Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Arad: Peste 4.500 de persoane au luat parte la 'Festivalul Vânătorii' de la Bata

Arad: Peste 4.500 de persoane au luat parte la 'Festivalul Vânătorii' de la Bata

Arad: Peste 4.500 de persoane au luat parte la 'Festivalul Vânătorii' de la Bata
 

Peste 4.500 de persoane au luat parte, duminică, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Vânătorii, în comuna Bata, situată pe malul stâng al Mureşului, evenimentul fiind organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Primăria comunei Bata.

În cuvântul de deschidere al Festivalului Vânătorii, Ion Micurescu, care este şi primarul comunei Bata, a spus că printre întrebările ce i-au fost adresate înainte de festival a fost şi aceea dacă nu le este teamă organizatorilor să realizeze acest eveniment, având în vedere epidemia de pestă porcină.

"Le-am răspuns tuturor că nu! Iar, pe de altă parte, nu putem opri viaţa oamenilor, nu putem suspenda evenimente la care s-a muncit mult". a mai spus Ion Micurescu.

El a precizat, însă, că pentru a evita orice problemă ce ar putea apărea pe fondul epidemiei de pestă porcină africană, toţi oaspeţii au trecut prin cele două filtre de dezinfecţie aflate la intrările în zona care a găzduit evenimentul.

"Nu ne-a cerut nimeni să facem acest lucru, dar am considerat că se impune să facem acest lucru preventiv. Am solicitat substanţe dezinfectante specifice de la DSVSA Arad şi am impregnat cu aceste substanţe două mochete pe care niciunul dintre participanţi nu aveau cum să le ocolească", a susţinut Ion Micurescu.

În cadrul festivalului au fost organizate probe de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice, concurs de aportare cu câini, demonstraţie de dresură cu şoimi prezentată de Asociaţia "Peregrinus pentru salvarea şi reabilitarea păsărilor de pradă din România", o sesiune de evaluare a trofeelor de vânătoare, între care s-au aflat câteva trofee foarte mari de cerb carpatin (foarte rare în această zonă, mai ales la aceste dimensiuni - n.r.), mistreţi de dimensiuni foarte mari, vulpi, lupi ( împăiaţi - n.r.).

De asemenea, a fost organizat un concurs de preparare la ceaun a tocanei din carne de vânat, între concurenţi aflându-se şi fostul ministru de Interne, Constantin Traian Igaş, tocana acestuia fiind foarte apreciată de juriul concursului.

La toate acestea s-a adăugat un variat program cultural-artistic la care şi-au adus aportul ansambluri folclorice din judeţul Arad, dar şi cunoscutul Taraf din Vaţa de Jos, judeţul Alba, condus de taragotistul Pera Bulz.

"Conceptul vânătorii nu este neapărat dorinţa de a ucide cât mai multe animale, ci de a ieşi în natură şi de a întâmpina neprevăzutul. Din cele mai vechi timpuri se vâna instinctual, pentru procurarea hranei. De-a lungul vremii, însă, vânătoarea s-a transformat într-un sport nobil, aşa cum este şi astăzi, când contează mai puţin numărul de trofee la panou, ci mai ales să împuşcăm selectiv, pentru a proteja reproducţia", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Micurescu.

La festival au mai participat preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, politicieni, reprezentanţi ai asociaţiilor de vânătoare din judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, precum şi reprezentanţi ai conducerii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad.

AGERPRES / (A, AS - autor: Ioan Weisl, editor: Irina Poenaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

2018-09-30 20:25:34
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!