Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Primării (Administraţie)

Primării (Administraţie)

Deputatul PDL Gheorghe Udriște a declarat vineri că magistrala 6 de metrou București-Otopeni a obținut toate avizele de specialitate și avizul preliminar al Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de la Primăria Capitalei și că se așteaptă aprobarea Consiliului General al Municipiului București pentru acest proiect.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /GRIGORE POPESCU

 

"Cel mai mare proiect de investiții din România în momentul de față a fost inițiat și susținut de lideri importanți ai PDL București. Este vorba despre cele trei magistrale de metrou din Capitală, magistrala 4 — Bucureștii Noi, magistrala 5 — Dr. Taberei și magistrala 6 — București-Otopeni. Proiecția pe care am dat-o magistralei 6 de metrou, legătura rețelei de metrou a Municipiului București cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni, pe vremea când ocupam funcția de director general al Metrorex, a obținut toate avizele de specialitate și avizul preliminar al Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de la Primăria Capitalei. Sunt vești foarte bune și aștept cu interes avizul final și aprobarea Consiliului General al Municipiului București", spune Udriște, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

El adaugă că linia 6 de metrou reprezintă o legătură intermodală de transport pentru călători între gara CF București Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă, pol principal de conexiune europeană în rețeaua TEN-T.

2014-01-31 17:25:34
Vezi Continuarea 

Oprescu, la bilanțul Poliției Capitalei pe 2013: A fost cel mai bun an al lor din ultimii 10 ani

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a mulțumit vineri polițiștilor bucureșteni pentru contribuția lor la siguranța cetățeanului, subliniind că 2013 a fost cel mai bun an al lor din ultimul deceniu.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /LIVIU SOVA 


Prezent la bilanțul activității Poliției Capitalei pe anul 2013, edilul-șef a apreciat efortul pe care polițiștii îl fac în fiecare moment pentru populație și a subliniat că nu are nimic să le reproșeze.

"Fără susținerea logistică este mai greu, dar slavă Domnului că ei pot să țină într-un echilibru civilizat siguranța cetățeanului și liniștea lui și pentru lucrul acesta le mulțumesc. Am venit cu sufletul deschis să le spun că îi respect pentru tot ceea ce fac. A scăzut numărul infracțiunilor pe teritoriul municipiului București, da, a fost cel mai bun an al lor din ultimii 10 ani", a afirmat Oprescu.

El a adăugat că mai trebuie aduse unele îmbunătățiri activității de poliție, dar că acest lucru se poate face "încet, încet".

2014-01-31 16:11:10
Vezi Continuarea 

Primăria Capitalei rămâne în sediul din Splaiul Independenței, tot cu chirie

Contractul de închiriere a imobilului din Splaiul Independenței în care își desfășoară activitatea Primăria Capitalei a fost prelungit până la 1 octombrie 2014, după ce consilierii municipali au adoptat în ședința de joi un proiect de hotărâre în acest sens.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/ALEX TUDOR 


"Dorim să păstrăm serviciile aici (în Splaiul Independenței — n.r.) și să le adunăm din teritoriu, iar imobilul din bulevardul Regina Elisabeta să reprezinte ceea ce trebuia să reprezinte, un monument istoric care poate fi vizitat. Am să fac câte o statuie, busturi din bronz, foștilor primari ai Bucureștiului de la Pache Protopopescu încoace. (...) Consiliul General și primarul și parte de funcțiile executive imediat — Operațiuni, Protocol și așa mai departe — vor fi acolo. Important e că imobilul va putea fi folosit și pentru săli închiriate în care să se țină evenimente științifice, culturale", a anunțat Oprescu la ședința Consiliului General al Municipiului București.

În ceea ce privește închirierea sediului din Splaiul Independenței, el a precizat că în contract scrie că sumele plătite drept chirie se deduc din prețul clădirii și că încep negocierile pentru cumpărare.

