Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primării (Administraţie)

Primării (Administraţie)

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana continuă săptămâna viitoare audierile, iar printre cei chemați să dea explicații se numără fostul prefect al județului Călărași Doru Ioan Tărăcilă, secretara Primăriei Nana Tudorița Nicolae și fostul director al Institutului Fundulea Stelian Fuia.

 

Foto: Foto: AGERPRES FLUX / MIHAI POZIUMSCHI

2014-01-15 12:27:00
Vezi Continuarea 

Ponta: Parlamentarii USL, pregătiți să voteze legile blocate de președintele Traian Băsescu

Parlamentarii Uniunii Social Liberale sunt pregătiți ca începând cu 1 februarie să voteze toate acele legi transmise de către președintele Traian Băsescu Parlamentului spre reexaminare, a precizat luni, la finalul ședinței USL, premierul Victor Ponta.

 

Foto: AGERPRES FLUX /LIVIU SOVA 


Astfel, legea care reglementează cumpărarea terenurilor agricole din extravilan, cea care stabilește măsurile de exploatare minieră, precum și legea privind energia regenerabilă sau cea care vizează parteneriatul public-privat, se numără printre prioritățile legislative ale USL în prima sesiune parlamentară din 2014.

"Chiar dinainte de începerea sesiunii parlamentare, la 1 februarie, comisiile reunite și grupurile noastre sunt pregătite să voteze acele legi blocate de către președintele Traian Băsescu și care afectează viața de zi cu zi a fiecărui cetățean", a precizat Ponta.

El a explicat că în ceea ce privește legea care stabilește măsurile prin care pot fi cumpărate terenurile agricole extravilan inclusiv de către cetățeni ai statelor membre ale UE, nu poate oferi "un răspuns rațional" cu privire la motivele care l-au determinat pe președintele Traian Băsescu să retrimită Parlamentului proiectul.

"Legea privind cumpărarea terenurilor, care este o lege elaborată de ministrul Agriculturii și ministrul Justiției, și care, fără a interzice cumpărarea de terenuri de către cetățeni ai UE, include niște condiții extrem de importante pentru ca românii să aibă dreptul și sprijinul pentru a cumpăra terenuri. De ce a refuzat președintele Băsescu promulgarea legii este o întrebare la care foarte greu se poate găsi un răspuns rațional", a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că parlamentarii USL vor vota atât legea privind energia regenerabilă, cea care vizează parteneriatul public-privat, cât și legea minelor, toate acestea încurajând dezvoltarea de proiecte de infrastructură sau pentru crearea de locuri de muncă.

"În cazul legii privind energia regenerabilă, președintele a respins-o. Legea face ca facturile românilor să nu crească prin creșterea subvențiilor pentru energia regenerabilă. Evident că trebuie să o votăm. La fel și legea parteneriatului public privat, care privește oportunitățile României de a-și dezvolta proiecte de infrastructură importante. Apoi, legea minelor, care privește toate tipurile de exploatări miniere cu respectarea celor mai înalte standarde de mediu și a interesului de a crearea de locuri de muncă și de a folosi potențialul României", a mai spus Ponta.

Premierul a ținut să amintească o inițiativă legislativă aflată în dezbatere la Senat care vizează garantarea dreptului la liberă exprimare și care se bucură de sprijinul USL în vederea adoptării.

"De asemenea, există în Parlament, la Senat, pe care o susținem în totalitate și pe care o să o adoptăm imediat ce începe sesiunea. Este o inițiativă legislativă referitoare la garantarea dreptului la libera exprimare. În primul rând este vorba de presă, dar nu doar de presă.

2014-01-13 14:38:12
Vezi Continuarea 

Dolha (PNL), despre respingerea legii descentralizării la CCR: Sper să fie o învățătură de minte pentru toți

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, consideră că respingerea legii descentralizării de către Curtea Constituțională trebuie să fie "o învățătură de minte pentru toată lumea" în ceea ce privește rolul legislativ al Parlamentului.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / TINA TUCUI

 

Dolha afirmă că asumarea răspunderii Guvernului pe această lege a dus la pierdere de timp în procesul descentralizării.

