Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Presă

Presă

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a anunțat după ședința Comitetului Executiv de luni că l-a propus pe fostul selecționer Anghel Iordănescu pentru funcția de director tehnic al FRF, iar acesta a acceptat.Iordănescu va avea printre atribuții elaborarea unei strategii a fotbalului românesc, elaborarea unor criterii de selecție al echipele naționale și standardizarea procesului de pregătire.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / ANGELO BREZOIANU

 

* Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunțat luni, după ultima ședință a Comitetului executiv din acest an, că Guvernul României a aprobat printr-o hotărâre de guvern candidatura României și a Capitalei la organizarea unui pachet de meciuri din cadrul Campionatului European ediția 2020. Până în luna aprilie 2014, FRF va trebui să întocmească documentația necesară și fie semnate contractele ce sunt incluse în dosarul de candidatură, iar apoi până în luna septembrie vor avea loc o serie de inspecții ale UEFA.

* Judoka Andreea Chițu, vicecampioană europeană și clasată pe locul 5 la Mondiale, a fost desemnată sportiva anului în județul Prahova de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Chițu (cat. 52 kg) este legitimată la CSM Ploiești și Steaua București, fiind antrenată de Gheorghe Savu. Echipele anului 2013 sunt Petrolul Ploiești, câștigătoarea Cupei României la fotbal și participantă în preliminariile Europa League, precum și CSU Asesoft Ploiești, campioana națională de baschet masculin, care participă în grupele EuroCup, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

* Ciclistul Carol Eduard Novak (CS Intersport Miercurea Ciuc) a fost desemnat cel mai bun sportiv harghitean al anului de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Harghita. Locul doi în ierarhia județeană a fost ocupat de biatlonista Eva Tofalvi (SC Miercurea Ciuc), pe trei s-a clasat Simion Suciu (orientare/CSM-VSK Miercurea Ciuc), al patrulea s-a poziționat Zoltan Kelemen (patinaj artistic/SC Miercurea Ciuc), iar locul al cincilea a fost ocupat de judoka Robert Florian Papp (SC Miercurea Ciuc).

* Sportivii români au cucerit cele mai multe medalii la ediția a patra a Cupei Campionilor Europeni la karate WUKF, competiție desfășurată sâmbătă și duminică la Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca.Românii au cucerit nu mai puțin de 55 de medalii de aur, clubul gazdă, Politehnica Cluj, având cea mai mare zestre, 14 de aur, 7 de argint și 6 de bronz. La întreceri au luat parte și numeroși sportivi din Anglia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Malta, Scoția, Irlanda, Cehia și Italia, care a avut cel mai bun bilanț dintre oaspeți, cu 23 de medalii de aur, 15 de argint și 15 de bronz.

* "Ce binecuvântare!", a exclamat Papa Francisc luni dimineața, când a aflat că echipa sa de suflet, San Lorenzo, a reușit să câștige titlul de campioană a Argentinei la fotbal, informează AFP, citată de AGERPRES.După ce s-a trezit din somn, secretarul său argentinian, don Fabian Pedacchio Leanzi, l-a anunțat pe Suveranul Pontif că San Lorenzo de Almagro, echipă din Buenos Aires, a câștigat Turneul Apertura, după o remiză albă cu Velez Sarsfield (0-0), în cea de-a 19-a și ultima etapă a sezonului, a povestit un purtător de cuvânt al Vaticanului.

* Tottenham, echipa lui Vlad Chiricheș, va juca în șaisprezecimile de finală ale Europa League împotriva lui Dnepr Dnepropetrovsk, la care evoluează un alt fotbalist român, Alexandru Vlad, potrivit tragerii la sorți ce a avut loc luni la Lyon. În aceeași fază a competiției va mai avea loc un duel între români, Lazio Roma, echipa lui Ștefan Radu, urmând s-o întâlnească pe Ludogoreț Razgrad, la care este legitimat Cosmin Moți, fost jucător al formației din capitala Italiei. FC Sevilla, formația lui Raul Rusescu, pornește favorită în disputa cu Maribor, iar PAOK Salonic, cu Costin Lazăr printre jucătorii săi, va avea o misiune grea împotriva Benficăi Lisabona. Șahtior Donețk, echipă antrenată de tehnicianul român Mircea Lucescu, va juca împotriva Viktoriei Plzen, venită și ea din Liga Campionilor.

