Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primării (Administraţie)

Primării (Administraţie)

Mai mulți cetățeni din comuna vasluiană Pungești și activiști de mediu protestează în continuare față de decizia Chevron de a amplasa prima sondă de explorare a gazelor de șist, dar și în privința prezenței masive a jandarmilor în zonă, un grup de protestari mergând, joi, la primăria din localitate pentru a-l "colinda" pe edilul Mircia Vlasă.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ADRIAN CUBA

 

Cetățenilor li s-au alăturat deputatul de Vaslui Tudor Ciuhodaru, consilieri locali din mai multe comune ale județului și primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș. 'Sunt mereu printre oamenii din Pungești, m-am alăturat mereu protestelor, din cauză că nu suntem sub nicio formă de acord cu explorarea și exploatarea gazelor de șist. Oamenii aceștia nu fac altceva decât să-și apere pământul, să lupte pentru viitorul lor și al copiilor lor', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș.

Grupul respectiv s-a lovit de refuzul jandarmilor prezenți în zonă de a-i lăsa să meargă în grup organizat la primărie. 'A trebuit să ocolim o distanță foarte mare pentru a ajunge la primărie. Oamenii au vrut să-și exprime încă o dată nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă în comuna lor, dar nu au fost lăsați să meargă pe drumul județean, între localitățile Siliștea și Pungești', a declarat Marius Ignat, unul dintre protestatari.

La Pungești, 13 persoane se află în greva foamei, în tabăra amenajată pe islazul sătesc din localitatea Siliștea. Pe data de 24 decembrie au declarat că au intrat în greva foamei un număr de 20 de cetățeni din Pungești și activiști de mediu, dar o parte au renunțat la protest.

2014-01-03 11:12:04
Vezi Continuarea 

Boc: 2014 va semăna cu 2009 din punct de vedere al evenimentelor politice

Primarul Emil Boc crede că anul 2014 va semăna cu anul 2009 din punct de vedere politic și că va fi unul greu pentru populație din cauza noilor taxe și impozite.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / RADU OLTEAN (C)

 

'Anul 2013 a arătat adevărata față a USL, care înseamnă impozite și taxe de toate felurile mărite pentru români, de la prețul utilităților, la taxe pentru agricultori, dar și pentru persoane fizice. Se arată fața USL în ce privește distrugerea statului de drept și a democrației. Aceste două fațete, românii nu le-au cunoscut la USL când au votat în decembrie 2012, nu au știut că USL va veni cu proiecte de lege care să legalizeze corupția în această țară, dar iată că fața USL iese la iveală', a spus Boc, luni, la o întrevedere cu presa după încheierea ultimei ședințe de Consiliu local din acest an.

Întrebat cum vede anul următor, Emil Boc a comparat 2014 cu anul 2009, când, de asemenea, au fost organizate atât alegeri europarlamentare, cât și prezidențiale.

2013-12-30 14:47:17
Vezi Continuarea 

Oprescu afirmă că nu așteaptă o propunere de a candida la prezidențiale

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă că nu așteaptă o propunere de a candida la alegerile prezidențiale din 2014.

 

(Foto: AGERPRES ARHIVA /VLAD STAVRICA)

 

"De la 40 de ani am învățat să spun nu, de la 40 de ani am văzut că de obicei nimeni nu îți aduce nimic, dacă poți să îți aduci tu singur, să îți mulțumești sufletul și mintea, atunci e perfect. Dacă nu, când simți că nu mai poți, mai bine te duci acasă, așa că eu nu aștept niciun fel de propunere, eu am de făcut ceea ce am de făcut și dacă într-o zi m-oi gândi și la chestiunea aceasta, am să vă spun vouă, dar rămâne absolut între noi", a răspuns Oprescu întrebat de jurnaliști ce ar face dacă Moș Crăciun i-ar aduce și o propunere fermă pentru o candidatură la prezidențiale.