"Eu am spus că această descentralizare nu trebuie să o facem pe repede-înainte, o trecem printr-o dezbatere parlamentară, în cele două Camere, și pe urmă, adică, să-și urmeze cursul ei normal. Domnul Dragnea și-a dorit să o facem cât mai repede, am achiesat și noi și se pare că n-am câștigat timp deloc, pentru că se reîntoarce această lege în Parlament", a declarat Dolha în cadrul unei conferințe de presă, susținute luni.

2014-01-13 14:35:32
Vezi Continuarea 

Ponta: Cum spune Curtea să facem, așa vom face, dar principiul descentralizării nu îl abandonăm

Premierul Victor Ponta a precizat luni, la finalul ședinței USL, că în ciuda deciziei Curții Constituționale privind legea descentralizării principiul descentralizării nu va fi "abandonat", fiind așteptată motivarea Curții pentru a se stabili care sunt pașii de urmat.

 

Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA

 

Ponta a precizat faptul că judecătorii Curții Constituționale au respins toate obiecțiile formulate de PDL, însă a sesizat că "intrinsec" există totuși o problemă de constituționalitate.

"Am înțeles și am luat act de faptul că toate obiecțiile de neconstituționalitate ale PDL au fost respinse. După care CCR a zis că intrinsec e o problemă de constituționalitate. (...) Curtea a folosit acest termen juridic care mi s-a părut foarte interesant 'intrinsec', deci extrinsec nu e o problemă. Vedem ce facem cu intrinsecul, și în funcție de ce ne spune motivarea, așa vom proceda, dar principiul european al descentralizării evident că nu îl abandonăm, ci îl punem în practică", a precizat premierul.

Victor Ponta a adăugat că după publicarea motivării Curții se va ști exact dacă "trebuie să modificăm Constituția sau trebuie să modificăm ceva la lege ca să punem în acord cu această cerință a CCR".

"În mod sigur, în proiectul de modificare a Constituției discutat și aprobat în Comisia parlamentară se introduc regiunile administrative", a subliniat liderul social-democrat.

2014-01-13 14:12:10
Vezi Continuarea 

Predoiu: PDL reiterează solicitarea adresată Guvernului și majorității USL privind un pact național pe descentralizare

PDL reiterează solicitarea adresată Guvernului Ponta și majorității USL de a realiza un pact național pe tema descentralizării, a declarat prim-vicepreședintele democrat-liberal Cătălin Predoiu luni, înainte de ședința BPN al partidului.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ALEX TUDOR

 

"Reiterăm solicitarea noastră către Guvernul Ponta și către majoritatea USL de a organiza o masă rotundă, un pact național pe descentralizare la care să participe și Opoziția, și societatea civilă și structurile asociative ale autorităților locale. Numai în acest fel putem ajunge la o soluție care să fie împărtășită de către toate forțele politice și cele din afara spectrului politic. Este important ca cetățenii să știe ce fel de descentralizare facem și este important să fie de acord cu ea", a afirmat prim-vicepreședintele PDL.

2014-01-13 11:23:17
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 IANUARIE

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, cu unanimitate de voturi, că este neconstituțională legea descentralizării. CCR precizează că actul normativ încalcă principiul autonomiei locale, regimul constituțional al proprietății, principiul legalității și exigențele de claritate, precizie și predictibilitate a legii.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GRIGORE POPESCU

 

* Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a semnalat că există o serie de informații conform cărora o altă școală din București ar putea fi anchetată într-un caz similar celui de la Școala 10, în care o învățătoare care cerea bani și cadouri părinților a fost destituită.

* Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat că la discuțiile care au avut loc joi cu reprezentanți ai ambasadei americane "s-a făcut o mică aluzie" potrivit căreia în SUA nimeni nu comentează hotărârile judecătorești.

* Senatoarea Gabriela Firea a anunțat că demisionează din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului.

