Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Gorj: Investiții de 95 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional în municipiul Târgu-Jiu

Gorj: Investiții de 95 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional în municipiul Târgu-Jiu

 

Municipiul Târgu-Jiu a beneficiat în perioada 2007-2103 de opt proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), valoarea investițiilor fiind de aproximativ 95 de milioane de lei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Corina Șuțu, șefa Serviciului Programe Publice Comunitare din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Corina Șuță.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ZENO TUFEGA

 

"Proiectele au vizat reabilitarea și modernizarea a 13 kilometri de drum de centură, aproximativ 30 de kilometri de drumuri, inclusiv canalizare pluvială, trotuare, iar în zona Bicaz și canalizare menajeră și alimentare cu apă, înființarea a trei centre sociale de zi, pentru bătrâni, pentru persoane cu handicap și pentru copii și instalarea de sisteme de alarmare și supraveghere video la 12 instituții de învățământ. Șapte dintre proiecte au fost finalizate, iar pe 27 decembrie 2013 se încheie oficial ultimul, și au avut o valoare de circa 94.656.000 lei, incluzând cheltuieli eligibile, neeligibile și TVA", a menționat Corina Șuță.

Astfel, a fost realizat Centrul de asistență pentru bătrâni Magnolia, investiție ce se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei, care oferă servicii pentru persoanele vârstnice singure, cu vârsta peste 58 de ani, lipsite de posibilități materiale și sprijin la domiciliu, aflate în situații de risc social, în vederea prevenirii marginalizării sociale și sprijinirea pentru reintegrarea socială.

În cadrul aceluiași program, a fost amenajat și Centru de zi Christian, un centru social multifuncțional pentru persoanele cu handicap, în cadrul căruia sunt furnizate servicii sociale adaptate nevoilor beneficiarilor în scopul îmbunătățirii calității și ridicării acestor servicii la standarde europene, investiție ce se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei, dar și Centrul de Îngrijire Copii, care a costat aproape 1,4 milioane de lei și care oferă servicii pentru familii dezavantajate din punct de vedere social și economic.

În ceea ce privește proiectul "Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței în școli", acesta a vizat dotarea a 12 unități de învățământ din municipiu cu echipamente necesare pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității.

Cei mai mulți bani accesați prin POR au fost direcționați către modernizarea de străzi din Târgu-Jiu. Astfel, 46 de milioane de lei au fost folosiți pentru modernizarea a aproximativ 30 de kilometri de străzi. Totodată, au fost investiți peste cinci milioane de lei pentru crearea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona adiacentă străzii Bicaz, proiect care a presupus asfaltări, modernizări de drumuri și reabilitări și introduceri de rețele de apă și canalizare.

Unul dintre cele mai importante proiecte a fost modernizarea centurii municipiului Târgu-Jiu, investiție în valoare de aproximativ 38,5 milioane de lei, care a presupus reabilitarea a 13 kilometri de drum. AGERPRES / (AS — autor: Oana Popescu, editor: Marius Frățilă)

2013-12-18 15:06:10
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!