2013-12-21 15:33:03
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 20 DECEMBRIE

Scriitorul Stelian Tănase a fost validat de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în funcția director interimar al STRV, la propunerea PNL, cu 405 voturi pentru și două voturi împotrivă.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

* Deputatul Gheorghe Coman a vehiculat în discuțiile inițiate cu denunțătorul numele ministrului Agriculturii, al consilierului personal al acestuia, al președintelui ANSVSA, al secretarului de stat în Ministerul Muncii, al președintelui ANFP, al directorului APIA Buzău, al președintelui Consiliului Județean Buzău, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile și prin care s-a solicitat încuviințarea Camerei Deputaților pentru luarea acestei măsuri.

* Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au acces la dosarul deputatului Gheorghe Coman până luni dimineață, a anunțat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

* PDL București îi cere demisia primarului general, Sorin Oprescu, democrat-liberalii invocând "proasta gestionare" a problemei câinilor fără stăpân, dar și promisiunea edilului-șef că va demisiona dacă nu rezolvă această situație în 18 luni, pentru ca ulterior să spună că termenul nu poate fi respectat.

* Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a constatat încetarea activității Avocatului Poporului, Crișu Anastasiu, care și-a dat demisia, și a aprobat prin vot preluarea în interimat a acestei funcții de către adjunctul acestuia, Ecaterina Teodorescu.

* Primăria București impune restricții de trafic rutier în weekend pentru desfășurarea unor acțiuni de comemorare a eroilor martiri căzuți în Revoluția din decembrie 1989.

* Arborele genealogic al regelui Carol I, imprimat la Viena, decorat cu folie de aur cu cifra regelui și stema regatului, o excepțională piesă de patrimoniu național care a aparținut Casei Regale a României, a fost dat în custodie, pentru o perioadă de cinci ani Muzeului Național de Istorie a României.

2013-12-20 13:37:08
Vezi Continuarea 

Oprescu, despre o eventuală candidatură la președinție: Dacă se va pune problema peste luni de zile, voi vedea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat joi că dacă se va pune problema candidaturii sale la președinție "peste luni de zile" va hotărî la momentul respectiv ce decizie va lua.

 

(Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA)

 

"N-am spus niciodată că mă gândesc, că particip sau că nu particip (n.r. la alegerile prezidențiale). Am spus întotdeauna că am de dus ceea ce am de dus în spate. Dacă se va pune această problemă peste luni de zile, voi vedea. Dacă nu, nu!", a afirmat joi Oprescu la Adevărul live.

El susține că alianțele în politica românească nu au ținut.

2013-12-19 15:56:58
Vezi Continuarea 

Oprescu: În București sunt aproape 63.000 de câini

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat joi că în Capitală sunt aproape 63.000 de câini, potrivit unui raport primit de la SRI.

 

Foto: AGERPRES FLUX / LIVIU SOVA

 

"În urmă cu câțiva ani am încercat o numărătoare. Se vorbea de 65.000 de câini. Am avut o surpriză că numărătoarea coincide (n.r. — cu cea din prezent). După tragedia lui Ionuț, îmi vine și acum greu să vorbesc de ea, am încercat o identificare cât mai aproape de adevăr. (...) Nu am avut posibilitățile și libertatea să acționez în anii care au trecut. Am primit un raport de la SRI. Fantastic cât de apropiate erau cifrele. Sunt aproape 63.000 de câini", a afirmat Oprescu, joi, la Adevărul live.

El a precizat că, în ultimii cinci ani, 25.000 de câini au fost sterilizați, dar strategia adoptată — de sterilizare, vaccinare, reteritorializare — nu a fost eficientă.

"Nu a fost suficient și sub presiunea ONG-urilor, am avut aproape 200 de ore de discuții, au fost sterilizați, vaccinați și returnați în teritoriu. A fost cea mai mare prostie. După ce au revenit, nu le-a mai dat nimeni să mănânce, apă, decât acolo unde erau oameni într-adevăr iubitori. Și au plecat de acolo. Românul, în general, nu vrea să vadă câini pe stradă. Și are dreptate. Vrea să îi luăm de pe stradă. Asta fac acum. De trei-patru luni încurajăm adopția. Aproape 5.000 de câini au fost adoptați după acest nefericit eveniment", a adăugat Oprescu.