* Executivul a stabilit un plafon de garanții în valoare de 495 milioane lei pentru cumpărarea locuințelor Agenției Naționale pentru Locuințe prin programul "Prima Casă", potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

* Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu i-a cerut premierului Victor Ponta să amâne intrarea în vigoare a noului Cod penal și a noului Cod de procedură penală, programată pentru 1 februarie, avertizând că din cauza lipsei de personal s-ar putea ajunge la blocarea sistemului judiciar.

* Senatorii rămași în grupul PP-DD reprezintă un "nucleu dur", astfel că președintele partidului, Simona Man, consideră că nu există un pericol ca grupul din Senat să se desființeze, de la 1 februarie, prin plecarea unor membri către formațiunile politice aflate la putere.

2014-01-10 18:13:05
Vezi Continuarea 

Gorghiu (PNL): Decizia CCR pe legea descentralizării pune USL într-o ușoară încurcătură

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea legii descentralizării pune USL într-o "ușoară încurcătură" și arată că după publicarea motivării Uniunea trebuie să analizeze în ce măsură proiectul poate fi modificat sau trebuie o nouă viziune asupra acestui subiect.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ALEX MICSIK

 

"Este o decizie a Curții Constituționale care pune USL și mai ales pe domnul Dragnea, care a coordonat proiectul, într-o ușoară încurcătură. Este un proiect pe care USL și l-a asumat, dar pentru a putea comenta mai multe trebuie să vedem motivarea Curții Constituționale și ce obiecții a avut pentru că va trebui ca în USL să discutăm eventuale modificări pentru a putea gira un nou proiect al descentralizării în România și rămâne de văzut într-o proximă ședință, după ce se va da motivarea acestei decizii, în ce măsură proiectul poate fi modificat sau trebuie venită cu o nouă viziune privitoare la descentralizare astfel încât ea să îmbrace haina constituționalității", a afirmat Gorghiu.

Ea subliniază că în privința legii descentralizării a fost o decizie politică la nivelul USL să fie adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

"Este o întrebare care la care nu pot să răspund până când nu văd motivele pentru care s-a respins legea. Dar, ca principiu, întotdeauna o dezbatere își are rostul ei pentru că poți să îmbunătățești sau să elimini anumite aspecte care ar putea să fie nu neapărat neconstituționale, dar ar putea să lase de dorit. În schimb, în privința descentralizării a fost o decizie politică pe care USL și-a asumat-o dată fiind nevoia urgentă pentru aplicarea acestui proiect", a spus Alina Gorghiu, întrebată dacă decizia CCR putea fi evitată în situația în care legea descentralizării era adoptată de Parlament prin procedură normală.

CCR a decis vineri că legea descentralizării este neconstituțională.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecția de neconstituționalitate în ceea ce privește criticile de neconstituționalitate intrinsecă și constată că Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competențe exercitate de unele ministere și organe de specialitate ale administrației publice centrale precum și a unor măsuri de reformă privind administrația publică, în ansamblul ei, este neconstituțională. Decizia este definitivă și general obligatorie", se arată în minuta CCR.

2014-01-10 15:54:27
Vezi Continuarea 

Cluj: Boc spune că dosarul Năstase este 'politic' pentru că 'pesediștii s-au turnat între ei'

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că premierul Victor Ponta are dreptate "în ghilimele" că "dosarul Năstase" este politic, având în vedere că toți denunțătorii sunt pesediști.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / RADU OLTEAN (C)

 

'Da, Victor Ponta are dreptate, dosarul Năstase este, în ghilimele, un dosar politic pentru că toți turnătorii și denunțătorii din dosar sunt pesediști. De la Sechelariu la Jianu sau consulul din China, toți s-au turnat între ei, pesediștii. Deci da, este un dosar politic PSD și vă rog să sesizați nuanța de ironie', a spus Boc.

