Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primării (Administraţie)

Primării (Administraţie)

Un număr de 235 de apartamente din municipiul Bistrița construite în perioada 1950-1990 vor fi reabilitate termic la începutul anului viitor, în baza unui proiect cu fonduri europene câștigat de administrația locală, a anunțat marți, într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Crețu.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA /TINA TUCUI

 

"Este vorba despre un proiect pilot de finanțare a reabilitărilor termice, de pe Programul Operațional Regional. Noi am fost printre cei care ne-am angajat primii, pentru că am sesizat avantajele pe care le prezintă POR", a declarat primarul.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la circa 3,7 milioane lei, din care peste 1,69 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 371.000 lei reprezintă contribuția de la bugetul de stat, iar restul sumei va fi suportat de către municipalitate și proprietarii apartamentelor.

Potrivit primarului Ovidiu Crețu, sumele ce urmează să fie plătite de către proprietarii locuințelor au fost eșalonate la 50 lei pe lună timp de trei până la șapte ani, în funcție de suprafață și de veniturile acestora.

2013-12-17 15:14:38
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 17 DECEMBRIE

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește în ședință, de la ora 15,00. Pe ordinea de zi sunt subiecte precum strategia industriei de securitate și raportul premierului către CSAT privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni internaționale, dar și participarea României la misiunile derulate sub egida Uniunii Europene.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ALEX MICSIK

 

* Circa 240.000 de români au ieșit din zona riscului de sărăcie, prin programele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a declarat ministrul Mariana Câmpeanu.

* Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la "Adevărul Live", că, odată cu aplicarea modificărilor la Codul penal, adoptate săptămâna trecută în Camera Deputaților, justiția va fi grav afectată.

* Senatorii s-au reunit într-o ședință solemnă dedicată Revoluției române din decembrie 1989, reprezentanții fiecărui grup parlamentar evocând evenimentele din urmă cu 24 de ani și importanța acestora.

* Deputații Liviu Codârlă, Ioan Hulea, Răzvan Condurățeanu și Iacob Pușcaș, foști membri ai Partidului Poporului — Dan Diaconescu, s-au afiliat grupului parlamentar al PSD ca membri UNPR.

* Plenul Senatului a adoptat, tacit, un proiect de modificare a Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, care prevede că valabilitatea permisului de armă scade de la cinci ani, cât era în vechea formă a legii, la trei ani.

* Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că își dorește ca USL să se certe în continuare, dar să rămână unită până la alegerile din 2016, pentru ca partidele componente să plătească împreună pentru promisiunile neonorate din campania electorală.

* Foștii directori ai Uzinei Constructoare de Mașini Reșița Adrian Chebuțiu și Adrian Preda sunt anchetați de procurorii anticorupție pentru că ar fi folosit, potrivit unor surse judiciare, în interes personal facilitățile acordate de stat pentru relansarea UCM.

* Primarul comunei Vidra (Ilfov), Florin Niculae, a fost reținut pentru 24 de ore în urma unui flagrant și este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită în formă continuată.

2013-12-17 13:40:50
Vezi Continuarea 

Ponta: Guvernul sprijină cu 50 de milioane de euro construcția Arenei Multifuncționale București

Guvernul va acorda 50 de milioane de euro pentru construcția Arenei Multifuncționale București, a afirmat, luni, Victor Ponta, la semnarea protocolului privind realizarea Sălii Multifuncționale București, încheiat între Guvernul României și Primăria Capitalei.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / AGERPRES/FOTO

 

"Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcția unei Săli multifuncționale de care Bucureștiul și de care România are nevoie. Nu avem așa ceva în România, nu putem organiza o mare competiție națională sau internațională și nu cred că mai exista capitale europene care să nu aibă o asemenea sală. (...)Vreau să sprijinim Primăria Generală, am predat terenul, studiul de fezabilitate, știu că au pornit procedurile și mi-aș dori în primăvara anului viitor, cel mai târziu, să semnați contractul.", a afirmat primul ministru.

Victor Ponta a adăugat că suma cu care Guvernul va contribui pentru acest proiect este de 50 de milioane de euro și a precizat că a semnat un protocol cu Primăria Generală pentru a evita situația creată la construcția Arenei Naționale unde sprijinul statului a fost "din vorbe și niciodată pe hârtie".

