Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

 

Primarul general Sorin Oprescu a precizat că ratingul Bucureștiului este în acest moment BB plus și nu BB, cum au anunțat consilierii PDL din CGMB.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

Edilul șef a spus că scăderea ratingului a avut loc în urmă cu trei ani, când a fost semnalată perioada de criză economică.

"Da, ratingul Bucureștiului a scăzut acum trei ani, când scădea toată lumea.Era perioada de criză. Acum este BB plus, este o altă minciună, așa, ca să ne aflăm în treabă", a spus primarul, în replică la afirmațiile grupului de consilieri ai PDL București.

Consilierii PDL din cadrul CGMB l-au acuzat miercuri pe primarul general Sorin Oprescu de o politică financiară dezastruoasă care a condus la o retrogradare a ratingului Bucureștiului, de la BB plus la BB.

"Primarul Sorin Oprescu, în mod inexplicabil, a refuzat să pună la dispoziția agențiilor de rating informațiile solicitate pentru stabilirea ratingului. Ca urmare, acestea au retrogradat Bucureștiul de la BB plus la BB, din cauza incertitudinilor privind răscumpărarea obligațiunilor de 500 milioane euro cu maturitate in 2015. Pe de altă parte, municipalitatea nu a constituit provizioane pentru plata acestei datorii, deși la intrarea în mandat Sorin Oprescu a găsit economii, în depozite la bănci, în sumă de 282 milioane de euro. Tot acest comportament suspect ne face să atragem atenția că se pregătește încă o afacere marca Sorin Oprescu, de devalizare a bugetului orașului, printr-un împrumut de ultim moment, cu costuri și dobânzi uriașe", a declarat Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL din CGMB, la o conferință de presă.

El a subliniat că execuția financiară promovată de edilul șef în timpul mandatelor sale este una "iresponsabilă" și i-a cerut public demisia. AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu)

2013-12-18 16:03:08
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!