"Nu se finalizează, acționăm în justiție conform articolului din contract. De ce nu am făcut-o până acum? Ne-am adresat Ministerului de Finanțe și nu ne-a permis (cumpărarea imobilului din Splaiul Independenței — n.r.) pentru ca de-abia pe 18 decembrie 2013 să apară în Monitorul Oficial legea aprobată în Parlament prin care nu se socotește la datorie publică, adică ce fusese în urmă cu 7 ani, pe vremea lui Videanu. Din acel moment am avut voie. Din acel moment ne-am exprimat a șasea oară opțiunea de cumpărare, dar de data aceasta spunând foarte clar că avem dreptul. O să încercăm să facem pe leasing financiar. Nu om putea pe leasing financiar, să vedem ce sume se negociază în așa fel încât să putem achiziționa clădirea", a menționat Oprescu.

Edilul Capitalei a susținut că s-a terminat consolidarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta.

2014-01-30 18:03:05
Vezi Continuarea 

Satu Mare: Tarife pentru camioanele care tranzitează municipiul reședință de județ

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în ședința de joi introducerea unor taxe cuprinse între 200 și 100 de lei pentru camioanele care tranzitează municipiul deoarece distrug șoselele.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES ARHIVA

 

Primarul Dorel Coica a declarat că i se pare normal introducerea acestor taxe având în vedere faptul că firmele de transport câștigă "bani frumoși" și nu plătesc nimic municipalității.

Astfel, începând cu 1 aprilie, la intrările în municipiul Satu Mare vor fi panouri care-i informează pe șoferii camioanelor de peste 3,7 tone că au nevoie de autorizații de acces ce pot fi cumpărate de la stațiile de carburant.

2014-01-30 17:31:22
Vezi Continuarea 

PMB: Operatorii de salubritate deszăpezesc principalele artere, marile intersecții și străzile laterale

Operatorii de salubritate deszăpezesc principalele artere de circulație, marile intersecții și străzile laterale, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

Utilajele de deszăpezire vor interveni pentru lărgirea părții carosabile, acolo unde acest lucru este posibil. În zonele în care traficul rutier va permite se va acționa pentru evacuarea și transportarea zăpezii.

Joi dimineața se acționa în teren cu 360 de utilaje și peste 600 de operatori astfel: în sectorul 1 cu 72 de utilaje și 310 de operatori, în sectorul 2 cu 74 de utilaje și 180 de operatori, în sectorul 3 cu 64 de utilaje și 35 de operatori, în sectorul 4 cu 51 de utilaje și 40 de operatori, în sectorul 5 cu 38 de utilaje și 70 de operatori, iar în sectorul 6 cu 61 de utilaje și 31 de operatori. De asemenea, noaptea s-a intervenit pentru ridicarea și evacuarea zăpezii, fiind transportați peste 13.000 de metri cubi de zăpadă.

Străzile pe care s-a acționat sunt: Calea Dorobanți, Calea Griviței, str. Vasile Pârvan, zona Gării de Nord, Calea Victoriei, Aleea Alexandru, B-dul Ion Mihalache, Piața 1 Mai, B-dul Mihai Bravu, Șos. Iancului, str. Ziduri Moși (zona Pieței agroalimentare Obor), Șos Olteniței, Calea Rahovei (între intersecția cu str. Sebastian și cu str. Petre Ispirescu) și din zona podurilor peste râul Dâmbovița (Victoriei, Izvor, Hasdeu, Operei și Eroilor).

Ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în Capitală, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) continuă programul de adăpostire a oamenilor străzii. În centrele DGASMB se află 628 de persoane — 21 în Centrul de Asistență pentru Mamă și Copil, 120 de femei în Adăpostul pentru Femei, iar 487 de bărbați în Complexul integrat de servicii sociale pentru adulți Sf. Ioan.

2014-01-30 08:58:17
Vezi Continuarea 

Oprescu: Primăria Capitalei acționează cu aproape 370 de utilaje pentru deszăpezire

Primăria Capitalei acționează cu aproape 370 de utilaje pentru deszăpezire, a anunțat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, miercuri, la comandamentul de iarnă.