2013-12-19 13:17:06
Vezi Continuarea 

Oprescu: Ratingul Bucureștiului este acum la BB plus

Primarul general Sorin Oprescu a precizat că ratingul Bucureștiului este în acest moment BB plus și nu BB, cum au anunțat consilierii PDL din CGMB.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

Edilul șef a spus că scăderea ratingului a avut loc în urmă cu trei ani, când a fost semnalată perioada de criză economică.

"Da, ratingul Bucureștiului a scăzut acum trei ani, când scădea toată lumea.Era perioada de criză. Acum este BB plus, este o altă minciună, așa, ca să ne aflăm în treabă", a spus primarul, în replică la afirmațiile grupului de consilieri ai PDL București.

Consilierii PDL din cadrul CGMB l-au acuzat miercuri pe primarul general Sorin Oprescu de o politică financiară dezastruoasă care a condus la o retrogradare a ratingului Bucureștiului, de la BB plus la BB.

2013-12-18 16:03:08
Vezi Continuarea 

UPDATE Dan Diaconescu condamnat la trei ani de închisoare pentru șantaj

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, miercuri, la trei de ani de închisoare, pentru șantaj, pe Dan Diaconescu.

 

(Foto: AGERPRES ARHIVA /GRIGORE POPESCU)

 

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul București.

Potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 1, lui Dan Diaconescu i se vor interzice mai multe drepturi, printre care acela de a fi ales într-o funcție publică, timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Magistrații l-au mai condamnat miercuri pe Dorel Petru Pârv la pedeapsa de trei ani închisoare pentru "săvârșirea infracțiunii de șantaj în stare de recidivă postexecutorie" și a menținut "controlul judiciar instituit față de inculpat prin decizia penala nr. 1142/04.08.2010 a Tribunalului București".

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Mitruș Ghezea, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare, pentru șantaj.

"Dispune confiscarea de la inculpatul Dan Cristian Diaconescu a sumei de 4.500 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății. În baza art. 14 și art. 346 din Codul de procedură penală (...) admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Florin Ion Moț și obligă în solidar pe inculpații Dan Diaconescu și Dorel Pârv la plata sumelor de 30.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății și 42.000 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 1.07.2009 până la data plății efective, respectiv 10.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR din data plății, reprezentând daune morale", se arată în decizia instanței.

Judecătoria Sectorului 1 a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dan Diaconescu, până la concurența sumelor de 44.500 euro și 42.000 lei, și l-a obligat pe acesta la plata sumei de 70.000 lei cheltuieli judiciare către stat și 14.380 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă Ion Florin Moț.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației "Atac la persoană".

2013-12-18 15:42:26
Vezi Continuarea 

Gorj: Investiții de 95 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional în municipiul Târgu-Jiu

Municipiul Târgu-Jiu a beneficiat în perioada 2007-2103 de opt proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), valoarea investițiilor fiind de aproximativ 95 de milioane de lei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Corina Șuțu, șefa Serviciului Programe Publice Comunitare din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Corina Șuță.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ZENO TUFEGA

 

"Proiectele au vizat reabilitarea și modernizarea a 13 kilometri de drum de centură, aproximativ 30 de kilometri de drumuri, inclusiv canalizare pluvială, trotuare, iar în zona Bicaz și canalizare menajeră și alimentare cu apă, înființarea a trei centre sociale de zi, pentru bătrâni, pentru persoane cu handicap și pentru copii și instalarea de sisteme de alarmare și supraveghere video la 12 instituții de învățământ. Șapte dintre proiecte au fost finalizate, iar pe 27 decembrie 2013 se încheie oficial ultimul, și au avut o valoare de circa 94.656.000 lei, incluzând cheltuieli eligibile, neeligibile și TVA", a menționat Corina Șuță.