* Peyton Manning, cunoscutul jucător al echipei de fotbal american Denver Broncos, a fost desemnat sportivul anului în Statele Unite de către revista "Sports Illustrated".În vârstă de 27 ani, Manning este al patrulea "quarterback" care primește această distincție în ultimii nouă ani, după Tom Bradly (2005), Brett Favre (2007) și Drew Brees (2010). Anul trecut, premiul oferit de "Sports Illustrated" a revenit starului Campionatului profesionist nord-american de baschet LeBron James (Miami Heat).

* Guus Hiddink va reveni pe banca naționalei de fotbal a Olandei după Cupa Mondială 2014, când va expira mandatul actualului selecționer, Louis van Gaal, anunță presa olandeză de luni, citată de agenția Xinhua. Conform presei, Hiddink va semna un contract pe patru ani, în primii doi ani el urmând să fie antrenor principal, iar în ultimii doi, director tehnic. Hiddink, care a mai antrenat naționala batavă (1995-1998), a recunoscut că a avut o întâlnire informală cu responsabili ai federației olandeze.

* Argentinianul Sergio Aguero, atacantul echipei engleze de fotbal Manchester City, la care evoluează și portarul român Costel Pantilimon, va fi indisponibil "cel puțin o lună" din cauza unei accidentări la pulpa piciorului, a declarat luni antrenorul Manuel Pellegrini. "El a suferit o accidentare la pulpa piciorului și cred că va lipsi de pe gazon cel puțin o lună", a afirmat tehnicianul chilian. Aguero a fost nevoit să părăsească terenul de joc sâmbătă, în min. 49, al meciului de campionat câștigat în fața lui Arsenal (6-3).

2013-12-16 17:40:24
Vezi Continuarea 

Ungaria: Curtea Supremă a decis că împrumuturile în valută sunt legale

Împrumuturile în valută și contractele de creditare asociate sunt legale, iar clientul trebuie să suporte riscurile legate de fluctuațiile cursului de schimb, a decis luni Curtea Supremă a Ungariei /Kuria/, transmite MTI.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GINA STEFAN

 

Decizia Curții Supreme este obligatorie pentru instanțele juridice inferioare.

Potrivit Directorului departamentului civil de la Curtea Supremă a Ungariei, Gyorgy Wellmann, clienții care au luat un credit în valută au beneficiat de condiții mai bune decât cele aplicabile creditelor în monedă locală și, în consecință, clienții ar trebui să suporte riscurile implicate. 'Procesele nu sunt un mijloc adecvat pentru soluționarea evoluțiilor economice', a apreciat Gyorgy Wellmann.

2013-12-16 17:37:51
Vezi Continuarea 

Foștii depunători FNI care au dreptul la despăgubiri de la stat pot depune cereri la AAAS

Foștii depunători FNI care au dreptul să primească despăgubiri de la stat pot depune cererile de despăgubire pentru recuperarea sumelor investite la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), potrivit unui comunicat al instituției.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA/VLAD STAVRICA

 

Este vorba despre persoanele care care se regăsesc în anexele sentinței penale Nr.423/ 20.03.2007.

Documentația necesară întocmirii cererii de despăgubire este prezentată pe site-ul Autorității, la adresa de internet www.aaas.ro. În funcție de calitatea deținută de cel care solicită despăgubirile, cererile de plată vor fi însoțite de documente specifice.