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA

 

"Totalul de utilaje pe București e de 365 de utilaje ce au lucrat și acționează în continuare, numărul operatorilor manuali care au fost astăzi prezenți se ridică la 1.200, seara sunt mai puțini. O să-mi spuneți da, dar o să fie nevoie de mai mai mulți. Majoritatea angajaților sunt din jurul Bucureștiului și merg acasă. De asemenea, urmează să aplicăm tratamente antiderapante", a spus Oprescu.

El a apreciat colaborarea cu Poliția Rutieră: "Sunt momente când nu putem să facem pluguirea, mai ales dimineața, nu putem face pluguirea cu baterii întregi de mașini pe care le avem pentru simplul motiv că circulația a fost infernală și oprindu-te la stop blochezi toată strada. Cu sprijinul dânșilor astăzi s-a acționat și se va continua colaborarea și la noapte", a menționat edilul general.

2014-01-29 22:42:39
Vezi Continuarea 

Oprescu: Școlile, spitalele, grădinițele și stațiile de ambulanță și pompieri au prioritate în deszăpezire

Școlile, spitalele, grădinițele și stațiile de ambulanță și pompieri au prioritare în activitatea de deszăpezire, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /GRIGORE POPESCU

 

"De astăzi dimineață încontinuu se pluguiește, sunt pe stradă 44 de baterii, timp în care există echipaje care se ocupă de pregătirea intrărilor pe străduțele mici, dar în primul rând la școli, spitale, grădinițe și la stația de ambulanță și pompieri, acestea sunt primele obiective, dacă vreți, strategice. Aruncăm cu tot ceea ce înseamnă pe stradă material antiderapant, iarăși, aici, cu prioritățile de rigoare, adică podurile, pantele, trecerile sub nivel, în așa fel încât să putem asigura o fluență a circulației", a afirmat Oprescu la Antena 3.

Potrivit edilului-șef, menținerea fluxului de aprovizionare și transport în comun reprezintă o altă prioritate. Oprescu a adăugat că alte perimetre vizate de deszăpezire sunt stațiile RATB și trotuarele.

2014-01-29 18:49:26
Vezi Continuarea 

Oprescu: Nu folosiți mașinile zilele acestea; unde avem parcări le punem la dispoziție gratuit

Primarul general Sorin Oprescu a făcut apel miercuri la bucureșteni să nu circule cu autoturismele zilele acestea pentru a se putea deszăpezi corespunzător.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA/LIVIU SOVA 


"Am dorit să se circule cu transportul în comun ca să dăm alternativa aceasta, am vrut ca mașinile de aprovizionare să ajungă. Mai mult decât atât, am discutat și cu producătorii de pâine, lapte să poată avea acces către magazine și puncte de desfacere.

În timpul acesta ne ocupăm de oamenii străzii, îi adunăm din parcuri, de lângă blocuri, a fost un singur deces, îi adăpostim, le dăm de mâncare, avem grijă de toată lumea, că asta e misiunea noastră. Dar așteptăm și noi aceeași înțelegere de la cetățenii Capitalei. Îi rugăm să nu folosească mașinile zilele acestea, ca să putem să ne facem treaba cum trebuie. Dacă dânșii vor înțelege, va fi perfect", a declarat Oprescu miercuri la un post de televiziune.

El a anunțat că bucureștenii pot parca gratuit în spațiile special amenajate ale municipalității.

2014-01-29 18:12:19
Vezi Continuarea 

Sorin Oprescu: Transportul în comun e funcțional, toți bucureștenii au căldură și apă caldă

Primarul general Sorin Oprescu a declarat miercuri că se circulă pe străzile din Capitală, transportul în comun este funcțional, iar toți bucureștenii au căldură și apă caldă.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

"Orașul e viu, trăiește, toate mijloacele de transport în comun sunt la datorie, marile bulevarde, străzile laterale și țesătura de transport în comun e funcțională. Până la această oră nu s-a semnalat niciun fel de evenimente la RADET, RATB, ELCEN, ENEL și Luxten. În acest moment toată lumea are căldură, apă caldă, nu s-au semnalat niciun fel de avarii la rețeaua de distribuție", a spus Oprescu cu prilejul verificării activității operatorilor de deszăpezire, miercuri, la Centrul de Monitorizare a Traficului.

