr-o putere disponibilă totală de 20.000 MW, ieri livrau energie în sistem, în jurul după-amiezii doar 7.800 MW, astfel că România era nevoită să aducă energie de peste graniţe pentru a-şi acoperi consumul intern. Din datele Transelectrica, rezultă că unităţi de circa 3.000 MW, mai mult decât două centrale de la Cernavodă, stau azi pe margine din diferite cauze, unele dintre ele nemaifiind însă în funcţiune de ani de zile, titrează Ziarul Financiar.

 

Mihai Fifor: Un alt atac iresponsabil asupra Armatei Române. Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, susţine că întreaga teorie conspiraţie privind achiziţia celor patru corvete multifuncţionale este un alt „atac iresponsabil” asupra Armatei Române. Fifor susţine că demisia sa din funcţia de ministru nu a poate fi legată de acest motiv al achiziţiei corvetelor, scrie QMagazine.

 

Cristina Neagu, compliment de senzaţie al unui antrenor din Liga 1: "E Maradona, împotriva căruia am jucat, nu Messi". Cristina Neagu, 30 de ani, una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume, a fost elogiată de Cristiano Bergodi, 54 de ani, tehnicianul celor de la FC Voluntari, care o compară cu fostul mare jucător Diego Armando Maradona, 58 de ani, notează Gsp.ro.

 

Ianis Hagi, negocieri pentru un transfer la Genk! Ianis Hagi trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale, iar presa din Belgia anunţă că atacantul lui FC Viitorul Constanţa se află în negocieri cu Genk pentru un transfer care ar urma să fie finalizat în perioada de mercato din această iarnă, relatează Fanatik.ro

 

AGERPRES / (editor online: Alexandru Cojocaru)

2019-01-12 00:26:42
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!