În calitate de titular, solicitantul trebuie să depună o cerere tip și o declarație notarială care se găsesc pe site-ul AAAS, copie după actul de identitate și extras de cont original cu ștampila băncii emitente. În calitate de împuternicit, solicitantul trebuie să menționeze acest fapt în cererea tip, să prezinte, în plus față de actele necesare titularului, o procură sau împuternicire notarială, copie după actul său de identitate dar și după cel al titularului. În cazul în care solicitantul este succesor, trebuie să menționeze acest fapt în declarație tip și în cea notarială și să aducă, pe lângă actele solicitate în cazul titularului, certificatul de deces al titularului (copie simplă) și certificatul de moștenitor cu precizarea expresă a numărului de unități de fond și a valorii acestora în cadrul masei succesorale a bunurilor mobile (original sau copie legalizată).

În situația în care în titlurile executorii există erori materiale cu privire la numele, inițiala tatălui sau adresa de domiciliu a titularului, acesta va solicita instanței care a emis titlul executoriu (Tribunalul București — Secția a VI-a Civilă) o cerere de îndreptare/completare a erorii/erorilor materiale.

2013-12-16 17:35:08
Vezi Continuarea 

UPDATE Nicolicea, ales președinte al comisiei de anchetă Călărași

Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat în unanimitate președinte al comisiei parlamentare de anchetă Călărași, for constituit pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana.

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

"Aceasta este o ședință pur organizatorică, în cadrul căreia vom desemna președintele, urmând ca la dispoziția membrilor comisiei să fie un draft, un proiect de regulament și până data viitoare fiecare membru al comisiei să poată facă propuneri pentru îmbunătățirea, dacă este cazul, a acestui regulament. (...) Menționez că este un proiect de regulament care a mai funcționat la toate comisiile de anchetă, cu mici modificări", a declarat deputatul Eugen Nicolicea, în deschiderea primei ședințe a comisiei parlamentare de anchetă Călărași, reuniune desfășurată în prezența presei. 


Nicolicea a prezentat obiectivele comisiei de anchetă, care are un termen de finalizare a raportului de 60 de zile. 


Astfel, potrivit Hotărârii plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului de înființare a comisiei de anchetă Călărași, forul parlamentar are următoarele obiective: verificarea trasabilității terenurilor înstrăinate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, județul Călărași; verificarea situației subvențiilor încasate de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură în perioada verificată în zona supusă anchetei; verificarea statutului juridic și al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana în perioada 1990-2013; verificarea structurii de culturi a exploatațiilor agricole din zona supusă anchetei; verificarea legalității tranzacțiilor cu terenuri din zona supusă anchetei în perioada 1990-2013. 


Prin hotărârea plenului reunit al celor două Camere comisia este compusă din 15 membri — un președinte, un vicepreședinte și un secretar, dar având în vedere că PDL nu și-a desemnat reprezentanți în comisie, forul s-a reunit cu doar 13 membri, a spus Nicolicea. 


Componența nominală a comisiei este: de la PSD senatorii Gabriela Firea, Mihai Fifor, Nicolae Șerban și deputații Ioan Adam, Eugen Nicolicea, Adrian Solomon, de la PNL senatorii Mircea Dobra și Iulian Dumitrescu și deputații Ioan Cupșa, Costel Alexe și Mircea Irimia, din partea UDMR senatorul Tanczos Barna, iar de la PP-DD senatorul Teiu Păunescu. 


"Vreau să remarcați că PDL nu a nominalizat niciun membru, deci comisia este compusă din 13 membri și, de asemenea, nu și-a desemnat niciun reprezentant pentru a ocupa funcția de vicepreședinte. Fapt pentru care, Biroul comisiei, format din doi vicepreședinți și un secretar, în afară de președinte, nu va fi desemnat astăzi, iar dacă până data viitoare PDL nu va ocupa această funcție de vicepreședinte ea va fi repartizată altor grupuri parlamentare din cadrul comisiei noastre. Prin urmare, astăzi, pentru a putea să ne ocupăm de organizare pe viitor vom vota doar președintele, urmând ca vicepreședinții și secretarul să fie desemnați la ședința următoare", a declarat Nicolicea, în plenul comisiei.

