Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primăria sectorului 4 a inaugurat o parcare publică unde locurile pentru abonaţi au blocatoare

Primăria sectorului 4 a inaugurat o parcare publică unde locurile pentru abonaţi au blocatoare

Primăria sectorului 4 a inaugurat o parcare publică unde locurile pentru abonaţi au blocatoare
 

Primăria sectorului 4 a inaugurat, vineri, o parcare publică unde locurile pentru abonaţi sunt prevăzute cu blocatoare, edilul Daniel Băluţă declarând că intenţionează să extindă aceste dispozitive la nivelul tuturor locurilor de parcare din această zonă administrativă.

Potrivit autorităţii locale, parcarea construită pe Şoseaua Olteniţei, amenajată pe o suprafaţă de 6.434 metri pătraţi, deserveşte una dintre cele mai aglomerate zone din sectorul 4 şi are o capacitate de 236 de locuri, dintre care 70 sunt destinate abonaţilor, 17 persoanelor cu dizabilităţi şi trei maşinilor electrice.

Edilul Daniel Băluţă a precizat, cu prilejul inaugurării parcării, că realizarea acesteia a costat 550.000 euro plus TVA şi că banii au venit din bugetul local al sectorului 4.

"Această parcare are, din punct de vedere al modului de administrare, câteva modalităţi extrem de perfomante de gestionare a modului în care se rezervă sau se utilizează locul de parcare. Avem o automatizare a acestei parcări, cei care sunt abonaţi având posibilitatea să intre cu un dispozitiv magnetic şi să deschidă bariera de la distanţă, pe de o parte. Avem posibilitatea să rezervăm locurile parcare prin sms, să rezervăm şi să alegem un anumit loc de parcare, folosind un dispozitiv unic, blocatorul, dispozitiv pe care intenţionăm să-l extindem la nivelul tuturor locurilor de parcare, inclusiv cele de reşedinţă din sectorul 4 (...) E firesc atâta timp cât plătim pentru locul de parcare să ştim că-l avem la dispoziţie", a spus Băluţă.

El a menţionat că blocatoarele vor fi instalate la cerere. "Avem două modalităţi de amplasare - pe de o parte, taxa de închiriere este de 10 lei pe lună pentru un asemenea device cu tot cu accesoriile lui sau varianta a doua, aceea de achiziţionare. Costul pe care ar trebui să-l plătească cel care îşi doreşte un astfel de dispozitiv este de 300 de lei cu tot cu montaj şi accesorii. Astea sunt cele două modalităţi prin care un om poate obţine pentru locul de parcare la care are contract un astfel de dispozitiv", a afirmat Băluţă.

El a precizat că preţul unui abonament pentru parcarea de pe Şoseaua Olteniţei nr. 9 este de 20 de lei pe lună pentru persoane fizice şi de 40 de lei lunar pentru persoane juridice. Tariful pentru plata cu ora e de 1 leu pentru 2 ore.

Băluţă a menţionat că terenul pe care a fost construită parcarea este al Primăriei Capitalei şi se află în administrarea Primăriei sectorului 4.

El a afirmat că această parcare are mai multe funcţiuni, printre care şi aceea de park&ride, având în vedere că staţia de metrou Constantin Brâncoveanu este în apropriere. Primarul sectorului 4 a spus că parcarea se adresează şi celor care vizitează parcurile Orăşelul Copiilor şi Lumea Copiilor, dar şi locuitorilor din zonă.

El a amintit că în zona Tineretului se află o parcare de aproximativ 700 de locuri.

"Vom continua să creăm noi locuri de parcare (...), în urmă cu 3 ani în sectorul 4 nu exista nicio parcare publică, astăzi discutăm despre parcări publice în dreptul principalelor staţii de metrou, discutăm despre staţia de metrou IMGB, unde avem o parcare cu mai mult de 300 de locuri, am creat în jurul staţiei de metrou Apărătorii Patriei mai mult de 150 locuri de parcare (...), parcarea de la Piaţa Sudului, o parcare metalică P+2 ce va fi gata în două luni", a declarat Băluţă.

El a menţionat că în sectorul 4 mai sunt necesare 87.000 de locuri parcare. "În prezent sunt 56.000 de locuri de parcare, după ce, la începutul mandatului meu, erau 44.000", a adăugat Băluţă.

Ioan Gâf-Deac, administrator public al sectorului 4, a precizat că, începând de vineri, pe site-ul www.mobilitateurbana4.ro pot fi făcute abonamente pentru parcarea de pe Şoseaua Olteniţei nr. 9.

AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto: Primaria Sectorului 4 / facebook.com

2019-04-12 17:06:38
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!