Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Ponta: Cum spune Curtea să facem, așa vom face, dar principiul descentralizării nu îl abandonăm

Ponta: Cum spune Curtea să facem, așa vom face, dar principiul descentralizării nu îl abandonăm

 

Premierul Victor Ponta a precizat luni, la finalul ședinței USL, că în ciuda deciziei Curții Constituționale privind legea descentralizării principiul descentralizării nu va fi "abandonat", fiind așteptată motivarea Curții pentru a se stabili care sunt pașii de urmat.

 

Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA

 

Ponta a precizat faptul că judecătorii Curții Constituționale au respins toate obiecțiile formulate de PDL, însă a sesizat că "intrinsec" există totuși o problemă de constituționalitate.

"Am înțeles și am luat act de faptul că toate obiecțiile de neconstituționalitate ale PDL au fost respinse. După care CCR a zis că intrinsec e o problemă de constituționalitate. (...) Curtea a folosit acest termen juridic care mi s-a părut foarte interesant 'intrinsec', deci extrinsec nu e o problemă. Vedem ce facem cu intrinsecul, și în funcție de ce ne spune motivarea, așa vom proceda, dar principiul european al descentralizării evident că nu îl abandonăm, ci îl punem în practică", a precizat premierul.

Victor Ponta a adăugat că după publicarea motivării Curții se va ști exact dacă "trebuie să modificăm Constituția sau trebuie să modificăm ceva la lege ca să punem în acord cu această cerință a CCR".

"În mod sigur, în proiectul de modificare a Constituției discutat și aprobat în Comisia parlamentară se introduc regiunile administrative", a subliniat liderul social-democrat.

Ponta a ținut să precizeze că subiectul descentralizării este unul important pentru conducerea USL, fiindcă problemele locale pot fi mai bine gestionate de la nivel local decât de la centru, "ca în statul comunist".

"Obiectivul USL, acela că o mai mare descentralizare, o mai mare apropiere a administrației publice de oameni, fiindcă oamenii se conduc mai bine pentru cele mai multe dintre probleme de la Cluj, de la Iași, de la Craiova, de la Constanța, decât să îi conducem pe toți de la București, ca în statul comunist. Rămâne un obiectiv fundamental și reducerea cheltuielilor aparatului administrativ. În funcție de cum spune CCR să facem, așa vom face", a mai spus premierul. AGERPRES/ (A — autor: Cătălina Barbu, editor: Mihai Simionescu)

2014-01-13 14:12:10
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!