2013-12-16 17:31:56
Vezi Continuarea 

Vâlcea: Azerii de la SOCAR au venit pentru a se interesa de preluarea Oltchim

Azerii de la compania SOCAR au avut, luni, o întâlnire la sediul Ministerului Economiei privind preluarea combinatului Oltchim, după care s-au deplasat la Râmnicu Vâlcea pentru o vizită pe platforma chimică, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

 

"Azerii de la SOCAR s-au întâlnit deja cu ministrul Economiei, fiind interesați de preluarea Oltchim SPV. După discuțiile de la minister au venit aici, la Râmnicu Vâlcea, pentru a vizita platforma chimică. Nu poate decât să ne bucure acest interes de la companii serioase în privința perspectivelor de privatizare ale combinatului vâlcean", a afirmat Cernev.

Tot luni, liderul sindicatului Victoria, a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES, că există o solicitare scrisă adresată Ministerului Economiei de companiile chineze interesate de preluarea Oltchim SPV, Baota Petrochemical Group, Hengchao Sun și Junlun Petroleum Co. Ltd privind amânarea termenului de privatizare, timp în care ar putea finanța o capitalizare a combinatului.

"Din câte am înțeles, vineri ar fi sosit pe adresa Ministerului Economiei o adresă, prin care companiile chineze au solicitat o amânare până în luna iunie a termenului de privatizare a Oltchim, perioadă în care are putea aloca suma de 20 de milioane de euro, bani pentru capitalizarea combinatului. Urmează ca azi să purtăm o discuție cu administratorii judiciari și să analizăm solicitarea părții chineze", a declarat pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

SOCAR și-a manifestat încă din 2009 intențiile de a prelua Oltchim.

Pe 1 iulie, premierul Victor Ponta a declarat că societatea azeră a vrut, încă din 2009, să cumpere combinatul, însă reprezentanții companiei au fost 'tratați cu refuz'. 'Le-au primit (informațiile—n.r. ). Vicepreședintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut să spună care e problema. Socarul a venit în România să cumpere Oltchim și au fost tratați cu refuz, în 2009, dacă nu mă înșel. Între timp și-au cumpărat un fel de Oltchim, o societate similară în Turcia, și atunci singura soluție pe care o vom discuta când vin la București este integrarea producției din Turcia cu cea din România', a spus Ponta.

El mai afirma, dacă vânzarea s-ar fi făcut la acel moment, Oltchim ar fi putut fi pe profit. 'Să nu uităm însă că am ratat o șansă și nu e neapărat un reproș pentru fosta guvernare (...). Putea acum Oltchimul să fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania națională azeră, care tocmai a cumpărat în Grecia compania națională de gaze', a mai spus Ponta.

2013-12-16 17:18:06
Vezi Continuarea 

Greblă: Probabil îmi voi sfârși activitatea profesională la Curtea Constituțională

Senatorul Toni Greblă a anunțat luni, în plenul Senatului, că numirea sa ca judecător la Curtea Constituțională este o împlinire profesională și că probabil își va sfârși activitatea profesională la CCR.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GRIGORE POPESCU

 

"Fiind la sfârșit de mandat, sfârșit care a venit mai repede decât mi-aș fi imaginat eu, în legătură cu trecerea la Curtea Constituțională vă rog să îmi dați voie să vă mai spun două lucruri. Dincolo de această împlinire profesională, pentru că probabil îmi voi sfârși activitatea profesională la Curte, ceea ce este o încununare a activității oricărui jurist în această țară, dincolo de această împlinire a zilei de astăzi vreau să vă spun că o să am una și mai mare. În noaptea aceasta o să devin bunic de băiat", a spus Greblă.