El a adăugat că premierul Ponta greșește profund atunci când se amestecă în declarații care vizează puterea judecătorească și justiția în ansamblu, având în vedere că din poziția sa de șef al Guvernului trebuie cântărit fiecare cuvânt care poate avea impact asupra imaginii și prestigiului țării.

'Un stat care vrea să fie cu drepturi depline în Uniunea Europeană, nu face, de la cel mai înalt nivel, acuzații la adresa justiției. Primul-ministru trebuie să fie, la fel ca celelalte autorități ale statului, un om care sprijină instituțiile, nu le desființează prin declarații care pun sub semnul întrebării verdictul pe care îl dau. Acasă, în familie poți să ai comentarii de ce nuanță vrei tu, dar ca om politic și prim-ministru nu ai voie să pui la îndoială o decizie a unei instanțe judecătorești, indiferent despre cine este vorba, și despre mamă să fie', a spus Boc.

2014-01-08 15:10:25
Vezi Continuarea 

Vaslui: Protestele față de explorarea gazelor de șist continuă la Pungești

Mai mulți cetățeni din comuna vasluiană Pungești și activiști de mediu protestează în continuare față de decizia Chevron de a amplasa prima sondă de explorare a gazelor de șist, dar și în privința prezenței masive a jandarmilor în zonă, un grup de protestari mergând, joi, la primăria din localitate pentru a-l "colinda" pe edilul Mircia Vlasă.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ADRIAN CUBA

 

Cetățenilor li s-au alăturat deputatul de Vaslui Tudor Ciuhodaru, consilieri locali din mai multe comune ale județului și primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș. 'Sunt mereu printre oamenii din Pungești, m-am alăturat mereu protestelor, din cauză că nu suntem sub nicio formă de acord cu explorarea și exploatarea gazelor de șist. Oamenii aceștia nu fac altceva decât să-și apere pământul, să lupte pentru viitorul lor și al copiilor lor', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș.

Grupul respectiv s-a lovit de refuzul jandarmilor prezenți în zonă de a-i lăsa să meargă în grup organizat la primărie. 'A trebuit să ocolim o distanță foarte mare pentru a ajunge la primărie. Oamenii au vrut să-și exprime încă o dată nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă în comuna lor, dar nu au fost lăsați să meargă pe drumul județean, între localitățile Siliștea și Pungești', a declarat Marius Ignat, unul dintre protestatari.

La Pungești, 13 persoane se află în greva foamei, în tabăra amenajată pe islazul sătesc din localitatea Siliștea. Pe data de 24 decembrie au declarat că au intrat în greva foamei un număr de 20 de cetățeni din Pungești și activiști de mediu, dar o parte au renunțat la protest.

2014-01-03 11:12:04
Vezi Continuarea 

Boc: 2014 va semăna cu 2009 din punct de vedere al evenimentelor politice

Primarul Emil Boc crede că anul 2014 va semăna cu anul 2009 din punct de vedere politic și că va fi unul greu pentru populație din cauza noilor taxe și impozite.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / RADU OLTEAN (C)

 

'Anul 2013 a arătat adevărata față a USL, care înseamnă impozite și taxe de toate felurile mărite pentru români, de la prețul utilităților, la taxe pentru agricultori, dar și pentru persoane fizice. Se arată fața USL în ce privește distrugerea statului de drept și a democrației. Aceste două fațete, românii nu le-au cunoscut la USL când au votat în decembrie 2012, nu au știut că USL va veni cu proiecte de lege care să legalizeze corupția în această țară, dar iată că fața USL iese la iveală', a spus Boc, luni, la o întrevedere cu presa după încheierea ultimei ședințe de Consiliu local din acest an.

Întrebat cum vede anul următor, Emil Boc a comparat 2014 cu anul 2009, când, de asemenea, au fost organizate atât alegeri europarlamentare, cât și prezidențiale.

2013-12-30 14:47:17
Vezi Continuarea 

Oprescu afirmă că nu așteaptă o propunere de a candida la prezidențiale

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă că nu așteaptă o propunere de a candida la alegerile prezidențiale din 2014.