El a precizat că miercuri dimineața se aflau în teren 250 de utilaje de deszăpezire și 425 de operatori, dintre care aproape 100 sunt voluntari.

"Se acționează prin pluguire acolo unde e cazul și s-a cărat zăpada din București de pe majoritatea străzilor, inclusiv de pe cele mici. Intrările în București sunt permeabile pe toate direcțiile geografice și toate punctele cardinale. Începând cu ora 10,30 utilajele vor acționa în baterie însoțite de Poliția Națională, Brigada Rutieră și Poliția Locală. Corpul de control e pregătit, pleacă în a treia tură. După ce au verificat operatorii, acum trec la controlul străzilor, trotuarelor și reverificarea intrărilor și ieșirilor școlilor, grădinițelor, spitalelor", a afirmat edilul general.

El a informat că accesul în școli și grădinițe este asigurat, că numărul de alunecări pe zăpadă a scăzut, iar trotuarele sunt deszăpezite.

"Nu le mulțumesc acelora care în continuare își lasă mașina ca niște triști pe mijlocul străzii, e adevărat că de la 200 de cazuri în urmă cu 48 de ore am ajuns la 80, 90. Îi rog în continuare pe aceștia să-și revină pentru că nu facem altceva decât să ne încurcăm unii pe alții", a declarat în altă ordine de idei Oprescu.

2014-01-29 08:51:16
Vezi Continuarea 

Dragnea: Discuția pe care am avut-o cu reprezentanții FMI, CE și BM a avut ca temă principală descentralizarea

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, a declarat marți seară că în cursul zilei s-a întâlnit cu delegația FMI, CE și BM prezentă la București, principala temă discutată fiind cea a descentralizării.

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

 

"Discuția nu a fost despre arierate. Discuția cu mine a fost despre descentralizare. Le-am explicat care sunt principiile descentralizării. Și Comisia Europeană și FMI și mai ales Banca Mondială consideră că este un proces necesar și util pentru România și și-au exprimat disponibilitatea să ne sprijine să lucrăm împreună. Pentru regionalizare le-am exprimat deschiderea noastră să lucrăm împreună", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea la Palatul Victoria, la finalul comandamentului de iarnă pe care l-a coordonat.

El a răspuns astfel întrebat dacă în cadrul întâlnirii de marți cu FMI a prezentat problema arieratelor primăriilor.

2014-01-28 22:26:20
Vezi Continuarea 

Viceprimarul Nicolaescu: Deszăpezirea principalelor artere, prioritate a Primăriei Capitalei pentru miercuri

Deszăpezirea principalelor artere constituie prioritatea Primăriei Capitalei pentru miercuri, a declarat marți, pentru AGERPRES, viceprimarul Marcel Nicolaescu.

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES ARHIVA

 

"Urgențele vor fi reprezentate de pluguirea în două, trei, patru și cinci baterii, însoțiți și de Poliția Rutieră, pentru că se anunță și ceață. Va fi foarte greu să ne deplasăm cu asemenea efective. Astăzi am stabilit un parteneriat cu Poliția Rutieră și cu cea Locală, care ne vor ajuta cu antemergători în fața acestor baterii. Vom lucra efectiv de la noapte la pluguire, întrucât carosabilul e negru, are antiderapant și dacă îl pluguim, nu îngheață. E important, că de poimâine sunt—15 grade și dacă ne prinde cu zăpadă pe arterele principale, se formează poduri de gheață și chiar că nu mai putem să o îndepărtăm la—15 grade. Deci, important e ca bulevardele să arate mâine la negru, după care vom acționa și pe cele secundare", a spus viceprimarul.

