Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primul astronaut din EAU revine pe Pământ

Primul astronaut din EAU revine pe Pământ

Primul astronaut din EAU revine pe Pământ
 

Hazzaa AlMansoori, primul astronaut din Emiratele Arabe Unite (EAU) care a participat la o misiune pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), revine joi pe Terra după 8 zile petrecute pe orbită, transmite AFP.

Astronautul, devenit un erou în ţara sa, urmează să aterizeze în jurul orei 11:00 GMT în stepa kazahă, alături de americanul Nick Hague şi de rusul Alexei Ovtchinine, care au supravieţuit unei tentative ratate de lansare anul trecut.

Dacă Hague şi Ovtchinine încheie misiuni de 203 zile pe ISS, Hazzaa AlMansoori a pus piciorul la bordul ISS în data de 25 septembrie. Cei doi astronauţi alături de care AlMansoori a ajuns pe staţia spaţială, rusul Oleg Skripotchka şi americanca Jessica Meir, vor reveni pe Pământ la primăvară.

Deşi scurtă, misiunea lui Hazzaa AlMansoori a provocat o vie emoţie şi sentimente de mândrie naţională în Emiratele Arabe Unite, ţară nou-venită în domeniul spaţial şi care a anunţat recent că urmează să trimită o sondă spre Marte până în anul 2021.

La 35 de ani, Hazzaa AlMansoori a introdus Emiratele în micul club al ţărilor arabe care au trimis oameni în spaţiu, după Arabia Saudită în 1985 şi Siria în 1987. El este însă primul astronaut arab care a ajuns pe ISS.

Ales dintre 4.022 de candidaţi, acest fost pilot de vânătoare a aflat abia în septembrie 2018 că a fost preferat pentru această misiune.

La bordul ISS, AlMansoori a desfăşurat o serie de experimente asupra percepţiei timpului şi a organizat o seară culinară arabă, îmbrăcat cu portul tradiţional arab. De asemenea, el a fotografiat din spaţiu Emiratele Arabe Unite şi Mecca, oraşul sacru al islamului, postând apoi imaginile pe Twitter.

AGERPRES/(AS - autor: Codruţ Bălu, editor: Dana Purgaru, editor online: Simona Aruştei)

2019-10-03 09:10:26
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!