 

(Foto: AGERPRES ARHIVA /VLAD STAVRICA)

 

"De la 40 de ani am învățat să spun nu, de la 40 de ani am văzut că de obicei nimeni nu îți aduce nimic, dacă poți să îți aduci tu singur, să îți mulțumești sufletul și mintea, atunci e perfect. Dacă nu, când simți că nu mai poți, mai bine te duci acasă, așa că eu nu aștept niciun fel de propunere, eu am de făcut ceea ce am de făcut și dacă într-o zi m-oi gândi și la chestiunea aceasta, am să vă spun vouă, dar rămâne absolut între noi", a răspuns Oprescu întrebat de jurnaliști ce ar face dacă Moș Crăciun i-ar aduce și o propunere fermă pentru o candidatură la prezidențiale.

2013-12-21 15:33:03
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 DECEMBRIE

Scriitorul Stelian Tănase a fost validat de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în funcția director interimar al STRV, la propunerea PNL, cu 405 voturi pentru și două voturi împotrivă.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

* Deputatul Gheorghe Coman a vehiculat în discuțiile inițiate cu denunțătorul numele ministrului Agriculturii, al consilierului personal al acestuia, al președintelui ANSVSA, al secretarului de stat în Ministerul Muncii, al președintelui ANFP, al directorului APIA Buzău, al președintelui Consiliului Județean Buzău, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile și prin care s-a solicitat încuviințarea Camerei Deputaților pentru luarea acestei măsuri.

* Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au acces la dosarul deputatului Gheorghe Coman până luni dimineață, a anunțat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

* PDL București îi cere demisia primarului general, Sorin Oprescu, democrat-liberalii invocând "proasta gestionare" a problemei câinilor fără stăpân, dar și promisiunea edilului-șef că va demisiona dacă nu rezolvă această situație în 18 luni, pentru ca ulterior să spună că termenul nu poate fi respectat.

* Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a constatat încetarea activității Avocatului Poporului, Crișu Anastasiu, care și-a dat demisia, și a aprobat prin vot preluarea în interimat a acestei funcții de către adjunctul acestuia, Ecaterina Teodorescu.

* Primăria București impune restricții de trafic rutier în weekend pentru desfășurarea unor acțiuni de comemorare a eroilor martiri căzuți în Revoluția din decembrie 1989.

* Arborele genealogic al regelui Carol I, imprimat la Viena, decorat cu folie de aur cu cifra regelui și stema regatului, o excepțională piesă de patrimoniu național care a aparținut Casei Regale a României, a fost dat în custodie, pentru o perioadă de cinci ani Muzeului Național de Istorie a României.

2013-12-20 13:37:08
Vezi Continuarea 

Oprescu, despre o eventuală candidatură la președinție: Dacă se va pune problema peste luni de zile, voi vedea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat joi că dacă se va pune problema candidaturii sale la președinție "peste luni de zile" va hotărî la momentul respectiv ce decizie va lua.

 

(Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA)

 

"N-am spus niciodată că mă gândesc, că particip sau că nu particip (n.r. la alegerile prezidențiale). Am spus întotdeauna că am de dus ceea ce am de dus în spate. Dacă se va pune această problemă peste luni de zile, voi vedea. Dacă nu, nu!", a afirmat joi Oprescu la Adevărul live.

El susține că alianțele în politica românească nu au ținut.

2013-12-19 15:56:58
Vezi Continuarea 

Oprescu: În București sunt aproape 63.000 de câini

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat joi că în Capitală sunt aproape 63.000 de câini, potrivit unui raport primit de la SRI.

 

Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA

 

"În urmă cu câțiva ani am încercat o numărătoare. Se vorbea de 65.000 de câini. Am avut o surpriză că numărătoarea coincide (n.r. — cu cea din prezent). După tragedia lui Ionuț, îmi vine și acum greu să vorbesc de ea, am încercat o identificare cât mai aproape de adevăr. (...) Nu am avut posibilitățile și libertatea să acționez în anii care au trecut. Am primit un raport de la SRI. Fantastic cât de apropiate erau cifrele. Sunt aproape 63.000 de câini", a afirmat Oprescu, joi, la Adevărul live.