2013-12-16 19:43:45
Vezi Continuarea 

Judecătoria Vaslui a publicat motivarea respingeriii ordonanței președințiale pentru retragerea jandarmilor din Pungești

Magistrații de la Judecătoria Vaslui au publicat, luni, motivarea de respingere a ordonanței președințiale pentru ridicarea statului de 'zonă specială de siguranță publică" și repectarea dreptului la libera circulație a cetățenilor din Pungești, solicitată în instanță în cursul săptămânii trecute de Simona Niculescu, o activistă pentru drepturile omului și specialistă în drept european.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ADRIAN CUBA

 

Simona Niculescu s-a deplasat înainte de a depune cererea de ordonanță președințială, la Pungești, pentru a vizita tabăra de rezistență a protestatarilor, amplasată pe un teren situat lângă suprafața concesionată de Chevron. Reprezentanții Jandarmeriei i-au pus în vedere faptul că poate pătrunde pe respectivul teren doar în prezența proprietarului și doar în grupuri de câte 3 — 4 persoane, reclamanta susținând că i-a fost îngrădit dreptul la libera circulație.

'Aspectele de fapt relevate în susținerea solicitării adresate de reclamantă, astfel cum rezultă din mijlocul de probă administrat în cauză (...) nu sunt de natură să creeze aparența încălcării dreptului de liberă circulație prin exercitarea unor abuzuri din partea Jandarmeriei Române. (...). Or, măsura care se cere a fi luată, de interzicere a Jandarmeriei Române de a nu mai condiționa temporar (până la finalizarea protestelor) accesul persoanelor în zonă, de identificarea lor și justificarea unui interes, până la soluționarea acțiunii de fond, este de natură a produce de fapt efecte ireversibile în contextul necesității asigurării continue a ordinii și liniștii publice. Luarea unei asemenea măsuri ar echivala în mod necesar cu prejudecarea fondului, ceea ce denotă neîntrunirea condiției contrare a ordonanței președințiale', se arată în motivarea instanței.

2013-12-16 19:38:05
Vezi Continuarea 

Caraș-Severin: Trei noi pârtii de schi vor fi deschise la Gărâna, în Munții Semenic

În zona Semenic vor fi deschise, pentru acest sezon, trei noi pârtii de schi care au fost amenajate la Gărâna, pe o suprafață de aproximativ două hectare, darea în funcțiune așteptând deocamdată finalizarea probelor și obținerea ultimelor autorizații.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / PAULA NEAMTU

 

La Gărâna a fost amenajat un ansamblu de trei pârtii, două pentru schi, de 500 și 600 metri, și una pentru snowboard. Pârtiile sunt de dificultate medie și urcarea se face cu schiliftul. Snow-parcul, ca o premieră pentru județul Caraș-Severin și partea de vest a țării, va avea trei grade de dificultate, pentru începători, medii și avansați. Domeniul schiabil este dotat și cu tunuri de zăpadă, astfel încât să poată fi funcțional pe toată durata sezonului, fără probleme.

2013-12-16 17:02:15
Vezi Continuarea 

Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins spre Râșnov și Predeal

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se va extinde în următorii ani în alte două etape, spre Râșnov și Predeal, proiectele de hotărâre privind aprobarea studiilor de oportunitate aferent documentației PUZ fiind votate luni, în unanimitate, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal.


Foto: AGERPRES ARHIVA / BOGDAN BARBULESCU (C)

 

Etapa a-II-a se referă la extinderea Domeniului schiabil din Masivul Postăvarul—Poiana Brașov până la Râșnov, cu pârtii și instalații pe cablu, apoi va urma etapa a III-a între Masivul Postăvarul-Poiana Brașov spre Predeal cu pârtii și instalații pe cablu.

 

"Este vorba despre o aprobare urbanistică în primă fază. Încercăm să creem un proiect regional, ca să spun așa, împreună cu orașele Râșnov și Predeal pentru a putea fi accesate fonduri europene. Important este să avem documentațiile și studiile pregătite pentru a nu fi în postura de a avea această oportunitate, dar să nu avem studiile și documentațiile pregătite. Vom detalia lucrurile în perioada următoare. În orice caz este vorba de foarte mulți bani pentru acest proiect de extindere a domeniului schiabil" a declarat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, după ședința de Consiliu Local.

2013-12-16 15:39:24
Vezi Continuarea