Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Cluj: Boc spune că dosarul Năstase este 'politic' pentru că 'pesediștii s-au turnat între ei'

Cluj: Boc spune că dosarul Năstase este 'politic' pentru că 'pesediștii s-au turnat între ei'

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că premierul Victor Ponta are dreptate "în ghilimele" că "dosarul Năstase" este politic, având în vedere că toți denunțătorii sunt pesediști.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / RADU OLTEAN (C)

 

'Da, Victor Ponta are dreptate, dosarul Năstase este, în ghilimele, un dosar politic pentru că toți turnătorii și denunțătorii din dosar sunt pesediști. De la Sechelariu la Jianu sau consulul din China, toți s-au turnat între ei, pesediștii. Deci da, este un dosar politic PSD și vă rog să sesizați nuanța de ironie', a spus Boc.

El a adăugat că premierul Ponta greșește profund atunci când se amestecă în declarații care vizează puterea judecătorească și justiția în ansamblu, având în vedere că din poziția sa de șef al Guvernului trebuie cântărit fiecare cuvânt care poate avea impact asupra imaginii și prestigiului țării.

'Un stat care vrea să fie cu drepturi depline în Uniunea Europeană, nu face, de la cel mai înalt nivel, acuzații la adresa justiției. Primul-ministru trebuie să fie, la fel ca celelalte autorități ale statului, un om care sprijină instituțiile, nu le desființează prin declarații care pun sub semnul întrebării verdictul pe care îl dau. Acasă, în familie poți să ai comentarii de ce nuanță vrei tu, dar ca om politic și prim-ministru nu ai voie să pui la îndoială o decizie a unei instanțe judecătorești, indiferent despre cine este vorba, și despre mamă să fie', a spus Boc.

Întrebat cum comentează o declarație a fostului procuror-șef al DNA, Daniel Morar, care a descris într-o carte modul în care era contactat de Adrian Năstase pe vremea când acesta era președintele Camerei Deputaților, Boc a afirmat că aceasta era practica specifică PSD până în 2004.

'Știți bine cum se dădeau ordine în 2004, pin ministrul Justiției, să se judece procesele în instanță sau să fie arestări. Era un reflex, o prelungire a unor practici pe care le-au încetățenit cei din PSD între 2000 și 2004', a mai spus Boc. AGERPRES / (A — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățilă)

2014-01-08 15:10:25
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!