Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Ponta: Guvernul sprijină cu 50 de milioane de euro construcția Arenei Multifuncționale București

Ponta: Guvernul sprijină cu 50 de milioane de euro construcția Arenei Multifuncționale București

 

Guvernul va acorda 50 de milioane de euro pentru construcția Arenei Multifuncționale București, a afirmat, luni, Victor Ponta, la semnarea protocolului privind realizarea Sălii Multifuncționale București, încheiat între Guvernul României și Primăria Capitalei.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / AGERPRES/FOTO

 

"Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcția unei Săli multifuncționale de care Bucureștiul și de care România are nevoie. Nu avem așa ceva în România, nu putem organiza o mare competiție națională sau internațională și nu cred că mai exista capitale europene care să nu aibă o asemenea sală. (...)Vreau să sprijinim Primăria Generală, am predat terenul, studiul de fezabilitate, știu că au pornit procedurile și mi-aș dori în primăvara anului viitor, cel mai târziu, să semnați contractul.", a afirmat primul ministru.

Victor Ponta a adăugat că suma cu care Guvernul va contribui pentru acest proiect este de 50 de milioane de euro și a precizat că a semnat un protocol cu Primăria Generală pentru a evita situația creată la construcția Arenei Naționale unde sprijinul statului a fost "din vorbe și niciodată pe hârtie".

"Ideea că Guvernul va sprijini construcția stadionului a fost spusă din vorbe, niciodată pe hârtie, niciodată printr-un act normativ. A fost o promisiune a fostului primar general împreună cu foștii prim miniștri care nu s-a materializat. Din acest motiv (...) eu am venit să semnăm, 50 de milioane de euro în două tranșe anuale le putem și sunt hotărât să le suportăm din bugetul public", a afirmat primul ministru.

La rândul său, primarul general Sorin Oprescu a spus că Bucureștiul avea nevoie de o Arenă de 12.000 de locuri.

"Aveam nevoie de o arenă multifuncțională cu o capacitate de 12.000 de locuri. Astăzi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investiții. Dorim ca la sfârșitul anului 2015 să vă invităm să vedeți că ne-am ținut de cuvânt", a spus Oprescu. AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Mihai Simionescu)

2013-12-16 19:43:45
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!