Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Sibiu: Indicatoare inedite cu mesaje despre "frumuseţea" străzilor istorice - atracţie pentru turişti, dar ilegale

Sibiu: Indicatoare inedite cu mesaje despre "frumuseţea" străzilor istorice - atracţie pentru turişti, dar ilegale

Sibiu: Indicatoare inedite cu mesaje despre
 

Două indicatoare cu mesajele "Cea mai frumoasă stradă" şi "Strada foarte frumoasă", amplasate pe trei străzi din centrul istoric al Sibiului, sunt ilegale şi trebuie înlăturate, chiar dacă fac reclamă oraşului şi provoacă zâmbete în rândul turiştilor care se fotografiază în aceste două locuri, potrivit Primăriei.

Prima dată proprietarul unui restaurant din oraş a pus plăcuţe pe strada Cetăţii din Sibiu, cu mesajul "Cea mai frumoasă stradă", după care au fost montate indicatoare cu mesajul "Strada foarte frumoasă" şi pe străzile învecinate, Tipografilor şi Timotei Popovici.

Aceste mesaje îi fac pe turişti, mai ales pe cei străini, să zâmbească şi unii dintre ei îşi fac fotografii, ca amintire, cu mesajul "Cea mai frumoasă stradă".

"Eu le spun oamenilor pentru că se uită pe plăcuţe şi întreabă ce scrie acolo, mai ales străinii, le explic, unii îşi fac fotografii, alţii, nu, dar zâmbesc. Eu nu văd ca deranjând, iar turiştii reacţionează cu zâmbet", a declarat ghidul turistic Adela Dadu.

Pe strada Timotei Popovici a fost deja îndepărtat de pe zid indicatorul cu "stradă frumoasă". În prezent au rămas inscripţii care arată frumuseţea străzilor Cetăţii şi Tipografilor.

Primăria Sibiu a precizat că "nu doreşte sa încurajeze amplasarea de astfel de înscrisuri din motive administrative şi de orientare."

"Ordonanţa Guvernului nr. 63/2002 precizează că redenumirea sau modificarea denumirii unei străzi se poate face doar prin hotărâre a Consiliului Local, iar amplasarea pe imobile a unor plăcuţe cu înscrisuri se face doar cu autorizaţie de construcţie, conform legislaţiei în vigoare. Plăcuţele amplasate pe strada Cetăţii şi pe strada Timotei Popovici nu respectă prevederile legale. Poliţia Locală Sibiu a fost sesizată în 2 noiembrie 2018 referitor la cele 3 plăcuţe amplasate pe strada Cetăţii cu inscripţia 'Cea mai frumoasă stradă". Poliţiştii locali au somat administratorul localului care le-a amplasat să le îndepărteze. Pentru că acesta nu s-a conformat şi pentru că una dintre plăcuţe a fost amplasată chiar pe zidul istoric, Poliţia Locală a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie prin adresa scrisă în data de 18 decembrie 2018, fapta fiind încadrată ca infracţiune. Şi în cazul plăcuţei de pe strada Timotei Popovici cu inscripţia 'strada foarte frumoasă' Poliţia Locală a fost notificată în aceeaşi dată. Pentru că proprietarul imobilului pe care a fost amplasata plăcuţa a declarat că nu a amplasat-o şi pentru că nu s-a putut identifica persoana în cauză, plăcuţa a fost îndepartată de către agenţii Poliţiei Locale în data de 9 ianuarie 2019, cu acordul şi în prezenţa proprietarului imobilului", potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

Strada Cetăţii din Sibiu este una din puţinele străzi pietonale din oraş, o stradă cu specific medieval. Pe această stradă se află Turnul Gros, Turnul Dulgherilor şi Turnul Olarilor, o centură de fortificaţie a oraşului, sediul Filarmonicii, care a fost sediul primului teatru din ţară şi sediul Muzeului de Ştiinţe Naturale.

AGERPRES/(A,AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

2019-03-12 17:55:55
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!