El a precizat că Primăria Capitalei are la dispoziție peste 375 de utilaje și stocuri de material antiderapant de peste 17.000 de tone.

"Avem stocuri suficiente, am mai adus sare de la Slănic Prahova zilele acestea, deci avem tot ce ne trebuie. Avem și voluntari, vreo 100 și operatori manuali de la toate aceste companii de salubritate — peste 1.000", a adăugat Nicolaescu.

2014-01-28 21:05:00
Vezi Continuarea 

Oprescu cere continuarea deszăpezirii arterelor Capitalei, a stațiilor RATB, trecerilor de pietoni și trotuarelor

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat continuarea înlăturării zăpezii de pe arterele Capitalei, precum și curățarea stațiilor RATB, a trecerilor de pietoni și trotuarelor, informează un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

Potrivit unei raportări de marți dimineața, pe parcursul nopții trecute operatorii de salubrizare au acționat cu 327 de utilaje și 526 de operatori manuali — în sectorul 1 cu 128 de utilaje și 282 de operatori, în sectorul 2 cu 60 utilaje și 62 de operatori, în sectorul 3 cu 36 de utilaje și 30 de operatori, în sectorul 4 cu 29 de utilaje și 42 de operatori, în sectorul 5 cu 33 de utilaje și 70 de operatori, iar în sectorul 6 cu 41 de utilaje și 40 de operatori.

În timpul nopții s-a acționat permanent pe arterele secundare prin pluguire și împrăștiere de material antiderapant, astfel încât circulația rutieră s-a putut desfășura în bune condiții. Pe arterele principale aflate deja "la negru" s-a acționat doar pentru lărgirea acestora, acolo unde a fost necesar și s-a împrăștiat material antiderapant pentru prevenirea apariției poleiului. Astfel, au fost strânse 756 de basculante de zăpadă de pe mai multe artere din Capitală.

Operatorii au intervenit pe străzile ce au permis accesul utilajelor de deszăpezire, acolo unde acțiunea nu a fost îngreunată de mașinile parcate. Evacuarea zăpezii este posibilă doar pe timpul nopții și se intervine împreună cu echipajele Brigăzii Rutiere și ale Poliției Locale a Municipiului București. Operatorii de deszăpezire vor acționa și marți pentru curățarea arterelor secundare, precum și a stațiilor și refugiilor RATB.

2014-01-28 11:07:36
Vezi Continuarea 

Peste 100 de persoane fără adăpost, cazate în centre din subordinea primăriilor de sector

Peste 100 de persoane fără adăpost au fost cazate la sfârșitul săptămânii în centre sociale din subordinea primăriilor de sector, potrivit informațiilor puse la dispoziție de administrațiile locale.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA / ALEX TUDOR

 

De vineri după-amiază până luni dimineață, Poliția Locală Sector 1 și Ambulanța București au strâns 38 de persoane fără adăpost de pe străzile din sectorul 1, care au fost transportate în centrele sociale ale primăriei, adulții — la Complexul de Servicii Sociale Odăi, iar copiii — la Centrul de Plasament "Pinocchio", relevă un comunicat al primăriei locale.

În aceste centre persoanele găzduite beneficiază de hrană, igienă personală, precum și de îngrijire medicală de specialitate. În plus, cei care nu realizează niciun venit și au domiciliul în sectorul 1 sunt luați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și consiliați în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Persoanele fără adăpost din sectorul 1 beneficiază fără restricții în toată perioada cu ninsori abundente, viscol și temperaturi scăzute de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate.

Polițiștii locali vor patrula în continuare pentru a-i identifica pe oamenii fără adăpost care pot fi afectați de temperaturile scăzute.

În centrele sociale ale Primăriei sectorului 1 mai sunt disponibile pentru cazarea persoanelor fără adăpost aproximativ 60 de locuri.

Biroul de presă al Primăriei sectorului 2 a informat AGERPRES că de vineri până duminică au fost cazate în adăposturi patru femei.

