Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Oprescu: În București sunt aproape 63.000 de câini

Oprescu: În București sunt aproape 63.000 de câini

 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat joi că în Capitală sunt aproape 63.000 de câini, potrivit unui raport primit de la SRI.

 

Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA

 

"În urmă cu câțiva ani am încercat o numărătoare. Se vorbea de 65.000 de câini. Am avut o surpriză că numărătoarea coincide (n.r. — cu cea din prezent). După tragedia lui Ionuț, îmi vine și acum greu să vorbesc de ea, am încercat o identificare cât mai aproape de adevăr. (...) Nu am avut posibilitățile și libertatea să acționez în anii care au trecut. Am primit un raport de la SRI. Fantastic cât de apropiate erau cifrele. Sunt aproape 63.000 de câini", a afirmat Oprescu, joi, la Adevărul live.

El a precizat că, în ultimii cinci ani, 25.000 de câini au fost sterilizați, dar strategia adoptată — de sterilizare, vaccinare, reteritorializare — nu a fost eficientă.

"Nu a fost suficient și sub presiunea ONG-urilor, am avut aproape 200 de ore de discuții, au fost sterilizați, vaccinați și returnați în teritoriu. A fost cea mai mare prostie. După ce au revenit, nu le-a mai dat nimeni să mănânce, apă, decât acolo unde erau oameni într-adevăr iubitori. Și au plecat de acolo. Românul, în general, nu vrea să vadă câini pe stradă. Și are dreptate. Vrea să îi luăm de pe stradă. Asta fac acum. De trei-patru luni încurajăm adopția. Aproape 5.000 de câini au fost adoptați după acest nefericit eveniment", a adăugat Oprescu.

Edilul-șef al Capitalei a subliniat că o parte foarte mică dintre câini strânși de pe străzi, cei bolnavi, pentru care există acte doveditoare, au fost eutanasiați și incinerați.

Adăpostul din Mihăilești s-a umplut și în prezent câinii fără stăpân sunt duși în adăpostul din Rahova, cu o capacitate de 3.000 — 3.500 de câini, a mai spus Oprescu. AGERPRES (A — autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin)

2013-12-19 13:17:06
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!