Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

REVISTA PRESEI DIN 11 IANUARIE

REVISTA PRESEI DIN 11 IANUARIE

REVISTA PRESEI DIN 11 IANUARIE
 

Sondaj IRES: 81% dintre români cred că intrarea în UE a fost un lucru bun pentru ţara noastră. Ce spun despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE. „Pe un fond de încredere în Uniunea Europeană mai ridicat decât media europeană, 8 din 10 români evaluează intrarea ţării noastre în Uniune ca fiind un lucru bun pentru ţara noastră“, susţin autorii cercetării, potrivit Adevarul.

 

S-a stabilit vizita Papei Francisc în România. După sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif va fi primit direct la Cotroceni de Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sfântul Sinod. Ulterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română şi Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului, informează Cotidianul.

 

Klaus Iohannis, întâlnire cu un om-cheie din administraţia Trump. Subiectele sensibile dezbătute de preşedintele României. Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Cotroceni, o întâlnire cu cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice în Departamentul de Stat al SUA, David Hale. În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre securitatea energetică, context în care a fost subliniat rolul României în regiune pentru diminuarea dependenţei energetice, notează Evenimentul Zilei.

 

Ping-pong instituţional fără sfârşit. Guvernul retrimite propunerile de miniştri preşedintelui. Şi ministrul Justiţiei insistă cu Adina Florea la DNA. Nici premierul Viorica Dăncilă şi nici ministrul Justiţiei nu au de gând să cedeze în disputele cu preşedintele Klaus Iohannis. După ce a aflat motivarea lui Iohannis, Viorica Dăncilă i-a retrimis propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să fie numită ministrul Dezvoltării Regionale, iar Mircea Drăghici ministrul Transporturilor, insistând că propunerile îndeplinesc toate condiţiile legale, titrează Gândul.

 

În locul lui Dragnea, Iordache le-a spus liderilor UE că România e în campanie electorală. Discurs pe punctajul PSD: „Ţara mea merită să fie respectată ca un partener”. Ajuns pe scena Ateneului Român în locul lui Liviu Dragnea, plecat în concediu, Florin Iordache le-a transmis liderilor UE veniţi la Bucureşti, la ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului UE, că România este în campanie electorală, iar criticile la adresa majorităţii PSD-ALDE trebuie interpretate în această cheie, anunţă Hotnews.ro.

 

Iohannis: România preia un rol de prim-plan la nivel european; obiectivul principal - o Europă mai unită. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că prin preşedinţia Consiliului Uniunii Europene România preia un rol de prim-plan la nivel european, subliniind că obiectivul principal al mandatului ţării noastre este consolidarea unei Europe mai coezive, mai unite şi mai puternice, scrie Jurnalul.ro.

 

Toader anunţă dotarea tuturor instanţelor de judecată cu echipamente de videoconferinţă. Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de achiziţie publică pentru dotarea tuturor instanţelor de judecată cu echipamente de videoconferinţă, a anunţat ministrul Tudorel Toader. Potrivit acestuia, echipamentele care vor fi achiziţionate vin în completarea dotării existente la nivelul sistemului judiciar, potrivit România Liberă.

 

Moment impresionant la Ateneu: Polonezul Donald Tusk, discurs perfect în limba română. Oficialul european a vorbit fără greşeală în limba română timp de minute bine, smulgând aplauze de la cei prezenţi. Discursul a fost presărat cu elogii la adresa României şi a unor personalităţi din România, cu citate din oameni de cultură români, relatează Ştiripesurse.ro.

 

Ceremonia de preluare a preşedinţiei UE: Protest în faţa Ateneului, unde au ajuns liderii europeni, şi avertismente de la Bruxelles. Într-o zi tensionată politic, cu un război deschis între Guvern şi Preşedinţie, România preia, oficial, preşedinţia Consiliului UE, într-o ceremonie la Ateneul Român, la care participă cei mai importanţi lideri europeni. Bucureştenii îi întâmpină în faţa Ateneului, cu un manifest pro-european, în vreme ce oficiali de la Bruxelles amintesc Guvernului român de lupta anticoruptie, informează Ziare.com.

 

Primăria Bucureşti, obligată să suspende temporar licitaţia pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţia formulată de către un producător de material rulant împotriva documentaţiei de atribuire, obligând, în consecinţă, Primaria Municipiului Bucureşti să suspende procedura de achiziţie publică până la soluţionarea contestaţiei, publică Economica.net

 

Mesajul studenţilor români din străinătate: Vrem să ne întoarcem acasă şi să investim în educaţie. Doar cu un popor educat economia se dezvoltă mai rapid. „Vreau să mă întorc aici să-mi fac o afacere sau mai degrabă un fel de institut. Sunt foarte interesată de educaţie şi simt că asta este o mare problemă în România şi de acolo pornesc multe lucruri. Dacă poporul este educat, dacă tinerii studenţi care reprezintă viitorul României sunt educaţi, atunci şi economia va merge într-o direcţie mai bună. Şi societatea în general va merge în altă direcţie“, a spus Silvia Pencu, unul dintre finaliştii premiilor Ligii Studenţilor Ro­mâni din Străinătate, titrează Ziarul Financiar.

 

Europa e la Bucureşti. Ce are de făcut România în următoarele 6 luni. Mai marii Europei sunt joi şi vineri la Bucureşti. Preşedinţii Comisiei Europene-Jean-Claude Juncker, Consiliului European-Donald Tusk, Parlamentului European-Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor vor marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.  Pe parcursul celor şase luni cât România va fi în vârful Consiliului, se vor tranşa probleme cruciale pentru Europa, scrie QMagazine.

 

Simona Halep la Australian Open. A fost anunţată ziua meciului cu Kaia Kanepi! Simona Halep o va înfrunta în primul tur pe Kaia Kanepi, 70 WTA, jucătoarea în faţa căreia a pierdut în primul tur la US Open 2018, scor 2-6, 4-6, la precedentul turneu de Mare Şlem. Partida va avea loc luni sau marţi, ora şi ziua partidei urmând să fie anunţate în perioada imediat următoare, notează Gsp.ro.

 

CSM Bucureşti, victorie în ultimele şase secunde în campionat! “Tigroaicele”, start slab de 2019 fără Cristina Neagu. CSM Bucureşti a obţinut victoria în faţa Gloriei Buzău cu şase secunde înainte de finalul primului meci al anului 2019. Fără Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic, ambele accidentate în luna decembrie, campioana României a avut viaţă grea în faţa nou-promovatei, relatează Fanatik.ro

 

AGERPRES / (editor online: Alexandru Cojocaru) 

2019-01-11 00:42:26
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!