El a precizat că, în ultimii cinci ani, 25.000 de câini au fost sterilizați, dar strategia adoptată — de sterilizare, vaccinare, reteritorializare — nu a fost eficientă.

"Nu a fost suficient și sub presiunea ONG-urilor, am avut aproape 200 de ore de discuții, au fost sterilizați, vaccinați și returnați în teritoriu. A fost cea mai mare prostie. După ce au revenit, nu le-a mai dat nimeni să mănânce, apă, decât acolo unde erau oameni într-adevăr iubitori. Și au plecat de acolo. Românul, în general, nu vrea să vadă câini pe stradă. Și are dreptate. Vrea să îi luăm de pe stradă. Asta fac acum. De trei-patru luni încurajăm adopția. Aproape 5.000 de câini au fost adoptați după acest nefericit eveniment", a adăugat Oprescu.

2013-12-19 13:17:06
Vezi Continuarea 

Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

Primarul general Sorin Oprescu a precizat că ratingul Bucureștiului este în acest moment BB plus și nu BB, cum au anunțat consilierii PDL din CGMB.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

Edilul șef a spus că scăderea ratingului a avut loc în urmă cu trei ani, când a fost semnalată perioada de criză economică.

"Da, ratingul Bucureștiului a scăzut acum trei ani, când scădea toată lumea.Era perioada de criză. Acum este BB plus, este o altă minciună, așa, ca să ne aflăm în treabă", a spus primarul, în replică la afirmațiile grupului de consilieri ai PDL București.

Consilierii PDL din cadrul CGMB l-au acuzat miercuri pe primarul general Sorin Oprescu de o politică financiară dezastruoasă care a condus la o retrogradare a ratingului Bucureștiului, de la BB plus la BB.

2013-12-18 16:03:08
Vezi Continuarea 

UPDATE Dan Diaconescu condamnat la trei ani de închisoare pentru șantaj

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, miercuri, la trei de ani de închisoare, pentru șantaj, pe Dan Diaconescu.

 

(Foto: AGERPRES ARHIVA /GRIGORE POPESCU)

 

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul București.

Potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 1, lui Dan Diaconescu i se vor interzice mai multe drepturi, printre care acela de a fi ales într-o funcție publică, timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Magistrații l-au mai condamnat miercuri pe Dorel Petru Pârv la pedeapsa de trei ani închisoare pentru "săvârșirea infracțiunii de șantaj în stare de recidivă postexecutorie" și a menținut "controlul judiciar instituit față de inculpat prin decizia penala nr. 1142/04.08.2010 a Tribunalului București".

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Mitruș Ghezea, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare, pentru șantaj.

"Dispune confiscarea de la inculpatul Dan Cristian Diaconescu a sumei de 4.500 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății. În baza art. 14 și art. 346 din Codul de procedură penală (...) admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Florin Ion Moț și obligă în solidar pe inculpații Dan Diaconescu și Dorel Pârv la plata sumelor de 30.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății și 42.000 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 1.07.2009 până la data plății efective, respectiv 10.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății, reprezentând daune morale", se arată în decizia instanței.

Judecătoria Sectorului 1 a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dan Diaconescu, până la concurența sumelor de 44.500 euro și 42.000 lei, și l-a obligat pe acesta la plata sumei de 70.000 lei cheltuieli judiciare către stat și 14.380 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă Ion Florin Moț.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației "Atac la persoană".

