Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primarul Iaşiului: Aprobările pentru mitinguri electorale au fost au fost date fără discriminare

Primarul Iaşiului: Aprobările pentru mitinguri electorale au fost au fost date fără discriminare

Primarul Iaşiului: Aprobările pentru mitinguri electorale au fost au fost date fără discriminare
 

Aprobările pentru organizarea în municipiul Iaşi a mitingurilor electorale şi a unor manifestaţii ale societăţii civile au fost date fără discriminare, a anunţat vineri primarul Mihai Chirica.

Astfel, în Iaşi vor avea loc un miting electoral al PSD în data de 9 mai, unul al PNL pe 11 mai şi va mai avea loc o adunare publică şi un marş organizate de societatea civilă în data de 12 mai.

"Aşa cum a procedat şi în ceea ce priveşte amplasarea şi montarea diverselor materiale electorale în oraş, Primăria Municipiului Iaşi tratează fără părtinire sau discriminare cererile filialelor locale ale partidelor politice şi candidaţilor independenţi, precum şi ale organizaţiilor neguvernamentale de organizare a unor evenimente publice", susţine, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Mihai Chirica.

El a menţionat că în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, municipalitatea a primit mai multe solicitări din partea unor partide şi organizaţii civice pentru organizarea unor manifestări publice în Piaţa Unirii.

"În cursul zilei de astăzi, 3 mai, membrii Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul municipiului Iaşi au analizat cu maximă atenţie toate aceste solicitări pentru a găsi soluţiile optime pentru satisfacerea acestora. Astfel, membrii Comisiei amintite au aprobat toate cererile depuse şi, în acord cu solicitanţi, au stabilit o serie de condiţii care să asigure atât protecţia participanţilor, cât şi a cetăţenilor care nu participă la mitinguri, precum şi respectarea normelor legale", se menţionează în comunicatul de presă.

Conform documentului, în perioada următoare vor fi organizate mai multe manifestări publice din Piaţa Unirii. Una dintre acestea va avea loc joi, 9 mai, între orele 14.30 şi 19.00, când PSD organizează un miting electoral. Un alt miting electoral va fi organizat sâmbătă, 11 mai, între orele 16,00 şi 20,00, de Partidul Naţional Liberal. Duminică, 12 mai, între orele 18,00 şi 21,00 va fi o adunare publică organizată de societatea civilă, urmată de un marş spre Palatul Culturii.

Tot pe 9 mai, de la ora 10.00, în Piaţa Independenţei, Primăria Municipiului Iaşi şi Garnizoana Iaşi vor organiza o serie de manifestări oficiale pentru a marca Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. În cadrul evenimentelor publice dedicate unor momente importante pentru viaţa oraşului, a ţării şi a Europei o jerbă de flori va fi depusă şi din partea societăţii civile, alături de cele ale administraţiei publice locale şi centrale, partidelor politice, Armatei etc.

"Îi invit pe toţi cetăţenii de bună credinţă să participe la manifestările din Piaţa Independenţei dedicate acestor evenimente atât de importante pentru viaţa Iaşiului, a României şi a Europei. Ca primar, voi rămâne garantul respectării principiilor democratice şi normelor legale, indiferent de culoarea politică a partidelor sau de orientările organizaţiilor neguvernamentale care doresc să organizeze evenimente publice. Nu voi face nicio excepţie de la aplicarea riguroasă a legii şi nici de la hotărârea de a găsi măsurile cele mai bune astfel încât cetăţenii Municipiului Iaşi să resimtă cât mai puţin manifestările politice ale diverselor partide care se vor resimţi în această perioadă în spaţiul public. Nu în cele din urmă, le transmit public membrilor partidelor care sunt responsabili de organizarea acestor evenimente că, înainte de a fi lideri politici, sunt oameni, cetăţeni ai Iaşiului, ai României şi ai Europei", a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, primarul Mihai Chirica.

AGERPRES/(AS, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

2019-05-03 16:13:57
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!