2013-12-16 17:17:30
Vezi Continuarea 

Zgonea: Dorim în Codul Penal un capitol cu sancțiuni mai grave pentru deputați și senatori

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat luni că dorește un capitol în Codul Penal cu sancțiuni mai grave pentru deputați și senatori.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA/MIHAI POZIUMSCHI

 

"Dorim în Codul Penal un capitol cu sancțiuni mai grave pentru cei care sunt deputați și senatori. Pentru că eu cred că dacă vrei să fii deputat și senator trebuie să ai o demnitate și o onoare. Eu nu pot să fiu echivalat ca deputat și senator funcționarului public, cum nici magistrații nu sunt echivalați funcționarului public în legislația penală", a precizat Zgonea, după ședința Biroul permanent.

"La angajarea răspunderii Guvernului, cu Predoiu ministrul Justiției, grupul parlamentar PSD, grupul parlamentar UDMR au atras atenția asupra acestui articol. Ce au făcut Boc și domnul Băsescu? Au prorogat termenul. Ce a făcut USL-ul? A anunțat că de la 1 februarie această lege intră în vigoare. Sunt și alte nereguli și inadvertențe în această lege și sunt convins că cei care vor face scandal și că vor spune că sunt scăpări și că trebuie făcute anumite corelări vor fi magistrații", a afirmat președintele Camerei Deputaților.

El a mai spus că va trebui inițiată o dezbatere împreună cu CSM și cu Înalta Curte de Casație și Justiție.

2013-12-16 17:06:39
Vezi Continuarea 

Antonescu: PNL îl va propune la SRTV pe Rareș Bogdan, înțeleg că PSD sprijină această propunere

Liberalii, în urma unor discuții informale în USL, au decis să-l propună la conducerea televiziunii publice pe jurnalistul Rareș Bogdan, a anunțat președintele PNL, Crin Antonescu.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / MIRCEA ROSCA (C)

 

El a arătat că, de vreme ce PSD nu a venit cu o altă propunere, social-democrații ar urma să sprijine soluția propusă de PNL.

2013-12-16 17:02:36
Vezi Continuarea 

Caraș-Severin: Trei noi pârtii de schi vor fi deschise la Gărâna, în Munții Semenic

În zona Semenic vor fi deschise, pentru acest sezon, trei noi pârtii de schi care au fost amenajate la Gărâna, pe o suprafață de aproximativ două hectare, darea în funcțiune așteptând deocamdată finalizarea probelor și obținerea ultimelor autorizații.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / PAULA NEAMTU

 

La Gărâna a fost amenajat un ansamblu de trei pârtii, două pentru schi, de 500 și 600 metri, și una pentru snowboard. Pârtiile sunt de dificultate medie și urcarea se face cu schiliftul. Snow-parcul, ca o premieră pentru județul Caraș-Severin și partea de vest a țării, va avea trei grade de dificultate, pentru începători, medii și avansați. Domeniul schiabil este dotat și cu tunuri de zăpadă, astfel încât să poată fi funcțional pe toată durata sezonului, fără probleme.

2013-12-16 17:02:15
Vezi Continuarea 

UPDATE: Senatorii l-au desemnat pe Toni Greblă în funcția de judecător la CCR

Senatorul Toni Greblă a fost desemnat, luni, de către plenul Senatului, pentru a ocupa funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), după ce postul deținut de Iulia Motoc a fost declarat vacant ca urmare a numirii acesteia în funcția de judecător la CEDO.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GRIGORE POPESCU

 

Desemnarea senatorului Toni Greblă ca judecător al CCR a fost aprobată de Senat, prin vot secret, cu 123 de voturi "pentru", două "împotrivă" și o abținere, deși înainte de exprimarea votului electronic senatorii PDL au părăsit sala de plen. 


Toni Greblă a precizat, de la Tribuna Senatului, că numirea sa în funcția amintită reprezintă "o împlinire profesională" și că, cel mai probabil, își va finaliza activitatea profesională ca judecător al CCR. 


