Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Vaslui: Biciclete de la Chevron pentru 57 de copii din comuna Puiești, unde compania are aviz de explorare

Vaslui: Biciclete de la Chevron pentru 57 de copii din comuna Puiești, unde compania are aviz de explorare

 

Un număr de 57 de copii din comuna vasluiană Puiești au primit din partea companiei Chevron biciclete și echipamente de protecție.

Foto: (c) LOREDANA CIOBANU / AGERPRES FLUX

Compania Chevron deține în comuna Puiești autorizație de construcție pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de șist. Acțiunea finanțată de compania americană s-a derulat prin intermediul unei fundații din municipiul Iași, în cadrul unui proiect intitulat 'Acces la educație', iar selecția copiilor care au primit biciclete a fost făcută de conducerea școlii Puiești. Au avut prioritate copiii care stau la distanță mare față de școală și care au rezultate bune la învățătură.

'Chevron are o istorie vastă în ceea ce privește susținerea proiectelor din domeniul educației și sănătății, acestea fiind valori esențiale în cadrul operațiunilor noastre din întreaga lume. (...) Această inițiativă sprijină accesul la educație al copiilor din zonele rurale, unde transportul până la școală este dificil, prin oferirea de biciclete și echipamente de protecție. Suntem încântați să participăm în Puiești la îmbunătățirea accesului la educație pentru elevii dedicați studiului', precizează un comunicat remis, miercuri, de reprezentanții Chevron România.

Compania petrolieră Chevron a obținut la începutul lunii aprilie cea de-a doua autorizație pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de șist în județul Vaslui, în perimetrul Puiești. Autorizația a fost eliberată de Consiliul Județean Vaslui, cu respectarea legislației în vigoare, după cum susține conducerea instituției vasluiene.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui a emis la începutul acestui an un nou acord de mediu pentru compania Chevron, în vederea explorării gazelor de șist pe un perimetru din comuna Puiești.

Perimetrul din Puiești este cel de-al patrulea concesionat de compania petrolieră Chevron pe raza județului Vaslui. Chevron a obținut în județul Vaslui acorduri de mediu pentru începerea explorării în trei perimetre: Popeni 1A, în comuna Găgești, Siliștea 1A, în comuna Pungești, și Păltiniș 1A, în comuna Băcești, și a depus documentația pentru obținerea acestui acord pe cel de-al patrulea perimetru, în comuna Puiești.

În ultima zi a anului 2013, consilierii locali din comuna vasluiană Puiești au votat organizarea unui referendum privind explorarea și exploatarea gazelor de șist pe raza localității, decizia fiind ulterior atacată în contencios administrativ de Instituția Prefecului Vaslui.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui a organizat, în cursul lunii decembrie a anului 2013, o dezbatere pe tema gazelor de șist în comuna Puiești, unde compania Chevron vrea să înceapă explorarea. La dezbatere au participat cetățeni din zonă, autorități locale, dar și activiști ecologiști din mai multe orașe ale țării. Reprezentanții APM au fost primiți cu huiduieli, iar mai multe persoane au scandat lozinci împotriva Chevron.

AGERPRES/(AS, autor: Loredana Ciobanu, editor: Karina Olteanu)

2014-04-16 20:48:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
1 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!