Astfel, a fost realizat Centrul de asistență pentru bătrâni Magnolia, investiție ce se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei, care oferă servicii pentru persoanele vârstnice singure, cu vârsta peste 58 de ani, lipsite de posibilități materiale și sprijin la domiciliu, aflate în situații de risc social, în vederea prevenirii marginalizării sociale și sprijinirea pentru reintegrarea socială.

În cadrul aceluiași program, a fost amenajat și Centru de zi Christian, un centru social multifuncțional pentru persoanele cu handicap, în cadrul căruia sunt furnizate servicii sociale adaptate nevoilor beneficiarilor în scopul îmbunătățirii calității și ridicării acestor servicii la standarde europene, investiție ce se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei, dar și Centrul de Îngrijire Copii, care a costat aproape 1,4 milioane de lei și care oferă servicii pentru familii dezavantajate din punct de vedere social și economic.

În ceea ce privește proiectul "Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței în școli", acesta a vizat dotarea a 12 unități de învățământ din municipiu cu echipamente necesare pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității.

2013-12-18 15:06:10
Vezi Continuarea 

Brașov: Autobuzele electrice vor circula în centrul Brașovului din 2016, în februarie se testează

Din 2016, în centrul vechi al Brașovului vor circula autobuze electrice, a anunțat primarul George Scripcaru miercuri, într-o conferință de presă prilejuită de prezentarea acestui mijloc de transport de către firma CEFIN Trucks România.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / BOGDAN BARBULESCU (C)

 

În luna februarie, autobuzul electric va fi testat timp de o lună pe mai multe trasee ale Regiei Autonome de Transport Brașov (RAT), după ce în luna octombrie a fost testat la Timișoara, "în condiții de climă mai blândă" decât cea a Brașovului.

"Brașovul este semnatarul Convenției primarilor de la Bruxelles, de acum câțiva ani, prin care ne-am angajat să reducem noxele cu 20% până în anul 2020, iar o componentă, care se încadrează pe strategia de eficiență energetică, o reprezintă introducerea unei asemenea mijloc de transport în municipiul Brașov. Din datele pe care le avem în urma măsurătorilor efectuate și care arată că această zonă și centrul orașului sunt cele mai poluate, se impune ca în centrul istoric să avem un asemenea mijloc de transport. Mai mult, avem strategia pe transport metropolitan la care lucrăm în prezent pe axa de mobilitate, care poate fi finanțată din fonduri europene. Cel puțin în 2016, în centrul istoric vom avea în circulație 2-3 chiar 4 asemenea autobuze, dar sunt optimist și cred că vom face acest lucru pe mai multe trasee din municipiu", a precizat Scripcaru.

Conform acestuia, vor fi trei stații de alimentare construite, două în Brașov și una în Poiana Brașov, una dintre acestea urmând să fie în parcarea de la Spitalul Militar, aflată în construcție, unde s-a prevăzut deja o astfel de stație de încărcare.

Reprezentantul firmei CEFIN Trucks România, Stefano Albarosa a precizat că aceste autobuze sunt foarte rentabile din punct de vedere economic, având în vedere că, în timpul de exploatare de 10 ani, se pot realiza economii de câteva sute de mii de euro.

"Costurile de exploatare sunt mult reduse față de autobuzele dotate cu motoare cu ardere internă. Dacă ar fi să facem un calcul referitor la consumul de motorină, un autobuz electric consumă echivalentul a opt litri de motorină la 100 de km, în timp ce un autobuz cu motor cu ardere internă consumă 40 de litri de motorină la 100 de km. Autobuzul electric se încarcă o singură dată după ce a parcurs 250 de km în mediul urban, are podea 100% coborâtă, caroserie din aluminiu, nu face zgomot, nu emite niciun fel de miros sau alte emisii. Economia la consum este de peste 35.000 de euro pe an", a subliniat Stefano Albarosa.

La rândul său, directorul general al RAT Brașov, Cristian Radu a precizat că una dintre preocupările principale ale instituției pe care o conduce este introducerea transportului electric urban "cu avantajele incontestabile pe care le are".