"Fiind la sfârșit de mandat, sfârșit care a venit mai repede decât mi-aș fi imaginat eu, în legătură cu trecerea la Curtea Constituțională vă rog să îmi dați voie să vă mai spun două lucruri. Dincolo de această împlinire profesională, pentru că probabil îmi voi sfârși activitatea profesională la Curte, ceea ce este o încununare a activității oricărui jurist în această țară, dincolo de această împlinire a zilei de astăzi vreau să vă spun că o să am una și mai mare. În noaptea aceasta o să devin bunic de băiat", a spus Greblă.
Mandatul unui judecător la Curtea Constituțională este de nouă ani, neputând fi prelungit sau înnoit. 


Potrivit legii de funcționare și organizare a CCR, Curtea se compune din nouă judecători — trei numiți de Camera Deputaților, trei de Senat, iar alți trei de către Președintele României. De asemenea, Curtea se înnoiește cu o treime din numărul judecătorilor din trei în trei ani.
Senatorul Toni Greblă s-a născut la 30 decembrie 1953, în comuna Sadova din județul Dolj.

2013-12-16 16:50:25
Vezi Continuarea 

Deputatul Marian Neacșu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Marian Neacșu a fost trimis în judecată luni de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) sub acuzația de conflict de interese, informează un comunicat al PÎCCJ remis AGERPRES.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA/MIHAI POZIUMSCHI

2013-12-16 16:33:03
Vezi Continuarea 

Colegiul Director al PDL a validat alegerea lui Predoiu drept candidat al partidului la prezidențiale

Colegiul Director Național al PDL a validat luni propunerea înaintată de Comisia Națională pentru Statut, Etică și Litigii a partidului privind desemnarea lui Cătălin Predoiu drept candidat al formațiunii pentru alegerile din 2014 la președinția României, în urma scrutinului din partid.

 

Foto: AGERPRES FLUX/GRIGORE POPESCU

 

"Astăzi (luni—n.r.) Colegiul Director a validat propunerea Comisiei Naționale pentru Statut, Etică și Litigii de a fi de acord, pentru că au verificat toate procesele-verbale, cu votul celor 137 de mii de colegi care au votat pentru desemnarea candidatului nostru la funcția de președinte al României. Suntem primul partid care a procedat în acest fel. Iată că am avut în cursă doi colegi și le mulțumesc și aici ambilor, atât domnului Falcă, primarul Aradului, cât și domnului Cătălin Predoiu. A fost desemnat domnul Cătălin Predoiu și am convingerea că domnul Falcă va fi primul său sprijinitor în campania care va urma și care va fi mult mai grea decât campania din partid", a declarat președintele PDL, la finalul ședinței CDN.

Întrebat despre faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a fost validat drept candidat al partidului Forța Civică la funcția de președinte al României și dacă se poate vorbi astfel despre o competiție între Cătălin Predoiu și liderul FC în vederea desemnării unui unic candidat al dreptei la alegerile prezidențiale din 2014, Blaga a spus că în opinia democrat-liberalilor candidatul dreptei va fi cel al PDL.

"Noi credem că cel mai bun reprezentant al dreptei va fi candidatul întregului spectru politic de dreapta din iarna viitoare și că el va fi reprezentantul PDL. Avem o forță puternică, candidatul nostru are în spatele lui militanții partidului, iar acțiunile noastre vor fi tot mai vizibile chiar și în precampania pentru alegerile europarlamentare", a mai spus Blaga.

Cătălin Predoiu s-a declarat onorat de responsabilitatea ce i-a fost acordată de către PDL și a adăugat că va continua proiectul început în calitate de ministru al Justiției.