2013-12-18 15:42:26
Vezi Continuarea 

Gorj: Investiții de 95 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional în municipiul Târgu-Jiu

Municipiul Târgu-Jiu a beneficiat în perioada 2007-2103 de opt proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), valoarea investițiilor fiind de aproximativ 95 de milioane de lei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Corina Șuțu, șefa Serviciului Programe Publice Comunitare din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Corina Șuță.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ZENO TUFEGA

 

"Proiectele au vizat reabilitarea și modernizarea a 13 kilometri de drum de centură, aproximativ 30 de kilometri de drumuri, inclusiv canalizare pluvială, trotuare, iar în zona Bicaz și canalizare menajeră și alimentare cu apă, înființarea a trei centre sociale de zi, pentru bătrâni, pentru persoane cu handicap și pentru copii și instalarea de sisteme de alarmare și supraveghere video la 12 instituții de învățământ. Șapte dintre proiecte au fost finalizate, iar pe 27 decembrie 2013 se încheie oficial ultimul, și au avut o valoare de circa 94.656.000 lei, incluzând cheltuieli eligibile, neeligibile și TVA", a menționat Corina Șuță.

Astfel, a fost realizat Centrul de asistență pentru bătrâni Magnolia, investiție ce se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei, care oferă servicii pentru persoanele vârstnice singure, cu vârsta peste 58 de ani, lipsite de posibilități materiale și sprijin la domiciliu, aflate în situații de risc social, în vederea prevenirii marginalizării sociale și sprijinirea pentru reintegrarea socială.

În cadrul aceluiași program, a fost amenajat și Centru de zi Christian, un centru social multifuncțional pentru persoanele cu handicap, în cadrul căruia sunt furnizate servicii sociale adaptate nevoilor beneficiarilor în scopul îmbunătățirii calității și ridicării acestor servicii la standarde europene, investiție ce se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei, dar și Centrul de Îngrijire Copii, care a costat aproape 1,4 milioane de lei și care oferă servicii pentru familii dezavantajate din punct de vedere social și economic.

În ceea ce privește proiectul "Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței în școli", acesta a vizat dotarea a 12 unități de învățământ din municipiu cu echipamente necesare pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității.

2013-12-18 15:06:10
Vezi Continuarea 

Brașov: Autobuzele electrice vor circula în centrul Brașovului din 2016, în februarie se testează

Din 2016, în centrul vechi al Brașovului vor circula autobuze electrice, a anunțat primarul George Scripcaru miercuri, într-o conferință de presă prilejuită de prezentarea acestui mijloc de transport de către firma CEFIN Trucks România.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / BOGDAN BARBULESCU (C)

 

În luna februarie, autobuzul electric va fi testat timp de o lună pe mai multe trasee ale Regiei Autonome de Transport Brașov (RAT), după ce în luna octombrie a fost testat la Timișoara, "în condiții de climă mai blândă" decât cea a Brașovului.

"Brașovul este semnatarul Convenției primarilor de la Bruxelles, de acum câțiva ani, prin care ne-am angajat să reducem noxele cu 20% până în anul 2020, iar o componentă, care se încadrează pe strategia de eficiență energetică, o reprezintă introducerea unei asemenea mijloc de transport în municipiul Brașov. Din datele pe care le avem în urma măsurătorilor efectuate și care arată că această zonă și centrul orașului sunt cele mai poluate, se impune ca în centrul istoric să avem un asemenea mijloc de transport. Mai mult, avem strategia pe transport metropolitan la care lucrăm în prezent pe axa de mobilitate, care poate fi finanțată din fonduri europene. Cel puțin în 2016, în centrul istoric vom avea în circulație 2-3 chiar 4 asemenea autobuze, dar sunt optimist și cred că vom face acest lucru pe mai multe trasee din municipiu", a precizat Scripcaru.

Conform acestuia, vor fi trei stații de alimentare construite, două în Brașov și una în Poiana Brașov, una dintre acestea urmând să fie în parcarea de la Spitalul Militar, aflată în construcție, unde s-a prevăzut deja o astfel de stație de încărcare.

Reprezentantul firmei CEFIN Trucks România, Stefano Albarosa a precizat că aceste autobuze sunt foarte rentabile din punct de vedere economic, având în vedere că, în timpul de exploatare de 10 ani, se pot realiza economii de câteva sute de mii de euro.