2013-12-18 14:09:06
Vezi Continuarea 

Bacău: Administrația muncipiului va cheltui în următoarele patru luni 878.614 lei pentru fluidizarea traficului în oraș

Municipalitatea băcăuană va cheltui, în următoarele patru luni, 878.614 lei pentru a implementa, în baza unui proiect realizat de specialiștii proprii în colaborare cu Serviciul de circulație rutieră, o serie de investiții menite să contribuie la fluidizarea traficului rutier în oraș, a declarat, marți, pentru AGERPRES, primarul Romeo Stavarache.

 

Foto: AGERPRES FLUX /ALEX TUDOR

 

"Direcția de Drumuri Publice din cadrul Primăriei a făcut un studiu de teren, ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, prin care s-a încercat identificarea unor soluții menite a conduce la descongestionarea traficului. În urma analizei efectuate, s-a constat drept urgente lucrări de amenajare a zonei Piața Sud, intersecției străzilor Calea Mărășești și Milcov, amenajarea intersecției dintre străzile Erou Gheorghe Rusu și 9 Mai, precum și amenajări de stații de autobuz pe străzile 9 Mai și B-dul Unirii pentru fluidizarea traficului", a precizat edilul Bacăului.

Potrivit acestuia, lucrările fac parte dintr-un "mai amplu programde reabilitarea a unor străzi, finanțat din fonduri europene și locale, menit a permite fluidizarea traficului rutier prin municipiu, până la finele anului viitor".

2013-12-17 16:31:27
Vezi Continuarea 

Brașov: 2013 a fost cel mai greu an de când sunt eu primar, susține Scripcaru

2013 a fost cel mai greu an de când este primar al Brașovului, din 2004, a declarat marți, într-o conferință de presă, George Scripcaru. "Anul 2013 a fost un an complicat, un an foarte greu din toate punctele de vedere, cu foarte multe efecte în plan instituțional, financiar, bugetar, economic, social, sportiv sau alt domeniu de activitate.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA /BOGDAN BARBULESCU (C)

 

De când sunt eu primar al Brașovului, din 2004, acest an a fost cel mai greu, cu foarte multe probleme de ordin bugetar care au influențat toate celelalte domenii de activitate. Este primul an pe care îl încheiem cu un deficit bugetar de peste 5 milioane de lei", a afirmat Scripcaru.

El a spus că se așteaptă ca 2014 "să fie și mai complicat ca anul acesta, poate și mai greu, cu mari probleme financiare".

"Cu toate greutățile, vom continua investițiile aflate în derulare, dar le avem în vedere și pe cele care abia au început — cum sunt parcările din Poiana Brașov și de la Spitalul Militar sau Centrul de Afaceri de lângă Institutul de Cercetare pentru Cartof și Sfecla de Zahăr, dar să găsim și soluții pentru a funcționa în continuare așa cum trebuie să funcționeze un oraș turistic ca Brașovul. O să vedem dacă putem să accesăm niște împrumuturi de trezorerie sau din altă parte pentru a cofinanța partea noastră pentru proiectele europene. Este o soluție la care mă gândesc", a spus primarul.

2013-12-17 16:23:16
Vezi Continuarea 

Bistrița: Peste 200 de apartamente vor fi reabilitate termic cu bani europeni

Un număr de 235 de apartamente din municipiul Bistrița construite în perioada 1950-1990 vor fi reabilitate termic la începutul anului viitor, în baza unui proiect cu fonduri europene câștigat de administrația locală, a anunțat marți, într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Crețu.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA /TINA TUCUI

 

"Este vorba despre un proiect pilot de finanțare a reabilitărilor termice, de pe Programul Operațional Regional. Noi am fost printre cei care ne-am angajat primii, pentru că am sesizat avantajele pe care le prezintă POR", a declarat primarul.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la circa 3,7 milioane lei, din care peste 1,69 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 371.000 lei reprezintă contribuția de la bugetul de stat, iar restul sumei va fi suportat de către municipalitate și proprietarii apartamentelor.