"Este un moment important pentru PDL. Este un moment foarte important și pentru mine, trebuie să recunosc acest lucru, dar situația în care USL a adus România face ridicolă orice formă de festivism. De aceea primul meu gând se îndreaptă către proiectul pe care l-am început la minister (Ministerul Justiției — n.r.) alături de PDL și doresc să-l continui: o Românie bazată pe stat de drept, o Românie bazată pe independența justiției, dar și o Românie prosperă. 


Am primit această responsabilitate din partea PDL cu recunoștință și cu încredere în viitor, cu încredere în forțele noastre. Vedem cum mai bine de 17 luni, domnii Ponta și Antonescu fac rău României, cum domnii Ponta și Antonescu lucrează pentru corupți, domnii Ponta și Antonescu vor să scoată România din Europa", a declarat Cătălin Predoiu.

2013-12-16 16:17:57
Vezi Continuarea 

UE promite un sprijin 'fără precedent' în cazul unui acord israeliano-palestinian

Miniștrii europeni ai afacerilor externe au promis luni că UE va acorda un sprijin 'fără precedent' israelienilor și palestinienilor, dacă aceștia vor reuși să încheie negocierile de pace, relatează AFP.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / TRAIAN NEGULESCU

 

"UE va furniza un program fără precedent de sprijin politic, economic și de securitate celor două părți în cazul unui acord final', au anunțat miniștrii de externe ai UE reuniți la Bruxelles. UE va oferi Israelului și viitorului stat Palestina un statut special de partenariat privilegiat, ce include un acces crescut pe piețele europene și sporirea relaților în domeniile științific și cultura", se arată într-un comunicat difuzat la încheierea reuniunii.

Miniștrii și-au exprimat 'sprijinul total' pentru negocierile de pace purtate în prezent de secretarul de stat american John Kerry cu premierul isrealian Benjamin Netanyahu și cu președintele Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

2013-12-16 16:17:17
Vezi Continuarea 

CNCD a aplicat două amenzi de câte 5.000 lei pentru colindul antisemit

Membrii Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării au sancționat luni, cu câte 5.000 de lei amendă contravențională, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și instituția în cadrul căreia funcționează Ansamblul "Dor transilvan", RATUC, în legătură cu colindul antisemit difuzat de TVR 3 în data de 6 decembrie.


Foto: AGERPRES ARHIVA / CRISTIAN NISTOR

 

Decizia a fost luată în unanimitate de cei șapte membri ai Consiliului prezenți în ședință, luni, a confirmat pentru AGERPRES președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Grupul de colindători Ansamblul "Dor transilvan" a cântat, în cadrul emisiunii "Apasă pe verde" de pe TVR 3, un colind în care era folosit de mai multe ori termenul "jidov", în mesaje antisemite.

2013-12-16 16:16:04
Vezi Continuarea 

Întâlnire Ianukovici-Putin: Nu va fi semnat niciun document privind aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală (Kiev)

Ministerul ucrainean de externe a dat asigurări, luni, că la întâlnirea de marți de la Moscova dintre președintele ucrainean Viktor Ianukovici și omologul său rus Vladimir Putin, prilejuită de reuniunea Comisiei interstatale ruso-ucrainene, nu vor fi semnate documente privind colaborarea sau aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală, respingând astfel informațiile vehiculate în acest sens în ultima perioadă.

 

Foto: AP FLUX/Mikhail Metzel

 

La întâlnirea de marți de la Moscova, ''vor fi semnate memorandumuri, protocoale de intenții, acorduri — ele au fost postate pe internet și în niciun fel nu se referă la colaborarea cu Uniunea Vamală, cu atât mai puțin la aderarea noastră la această structură'', a declarat ministrul adjunct ucrainean de externe Andrei Olefirov, citat de Interfax-Ukraina.

Reprezentantul diplomației de la Kiev a precizat că este vorba de documente care vizează exclusiv colaborarea bilaterală dintre Ucraina și Rusia, în special în domeniul economic.

