Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Tăriceanu: ALDE va vota în favoarea proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Tăriceanu: ALDE va vota în favoarea proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin

 

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că parlamentarii acestui partid vor vota în favoarea propunerii legislative a PNL referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, având "o părere opusă colegilor din PSD".

"Am avut o scurtă ședință de coaliție, unde printre alte subiecte am discutat despre modul în care vom vota pe propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. Colegii mei din ALDE deja au făcut diferite declarații foarte clare, lipsite de echivoc, și anume că ALDE susține ideea de alegere a primarilor în două tururi. Sigur că colegii noștri din ALDE care sunt primari în funcție ar prefera să rămână actualul sistem cu un singur tur de scrutin. Însă noi considerăm că este mai avantajos pentru noi și pentru un exercițiu democratic la alegeri mai complet ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin. Colegii din PSD au o părere opusă. Ne-am informat reciproc aș spune pozițiile pe care dorim să le adoptăm și avem fiecare considerentele proprii pentru a adopta o anumită poziție", a afirmat luni Tăriceanu.

El a precizat că votul pentru acest proiect de lege "nu înseamnă că în cadrul Coaliției sunt alt gen de probleme", majoritatea parlamentară fiind "la fel de stabilă".

"Am și văzut deja unele articole de presă, speculații pe acest subiect (...) Această chestiune nu a făcut parte din ceea ce am negociat în momentul formării Guvernului, nu face parte din programul de guvernare, deci e un lucru care sigur ne diferențiază, dar asta nu înseamnă că ne separă. Coaliția merge înainte, majoritatea este la fel de stabilă pe problemele care sunt cu adevărat importante și care țin de actul de guvernare", a adăugat Tăriceanu.

El a subliniat că hotărârea ca ALDE să susțină alegerea primarilor în două tururi a fost luată în forul politic al partidului, fiind "o decizie obligatorie și pentru parlamentari".

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr.215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali se află pe ordinea de zi de luni. a plenului Senatului. Proiectul are raport de respingere din partea Comisiilor de resort.

AGERPRES/(A, AS — autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

2017-11-20 18:46:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!