Potrivit primarului Ovidiu Crețu, sumele ce urmează să fie plătite de către proprietarii locuințelor au fost eșalonate la 50 lei pe lună timp de trei până la șapte ani, în funcție de suprafață și de veniturile acestora.

2013-12-17 15:14:38
Vezi Continuarea 

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 17 DECEMBRIE

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește în ședință, de la ora 15,00. Pe ordinea de zi sunt subiecte precum strategia industriei de securitate și raportul premierului către CSAT privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni internaționale, dar și participarea României la misiunile derulate sub egida Uniunii Europene.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ALEX MICSIK

 

* Circa 240.000 de români au ieșit din zona riscului de sărăcie, prin programele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a declarat ministrul Mariana Câmpeanu.

* Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la "Adevărul Live", că, odată cu aplicarea modificărilor la Codul penal, adoptate săptămâna trecută în Camera Deputaților, justiția va fi grav afectată.

* Senatorii s-au reunit într-o ședință solemnă dedicată Revoluției române din decembrie 1989, reprezentanții fiecărui grup parlamentar evocând evenimentele din urmă cu 24 de ani și importanța acestora.

* Deputații Liviu Codârlă, Ioan Hulea, Răzvan Condurățeanu și Iacob Pușcaș, foști membri ai Partidului Poporului — Dan Diaconescu, s-au afiliat grupului parlamentar al PSD ca membri UNPR.

* Plenul Senatului a adoptat, tacit, un proiect de modificare a Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, care prevede că valabilitatea permisului de armă scade de la cinci ani, cât era în vechea formă a legii, la trei ani.

* Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că își dorește ca USL să se certe în continuare, dar să rămână unită până la alegerile din 2016, pentru ca partidele componente să plătească împreună pentru promisiunile neonorate din campania electorală.

* Foștii directori ai Uzinei Constructoare de Mașini Reșița Adrian Chebuțiu și Adrian Preda sunt anchetați de procurorii anticorupție pentru că ar fi folosit, potrivit unor surse judiciare, în interes personal facilitățile acordate de stat pentru relansarea UCM.

* Primarul comunei Vidra (Ilfov), Florin Niculae, a fost reținut pentru 24 de ore în urma unui flagrant și este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită în formă continuată.

2013-12-17 13:40:50
Vezi Continuarea 

Ponta: Guvernul sprijină cu 50 de milioane de euro construcția Arenei Multifuncționale București

Guvernul va acorda 50 de milioane de euro pentru construcția Arenei Multifuncționale București, a afirmat, luni, Victor Ponta, la semnarea protocolului privind realizarea Sălii Multifuncționale București, încheiat între Guvernul României și Primăria Capitalei.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / AGERPRES/FOTO

 

"Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcția unei Săli multifuncționale de care Bucureștiul și de care România are nevoie. Nu avem așa ceva în România, nu putem organiza o mare competiție națională sau internațională și nu cred că mai exista capitale europene care să nu aibă o asemenea sală. (...)Vreau să sprijinim Primăria Generală, am predat terenul, studiul de fezabilitate, știu că au pornit procedurile și mi-aș dori în primăvara anului viitor, cel mai târziu, să semnați contractul.", a afirmat primul ministru.

Victor Ponta a adăugat că suma cu care Guvernul va contribui pentru acest proiect este de 50 de milioane de euro și a precizat că a semnat un protocol cu Primăria Generală pentru a evita situația creată la construcția Arenei Naționale unde sprijinul statului a fost "din vorbe și niciodată pe hârtie".

2013-12-16 19:43:45
Vezi Continuarea 

Judecătoria Vaslui a publicat motivarea respingeriii ordonanței președințiale pentru retragerea jandarmilor din Pungești

Magistrații de la Judecătoria Vaslui au publicat, luni, motivarea de respingere a ordonanței președințiale pentru ridicarea statului de 'zonă specială de siguranță publică" și repectarea dreptului la libera circulație a cetățenilor din Pungești, solicitată în instanță în cursul săptămânii trecute de Simona Niculescu, o activistă pentru drepturile omului și specialistă în drept european.