În prezent, într-un adăpost cu o capacitate de 54 de locuri sunt cazați 38 de adulți iar în adăpostul pentru copii — 14 persoane.

2014-01-27 18:32:00
Vezi Continuarea 

Zăpada va fi ridicată și transportată începând de luni seară de pe arterele din sectorul 1

Zăpada va fi ridicată și transportată începând de luni seară de pe arterele din sectorul 1, anunță autoritatea locală.

 

Foto: (c) AGERPRES ARHIVA /ZAMFIR

 

Pentru facilitarea acțiunii de deszăpezire, autoturismele parcate pe marginea străzilor sunt ridicate temporar până la curățarea carosabilului, iar cele parcate neregulamentar sunt ridicate și duse în Aleea Mateloților. Utilajele Romprest sunt însoțite de un echipaj al Poliției Locale și de unul al firmei ce se ocupă de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în sector.

Circulația rutieră pe străzile sectorului se desfășoară în condiții normale de iarnă. Peste 70 de utilaje și 300 de muncitori intervin zilnic pentru a deszăpezi și a preveni formarea poleiului pe arterele din această zonă administrativă.

De vineri seară până duminică seară, utilajele Romprest — prestatorul serviciului de deszăpezire din sectorul 1 — au împrăștiat 2.600 de tone de material antiderapant solid și 300 de tone de material lichid.

Dacă în weekend Romprest a acționat în special pentru deszăpezirea străzilor principale și a arterelor pe care sunt situate obiective sociale — spitale, școli, sedii de poliție și pompieri, etc — în prezent utilajele firmei de deszăpezire intervin pe străzile secundare din sector.

Totodată, muncitorii companiei degajează manual zăpada de pe trotuare, din intersecții, treceri de pietoni, stații RATB, refugii de tramvai, intrări în stațiile de metrou, în unitățile sanitare, unitățile de învățământ.

2014-01-27 16:17:37
Vezi Continuarea 

Brașov: Toate pârtiile din Poiana Brașov vor fi deschise de miercuri

Toate pârtiile de pe Domeniul schiabil din Poiana Brașov - Sulinar, Lupului, Drumul Roșu, Subteleferic, Ruia, Stadion și Bradul - vor fi deschise de miercuri, se precizează într-un comunicat transmis luni AGERPRES de biroul de presă al primăriei Brașov.

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES ARHIVA

 

Luni, se schia în condiții foarte bune pe pârtia Lupului — partea superioară, până la telescaunul Ruia — și pe pârtiile Sulinar, Drumul Roșu, Ruia, Bradul și Stadion.

După ninsoarea din ultimele zile se lucrează pentru amenajarea pârtiilor Subteleferic și partea inferioară a pârtiei Lupului, astfel că, de miercuri, vor fi funcționale toate pârtiile.

Stratul de zăpadă măsoară 60 de cm în Masivul Postăvarul și 50 de cm pe pârtia Bradul, iar în stațiunea Poiana Brașov peste 25 de cm.

2014-01-27 15:31:00
Vezi Continuarea 

Oprescu a cerut să fie deszăpezite străzile laterale

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat luni să fie deszăpezite străzile laterale, precum și stațiile de tramvai, troleibuz și autobuz.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

"S-a lucrat toată noaptea. Rugămintea mea e astăzi să ne apucăm și să ne ocupăm de străzile laterale. (...) Am să vă rog să vă ocupați de capetele de linie, de stațiile de tramvai, de cele de troleibuz, autobuz, în așa fel încât să putem să le curățăm, pentru că au mai rămas foarte multe care încă mai sunt acoperite de zăpadă", a declarat Oprescu la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei.

El a precizat că se circulă în condiții de iarnă în București.

