Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Timiş: Primarul Robu spune că lucrările la un nou pod peste Bega sunt tergiversate de Ministerul Transporturilor

Timiş: Primarul Robu spune că lucrările la un nou pod peste Bega sunt tergiversate de Ministerul Transporturilor

Timiş: Primarul Robu spune că lucrările la un nou pod peste Bega sunt tergiversate de Ministerul Transporturilor
 

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, marţi, că lucrările de construire a celui mai modern duplex de poduri peste Canalul Bega sunt tergiversate pentru că primăria mai aşteaptă un aviz de la Ministerul Transporturilor, care cere o înălţime mai mare între baza podului şi luciul de apă.

"La Podul ILSA (ISHO), încă mai avem probleme cu avizarea de la Ministerul Transporturilor şi, din păcate, o luăm de la capăt cu acea abordare cu care ne-am confruntat şi la Podul Jiul, respectiv pretenţia de a-l face mult mai înalt decât este cazul. Dacă avem podurile actuale la o anumită înălţime de la luciul apei, nu are niciun rost să faci un nou pod cu doi metri mai înalt. Se poate, dar aceasta presupune cheltuieli suplimentare foarte mari, care nu se justifică, pentru că Bega niciodată nu va fi navigată de ambarcaţiuni care să necesite asemenea înălţime", a declarat primarul Nicolae Robu marţi, într-o conferinţă de presă.

Bega este un canal cu lăţimea de 22 metri, iar lărgimea pe care circulă ambarcaţiunile este mai îngustă, ceea ce nu permite tehnic navigarea unor ambarcaţiuni cu gabarit mare. De aceea, edilul consideră că nu se justifică realizarea unor poduri care nu aduc nicio utilitate în plus, care să contracareze cheltuielile pe care le comportă.

"Trebuie să facem podurile în acord cu funcţionalităţile la care vor fi supuse. Sper că se va rezolva şi aici problema şi să putem da drumul şi aici la licitaţia pentru execuţie. Pentru Podul Jiul (care se va construi în continuarea pasajului omonim n.red.) am obţinut avizul de mediu şi în curând vom avea autorizaţia de construcţie, vom lansa licitaţia pentru începerea construcţiei efective a acestui pod", a menţionat edilul.

Proiectul pentru podul din fosta zonă industrială ILSA are o arhitectură spectaculoasă, în a cărui realizare a fost implicat un arhitect român din Viena, care a lucrat la unul din cele mai importante birouri de arhitectură la nivel internaţional, Zaha Hadid. Este un duplex inedit în Timişoara, podul rutier peste Bega urmând să fie unul suplu, cu patru benzi, iar alături va fi construită o pasarelă spectaculoasă, cu piste de biciclete şi alei separate. Ambele construcţii vor demara simultan şi vor ajuta la fluidizarea traficului rutier în oraş.

Pe lista de aşteptare mai sunt două poduri care vor fi construite tot din temelii, ''Solventul'' şi ''Bobâlna''. Înainte de 1900, Bega era traversată în Timişoara de peste 70 de poduri şi podeţe, dar acum mai există doar 11. Două dintre ele sunt în lucrări de reparaţii, modernizare şi extindere, prin construirea altor câte două poduri noi, alipite de fiecare dintre cele vechi, care vor fi gata în această toamnă.

AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

2019-04-23 15:02:48
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!