Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Bistrița: Peste 200 de apartamente vor fi reabilitate termic cu bani europeni

Bistrița: Peste 200 de apartamente vor fi reabilitate termic cu bani europeni

 

Un număr de 235 de apartamente din municipiul Bistrița construite în perioada 1950-1990 vor fi reabilitate termic la începutul anului viitor, în baza unui proiect cu fonduri europene câștigat de administrația locală, a anunțat marți, într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Crețu.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA /TINA TUCUI

 

"Este vorba despre un proiect pilot de finanțare a reabilitărilor termice, de pe Programul Operațional Regional. Noi am fost printre cei care ne-am angajat primii, pentru că am sesizat avantajele pe care le prezintă POR", a declarat primarul.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la circa 3,7 milioane lei, din care peste 1,69 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 371.000 lei reprezintă contribuția de la bugetul de stat, iar restul sumei va fi suportat de către municipalitate și proprietarii apartamentelor.

Potrivit primarului Ovidiu Crețu, sumele ce urmează să fie plătite de către proprietarii locuințelor au fost eșalonate la 50 lei pe lună timp de trei până la șapte ani, în funcție de suprafață și de veniturile acestora.

Alte 1.880 apartamente din municipiul Bistrița sunt prinse în alte două proiecte de acest tip, primul așteptând semnarea contractului de finanțare, iar ultimul fiind în faza de evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

În perioada 2008-2012, în municipiul Bistrița au fost reabilitate termic, cu fonduri primite de la Guvern, 980 de apartamente. AGERPRES (A — autor: Tina Țucui, editor: Diana Dumitru)

2013-12-17 15:14:38
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!