"Mai există artere unde s-au format poduri de gheață ce au rezistat tratamentului cu material antiderapant și pe care încercăm să le eliminăm luni. Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele circulă pe toate traseele după un program corespunzător unei zile de lucru. (...) în zona rampelor, pantelor, podurilor, pasajelor s-a acționat cu precădere prin împrăștierea de material antiderapant, pe timpul nopții operatorii au acționat cu 347 de utilaje și 459 de operatori, după cum urmează — în sectorul 1 cu 72 de utilaje, 246 operatori, în sectorul 2 cu 82 de utilaje, 40 operatori, în sectorul 3 cu 57 de utilaje, 24 de operatori, în sectorul 4 cu 51 de utilaje, 36 de operatori, în sectorul 5 cu 34 de utilaje 70 de operatori, în sectorul 6 cu 51 utilaje și 43 de operatori", a spus edilul general.

Potrivit lui Oprescu, la dispeceratul Poliției Locale a municipiului București au fost primite 21 de sesizări privind artere cu circulație îngreunată și necesitatea intervenției utilajelor de deszăpezire.

În ceea ce privește RATB, Oprescu a menționat că 32 de vehicule speciale de intervenție, autoturnuri și remorchere sunt poziționate în posturi fixe astfel încât să poată remedia problemele apărute.

2014-01-27 09:05:00
Vezi Continuarea 

Oprescu: Folosiți cu prioritate mijloacele de transport în comun în zilele următoare

Primarul general Sorin Oprescu le-a recomandat duminică seară bucureștenilor ca în următoarele zile să-și lase mașinile acasă și să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a facilita operațiunile de deszăpezire care vor începe luni dimineață și pe arterele secundare.

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA

 

"Mă adresez în primul rând cetățenilor Bucureștiului sau celor care vor să tranziteze Capitala în aceste zile și să folosească cu prioritate mijloacele de transport în comun. Îi rog, așa cum au făcut până acum, să lase mașinile acasă, mulți dintre ei. Pe cei care nu respectă niște reguli elementare și lasă mașinile în stradă îi anunț că le ridicăm de acolo. (...) Îi rog să facă lucrul acesta pentru a putea să curățăm străzile. Mâine de dimineață începem și cu străzile secundare, pentru că sunt și acelea importante, cu utilajele mici", a afirmat primarul general în cadrul comandamentului de iarnă desfășurat la Primăria Capitalei.

Oprescu a spus că arterele principale și intrările la spitale sunt circulabile și că duminică seară în teren se aflau 350 de utilaje.

"405 lucrători manuali acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe trecerile de pietoni, în stații și refugii RATB. (...) Tramvaiele, troleibuzele au circulat în mod corespunzător pentru condiții de iarnă, nu corespunzător așa cum ne așteptăm și ce înțelegem noi prin acest cuvânt", a mai spus primarul general.

După ce a avertizat că ninsorile vor continua în București în următoarele trei zile, Sorin Oprescu a făcut apel și la operatori ca să înceapă evacuarea zăpezii de pe marile bulevarde.

2014-01-26 23:10:00
Vezi Continuarea 

Audierile din Comisia Nana au fost amânate

Audierile de marți și miercuri de la comisia parlamentară care verifică schimburile de terenuri din județul Călărași au fost amânate din cauza vremii nefavorabile, a anunțat duminică președintele comisiei, deputatul Eugen Nicolicea.

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES ARHIVA

 

"Din cauza vremii nefavorabile care îngreunează deplasarea, audierile de la comisia parlamentară "Călărași" programate pentru marți și miercuri se vor reprograma în săptămâna 3-9 februarie 2014. Audierile vor fi anunțate în timp util", se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de Eugen Nicolicea.

Luni, membrii comisiei ar fi trebuit să studieze documentele pe care le-au primit până în prezent despre schimburile de terenuri din județul Călărași.

