Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Presă

Presă

Patriarhul Daniel îndeamnă, în pastorala de Crăciun de anul acesta, la o atitudine de responsabilitate față de natură, arătând că aceasta trebuie mereu cultivată "pentru noi și pentru generațiile viitoare".


Foto: AGERPRES FLUX/CRISTIAN NISTOR

 

"Întrucât lumea a fost creată din dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, iar omul a fost numit stăpân peste tot pământul, ne revine responsabilitatea pentru întreaga natură, care trebuie mereu cultivată ca dar al lui Dumnezeu, pentru noi și pentru generațiile viitoare", spune înaltul ierarh.

 

Patriarhul evocă o afirmație a părintelui Dumitru Stăniloae, potrivit căreia "prin coruperea, sterilizarea și otrăvirea naturii, omul face imposibilă existența sa și a semenilor săi. Potrivit părintelui Stăniloae, "natura apare într-un mod cu totul clar ca mediul prin care omul poate face bine sau rău semenilor săi, dezvoltându-se sau ruinându-se el însuși din punct de vedere etic sau spiritual".

 

Pornind de la această afirmație, patriarhul Daniel arată că "între creație și Creator, între dar și Dăruitor există o legătură de viață".

 

"Dacă noi consumăm totul și degradăm totul din natură (creație), dovedind lipsă de respect sau nerecunoștință față de Creator și nepăsare față de darurile primite de la El, ce transmitem generațiilor viitoare? Binecuvântare sau poluare? Pământ lucrat și sfințit sau pământ degradat și pustiit? Totuși, putem transmite generațiilor viitoare și bogăție și înțelepciune, dacă gândirea noastră este creatoare de valori, iar voința noastră este promotoare a coresponsabilității și a cooperării practice la nivel național și planetar", semnalează patriarhul Daniel.

 

Înaltul ierarh arată că "la Taina Nașterii lui Hristos participă cerul și pământul, steaua și peștera, orașul și pustia".

 

2013-12-16 15:28:00
Vezi Continuarea 

Ciclistul Eduard Novak, desemnat sportivul anului în județul Harghita@

Ciclistul Carol Eduard Novak (CS Intersport Miercurea Ciuc) a fost desemnat cel mai bun sportiv harghitean al anului de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Harghita.


Foto: AGERPRES ARHIVA / VLAD STAVRICA

 

2013-12-16 15:25:30
Vezi Continuarea 

Studenții care stau mult online sunt mai anxioși și învață mai prost (studiu)

Studenții care petrec zilnic ore în șir online, scriu mereu mesaje sau vorbesc la telefon sunt mai agitați, mai puțin fericiți și iau note mai proaste, relevă un studiu realizat la Universitatea Kent din Ohio (SUA) citat sâmbătă de Associated Press.

 

Foto: AP ARHIVA / Dita Alangkara

 

Este vorba, se pare, de primul studiu care asociază folosirea telefoanelor mobile cu anxietatea și nivelul de fericire, afirmă cercetătorii din Ohio.

La studiu au participat 536 de studenți. Au fost aleși studenți pentru că este vorba de prima generație care a crescut odată cu noile tehnologii de comunicare. Cercetătorii au distins două categorii — cei care folosesc mai puțin telefoanele pentru a fi conectați, își verifică mesajele pe net și contul de Facebook, dar îl pot lăsa deoparte și-și văd de treburi, și cei care nu pot controla această relație și sunt 'lipiți' de telefonul mobil. Aceștia 'trebuie să se deconecteze de la rețea și să-și găsească un timp personal', a subliniat Andrew Lepp, unul dintre autorii studiului.

'Sunt studenți care te privesc în ochi, la curs, în timp ce scriu sms-uri sub pupitru' — a spus Lepp. 'Îi urmăresc, neoficial, pe aceștia de câțiva ani și au rezultate mai slabe la școală decât cei care își lasă telefonul în rucsac', a adăugat acesta.

2013-12-15 09:59:51
Vezi Continuarea 

Iliescu, despre Dosarele Revoluției: Să se investigheze în continuare este o datorie a Parchetului

Fostul președinte al României Ion Iliescu consideră că, în ceea ce privește Dosarele Revoluției din Decembrie 1989, Parchetul are datoria să investigheze până la lămurirea tuturor problemelor.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ALEX MICSIK

 

"Să se investigheze în continuare și să se lămurească toate problemele este o datorie și a Parchetului", a afirmat, vineri, Iliescu, la festivitatea aniversării a 100 de ani a Colegiului Național "Spiru Haret", răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor.

El a subliniat că a fost invitat de către procurori și a avut dialoguri cu ei de-a lungul vremii.

"Eu am scris vreo 20 de volume, cele mai multe legate de Revoluție și de evoluția țării de după Revoluție", a precizat fostul șef al statului, menționând că acum lucrează la "niște amintiri din copilărie, din tinerețe, inclusiv legate de Spiru Haret" (n.r. — colegiul la care Ion Iliescu a fost elev).

2013-12-13 13:29:40
Vezi Continuarea 

UE ne-a acordat sansa de a ne schimba soiurile de porumb si pe cele de grau conform normativelor in vigoare

UE ne-a acordat sansa de a ne schimba soiurile de porumb si pe cele de grau conform normativelor in vigoare. ...

2006-11-26 16:01:33
Vezi Continuarea