Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Tulcea: Începe reabilitarea şcolii din Zebil, construită de fondatorul serviciului secret al Armatei, Mihail Moruzov

Tulcea: Începe reabilitarea şcolii din Zebil, construită de fondatorul serviciului secret al Armatei, Mihail Moruzov

Tulcea: Începe reabilitarea şcolii din Zebil, construită de fondatorul serviciului secret al Armatei, Mihail Moruzov
 

Primăria comunei Sarichioi a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Şcolii din satul Zebil, unitate care funcţionează într-un imobil construit în urmă cu aproape 100 de ani de către Mihail Moruzov, întemeietorul serviciului secret al Armatei.

Primarul comunei, Vitali-Cristian Finoghen, a declarat pentru AGERPRES că valoarea totală a contractului este de aproape 2,6 milioane de lei, sumă care va fi suportată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

"Avem contractul semnat, dar mai sunt două avize de obţinut. Şcoala este o clădire care face parte din complexul celor cinci imobile construite de Mihail Moruzov, parte a patrimoniului comunei. Clădirile nu sunt înregistrate în lista monumentelor, dar au o valoare de patrimoniu", a menţionat Finoghen.

El speră ca lucrările de reabilitare să înceapă în perioada imediat următoare.

"Acum, acoperişul este făcut jumătate din ţiglă şi jumătate din tablă. Imobilul are fundaţie slabă şi e necesară o recompartimentare a clădirii. (...) Se va lucra mult în vacanţa de vară, pentru că este lungă şi timpul e propice", a mai spus primarul comunei Sarichioi.

Contractul semnat prevede ca lucrările de reabilitare a şcolii să se încheie în 20 de luni, potrivit edilului Vitali-Cristian Finoghen.

Prin PNDL 2, Primăria comunei Sarichioi derulează proiecte în valoare totală de 35 de milioane de lei care vizează construirea unei grădiniţe în satul Sarichioi, asfaltarea a circa 17 kilometri de drumuri, reabilitarea şi extinderea sistemului de canalizare şi înfiinţarea de staţii de epurare pentru satele Zebil şi Sarichioi.

Din cele cinci clădiri construite de M. Moruzov în satul Zebil, două sunt ale Consiliului Judeţean, două aparţin autorităţii locale, iar una este a unei asociaţii.

Potrivit directoarei unităţii de învăţământ din comuna Sarichioi, Natalia Pavlov, şcoala din satul Zebil are 105 copii, iar cei mai mulţi dintre ei învaţă în sistem simultan.

"Aşteptăm acest proiect (de reabilitare, n.red.) de câţiva ani de zile, dar lucrurile nu au mers până acum aşa cum ne-am aşteptat", a mai menţionat directoarea Şcolii gimnaziale Sarichioi.

AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

2019-05-22 15:49:12
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!