 

Foto: AGERPRES FLUX / ADRIAN CUBA

 

Simona Niculescu s-a deplasat înainte de a depune cererea de ordonanță președințială, la Pungești, pentru a vizita tabăra de rezistență a protestatarilor, amplasată pe un teren situat lângă suprafața concesionată de Chevron. Reprezentanții Jandarmeriei i-au pus în vedere faptul că poate pătrunde pe respectivul teren doar în prezența proprietarului și doar în grupuri de câte 3 — 4 persoane, reclamanta susținând că i-a fost îngrădit dreptul la libera circulație.

'Aspectele de fapt relevate în susținerea solicitării adresate de reclamantă, astfel cum rezultă din mijlocul de probă administrat în cauză (...) nu sunt de natură să creeze aparența încălcării dreptului de liberă circulație prin exercitarea unor abuzuri din partea Jandarmeriei Române. (...). Or, măsura care se cere a fi luată, de interzicere a Jandarmeriei Române de a nu mai condiționa temporar (până la finalizarea protestelor) accesul persoanelor în zonă, de identificarea lor și justificarea unui interes, până la soluționarea acțiunii de fond, este de natură a produce de fapt efecte ireversibile în contextul necesității asigurării continue a ordinii și liniștii publice. Luarea unei asemenea măsuri ar echivala în mod necesar cu prejudecarea fondului, ceea ce denotă neîntrunirea condiției contrare a ordonanței președințiale', se arată în motivarea instanței.

2013-12-16 19:38:05
Vezi Continuarea 

Caraș-Severin: Trei noi pârtii de schi vor fi deschise la Gărâna, în Munții Semenic

În zona Semenic vor fi deschise, pentru acest sezon, trei noi pârtii de schi care au fost amenajate la Gărâna, pe o suprafață de aproximativ două hectare, darea în funcțiune așteptând deocamdată finalizarea probelor și obținerea ultimelor autorizații.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / PAULA NEAMTU

 

La Gărâna a fost amenajat un ansamblu de trei pârtii, două pentru schi, de 500 și 600 metri, și una pentru snowboard. Pârtiile sunt de dificultate medie și urcarea se face cu schiliftul. Snow-parcul, ca o premieră pentru județul Caraș-Severin și partea de vest a țării, va avea trei grade de dificultate, pentru începători, medii și avansați. Domeniul schiabil este dotat și cu tunuri de zăpadă, astfel încât să poată fi funcțional pe toată durata sezonului, fără probleme.

2013-12-16 17:02:15
Vezi Continuarea 

Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins spre Râșnov și Predeal

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se va extinde în următorii ani în alte două etape, spre Râșnov și Predeal, proiectele de hotărâre privind aprobarea studiilor de oportunitate aferent documentației PUZ fiind votate luni, în unanimitate, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal.


Foto: AGERPRES ARHIVA / BOGDAN BARBULESCU (C)

 

Etapa a-II-a se referă la extinderea Domeniului schiabil din Masivul Postăvarul—Poiana Brașov până la Râșnov, cu pârtii și instalații pe cablu, apoi va urma etapa a III-a între Masivul Postăvarul-Poiana Brașov spre Predeal cu pârtii și instalații pe cablu.

 

"Este vorba despre o aprobare urbanistică în primă fază. Încercăm să creem un proiect regional, ca să spun așa, împreună cu orașele Râșnov și Predeal pentru a putea fi accesate fonduri europene. Important este să avem documentațiile și studiile pregătite pentru a nu fi în postura de a avea această oportunitate, dar să nu avem studiile și documentațiile pregătite. Vom detalia lucrurile în perioada următoare. În orice caz este vorba de foarte mulți bani pentru acest proiect de extindere a domeniului schiabil" a declarat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, după ședința de Consiliu Local.

2013-12-16 15:39:24
Vezi Continuarea