Marți era programat la audieri consilierul prezidențial Adrian Rădulescu, despre care secretara Primăriei comunei Nana, Tudorița Nicolae, a afirmat săptămâna aceasta că este cel care a depus la Registrul Agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

2014-01-26 17:41:30
Vezi Continuarea 

Cristian Popescu-Piedone: Primăria nu are niciun fel de implicare în decizia referitoare la Liceul 'Floria Capsali'

Autoritatea Locală Sector 4 nu are niciun fel de implicare în ceea ce privește adoptarea deciziei de comasare a liceelor vocaționale ''Floria Capsali'' și ''Dinu Lipatti'', susține primarul Cristian Popescu - Piedone, care a anunțat că, până la cristalizarea situației, va retrage de pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local un proiect de hotărâre privind planul de învățământ la nivelul sectorului pentru anul în curs.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

 

Precizarea edilului vine în urma posibilei desființări a Liceului de Coregrafie ''Floria Capsali''.

''Autoritatea Locală Sector 4 nu are niciun fel de implicare în ceea ce privește adoptarea acestei decizii, în măsura în care aportul nostru se referă strict la administrarea clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ. Inițiativa aparține Inspectoratului Școlar al Municipiului București, care a emis pe data de 16 decembrie 2013 o hotărâre privind comasarea liceelor vocaționale 'Floria Capsali' și 'Dinu Lipatti''', afirmă edilul, potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES.

În opinia lui Cristian Popescu — Piedone, cheltuielile rămân aceleași, indiferent de numărul elevilor sau de cel al cadrelor didactice.

"Am înțeles că se invocă realizarea unei așa-zise 'economii', nu știu la ce s-a referit Inspectoratul Școlar când a opinat astfel, în schimb, aș vrea să precizez că pentru noi, ca administratori, indiferent de numărul elevilor sau de cel al cadrelor didactice, cheltuielile rămân aceleași, nu scade sau crește factura la utilități în funcție de acești parametri. Sunt acuzat că mi-ar aparține decizia, că aș fi un soi de 'factor perturbator' în devenirea artistică a unor copii talentați, destabilizând formarea lor în cadrul singurului liceu vocațional de coregrafie. Nimic mai fals!", declară primarul sectorului 4.

El consideră că factorii responsabili ar trebui să își asume măcar un dialog cu părinții acestor copii, "justificând și purtând responsabilitatea deciziei lor".

"În lipsa unei reacții, eu nu pot sta cu mâinile în sân, în timp ce constat că nemulțumirea îi împinge, inclusiv pe elevii acestui liceu, să protesteze vehemet, în pofida vremii nefavorabile. 'Protest în poante' a fost titlul unui material de presă, care a reflectat situația prezentă de la Liceul 'Floria Capsali'. Fără 'poante', dar cu toată responsabilitatea, am decis ca, până la cristalizarea situației, să retrag de pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local un proiect de hotărâre. Acesta cuprinde aprobarea de către forul legislativ local a planului de învățământ la nivelul sectorului 4 pentru anul în curs", mai susține edilul.

Cristian Popescu — Piedone mărturisește, în comunicatul remis, că împărtășește opinia comitetului de părinți, motiv pentru care invită instituțiile responsabile să se așeze la masă și să discute cu aceștia în detaliu, aplicat, în strictul interes al copiilor.

2014-01-26 15:59:16
Vezi Continuarea 

PMB: Bucureștenii pot sesiza urgențele la numărul de telefon gratuit - 0.800.800.868

Primăria Municipiului București (PMB) a pus la dispoziția cetățenilor un numărul de telefon gratuit - Dispeceratul pentru Situații de Urgență, 0.800.800.868, la care se pot sesiza urgențele 24 de ore din 24.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

 

Potrivit unui comunicat al PMB transmis duminică AGERPRES, în prezent, utilajele intervin prin pluguire și, acolo unde sunt semnalate poduri de gheață, se aplică material antiderapant.

"Se intervine pe străzile laterale. La rândul lor, operatorii de căi publice acționează la îndepărtarea zăpezii de la trecerile de pietoni și curățarea trotuarelor", precizează PMB.

Primarul Sorin Oprescu, a cerut în cadrul Comandamentului de Iarnă, având în vedere semnalarea mai multor incidente la semafoarele din Capitală, intervenția echipelor Administrației Străzilor București.

2014-01-26 13:41:16
Vezi Continuarea