Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

UPDATE Dan Diaconescu condamnat la trei ani de închisoare pentru șantaj

UPDATE Dan Diaconescu condamnat la trei ani de închisoare pentru șantaj

 

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, miercuri, la trei de ani de închisoare, pentru șantaj, pe Dan Diaconescu.

 

(Foto: AGERPRES ARHIVA /GRIGORE POPESCU)

 

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul București.

Potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 1, lui Dan Diaconescu i se vor interzice mai multe drepturi, printre care acela de a fi ales într-o funcție publică, timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Magistrații l-au mai condamnat miercuri pe Dorel Petru Pârv la pedeapsa de trei ani închisoare pentru "săvârșirea infracțiunii de șantaj în stare de recidivă postexecutorie" și a menținut "controlul judiciar instituit față de inculpat prin decizia penala nr. 1142/04.08.2010 a Tribunalului București".

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Mitruș Ghezea, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare, pentru șantaj.

"Dispune confiscarea de la inculpatul Dan Cristian Diaconescu a sumei de 4.500 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății. În baza art. 14 și art. 346 din Codul de procedură penală (...) admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Florin Ion Moț și obligă în solidar pe inculpații Dan Diaconescu și Dorel Pârv la plata sumelor de 30.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății și 42.000 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 1.07.2009 până la data plății efective, respectiv 10.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății, reprezentând daune morale", se arată în decizia instanței.

Judecătoria Sectorului 1 a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dan Diaconescu, până la concurența sumelor de 44.500 euro și 42.000 lei, și l-a obligat pe acesta la plata sumei de 70.000 lei cheltuieli judiciare către stat și 14.380 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă Ion Florin Moț.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației "Atac la persoană".

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai — septembrie 2009, inculpatul Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul coinculpatului Pârv, asupra unui primar al unei comune din județul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sursa citată menționează că, sub presiunea acestor amenințări, primarul respectiv i-a remis efectiv inculpatului Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

DNA precizează că, în cursul lunii aprilie 2005, inculpatul Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii, cât și indirect, prin intermediul inculpatului Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe același post de televiziune, asupra unui om de afaceri, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro. AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu)

2013-12-18 15:42:26
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!