"Costurile de exploatare sunt mult reduse față de autobuzele dotate cu motoare cu ardere internă. Dacă ar fi să facem un calcul referitor la consumul de motorină, un autobuz electric consumă echivalentul a opt litri de motorină la 100 de km, în timp ce un autobuz cu motor cu ardere internă consumă 40 de litri de motorină la 100 de km. Autobuzul electric se încarcă o singură dată după ce a parcurs 250 de km în mediul urban, are podea 100% coborâtă, caroserie din aluminiu, nu face zgomot, nu emite niciun fel de miros sau alte emisii. Economia la consum este de peste 35.000 de euro pe an", a subliniat Stefano Albarosa.

La rândul său, directorul general al RAT Brașov, Cristian Radu a precizat că una dintre preocupările principale ale instituției pe care o conduce este introducerea transportului electric urban "cu avantajele incontestabile pe care le are".

2013-12-18 14:09:06
Vezi Continuarea 

Bacău: Administrația muncipiului va cheltui în următoarele patru luni 878.614 lei pentru fluidizarea traficului în oraș

Municipalitatea băcăuană va cheltui, în următoarele patru luni, 878.614 lei pentru a implementa, în baza unui proiect realizat de specialiștii proprii în colaborare cu Serviciul de circulație rutieră, o serie de investiții menite să contribuie la fluidizarea traficului rutier în oraș, a declarat, marți, pentru AGERPRES, primarul Romeo Stavarache.

 

Foto: AGERPRES FLUX /ALEX TUDOR

 

"Direcția de Drumuri Publice din cadrul Primăriei a făcut un studiu de teren, ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, prin care s-a încercat identificarea unor soluții menite a conduce la descongestionarea traficului. În urma analizei efectuate, s-a constat drept urgente lucrări de amenajare a zonei Piața Sud, intersecției străzilor Calea Mărășești și Milcov, amenajarea intersecției dintre străzile Erou Gheorghe Rusu și 9 Mai, precum și amenajări de stații de autobuz pe străzile 9 Mai și B-dul Unirii pentru fluidizarea traficului", a precizat edilul Bacăului.

Potrivit acestuia, lucrările fac parte dintr-un "mai amplu programde reabilitarea a unor străzi, finanțat din fonduri europene și locale, menit a permite fluidizarea traficului rutier prin municipiu, până la finele anului viitor".

2013-12-17 16:31:27
Vezi Continuarea 

Brașov: 2013 a fost cel mai greu an de când sunt eu primar, susține Scripcaru

2013 a fost cel mai greu an de când este primar al Brașovului, din 2004, a declarat marți, într-o conferință de presă, George Scripcaru. "Anul 2013 a fost un an complicat, un an foarte greu din toate punctele de vedere, cu foarte multe efecte în plan instituțional, financiar, bugetar, economic, social, sportiv sau alt domeniu de activitate.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA /BOGDAN BARBULESCU (C)

 

De când sunt eu primar al Brașovului, din 2004, acest an a fost cel mai greu, cu foarte multe probleme de ordin bugetar care au influențat toate celelalte domenii de activitate. Este primul an pe care îl încheiem cu un deficit bugetar de peste 5 milioane de lei", a afirmat Scripcaru.

El a spus că se așteaptă ca 2014 "să fie și mai complicat ca anul acesta, poate și mai greu, cu mari probleme financiare".

"Cu toate greutățile, vom continua investițiile aflate în derulare, dar le avem în vedere și pe cele care abia au început — cum sunt parcările din Poiana Brașov și de la Spitalul Militar sau Centrul de Afaceri de lângă Institutul de Cercetare pentru Cartof și Sfecla de Zahăr, dar să găsim și soluții pentru a funcționa în continuare așa cum trebuie să funcționeze un oraș turistic ca Brașovul. O să vedem dacă putem să accesăm niște împrumuturi de trezorerie sau din altă parte pentru a cofinanța partea noastră pentru proiectele europene. Este o soluție la care mă gândesc", a spus primarul.

2013-12-17 16:23:16
Vezi Continuarea