Aceleași asigurări le-a dat, săptămâna trecută, și premierul ucrainean Mykola Azarov, care sublinia că guvernul său nu pregătește niciun fel de documente pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală, făcând totodată apel la încetarea speculațiilor pe această temă.

Opoziția ucraineană a susținut însă în ultima perioadă că președintele Viktor Ianukovici — care s-a întâlnit la 6 decembrie la Soci, în sudul Rusiei, cu omologul său rus Vladimir Putin, cu care a discutat despre 'parteneriatul strategic' dintre cele două țări — ar avea în vedere semnarea, cu ocazia reuniunii din 17 decembrie, a unui acord privind aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală, structură dominată de Rusia și din care mai fac parte două foste republici sovietice — Belarus și Kazahstan.

Tot după întâlnirea de la Soci, Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, declara că Moscova și Kievul nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală sau la reducerea prețului la gazele rusești.

2013-12-16 16:04:04
Vezi Continuarea 

Anghel Iordănescu, numit director tehnic la Federația Română de Fotbal

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a anunțat după ședința Comitetului Executiv de luni că l-a propus pe fostul selecționer Anghel Iordănescu pentru funcția de director tehnic al FRF, iar acesta a acceptat.


Foto: AGERPRES ARHIVA/GRIGORE POPESCU

 

Iordănescu va avea printre atribuții elaborarea unei strategii a fotbalului românesc, elaborarea unor criterii de selecție al echipele naționale și standardizarea procesului de pregătire.

 

''Am constatat că ne-am pierdut pe parcurs identitatea fotbalului românesc. Cred că ideea de a concepe în 6-8 luni a strategie pentru fotbalul românesc și echipele naționale e ceva normal în lumea civilizată'', a declarat Mircea Sandu, care a precizat că Iordănescu nu se va implica în procesul de selecție, ci va stabili doar criteriile care ar trebui urmate.

2013-12-16 15:53:52
Vezi Continuarea 

Republica Moldova va rata exporturi de 20 de milioane de dolari din cauza embargoului rusesc la producția vinicolă

Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Producătorii de vinuri din Republica Moldova vor rata vânzări de 20 de milioane de dolari până la sfârșitul acestui an din cauza embargoului impus de Federația Rusă, a declarat luni, într-o conferință de presă, ministrul agriculturii de la Chișinău, Vasile Bumacov.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / MIHAI POZIUMSCHI

El a menționat că autoritățile vor continua negocierile cu partea rusă pentru a rezolva această problemă, dar că deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun. "Cu părere de rău, blocajul în Federația Rusă continuă. Acest lucru creează dificultăți producătorilor vinicoli, în special celor care nu au reușit să se reorienteze pe alte piețe și care exportau masiv în Rusia. Noi vom continua negocierile. Vom continua să insistăm să clarificăm care sunt problemele pentru a reveni pe piața rusă, dar vom identifica și măsuri pentru a soluționa sectorul strategic al țării", a declarat Vasile Bumacov. 

Recolta de struguri în acest an a fost de 600.000 de tone, dintre care 500.000 de tone pentru vinificație. Întreprinderile industriale au produs 160 milioane de litri de vin, dintre care în 11 luni au fost exportate 120 de milioane de litri, în valoare de 190 de milioane de dolari. Exportul a crescut cu 23%, iar principala destinație sunt câteva state din CSI, a declarat Vasile Bumacov. Este vorba în primul rând de Rusia, dar și de Ucraina, Belarus și Kazahstan. Cel mai mare consumator de vinuri moldovenești din UE este Polonia, urmată de Cehia și România.

2013-12-16 15:53:00
Vezi Continuarea 

IEA: cererea de cărbune va încetini în următorii cinci ani

Ritmul de creștere a cererii mondiale de cărbune se va modera în următorii ani, pe măsură ce China va căuta surse de energie curată, SUA se vor îndrepta spre gaze mai ieftine, iar în Europa relansarea temporară a cererii de cărbune se va încheia, a estimat, luni, Agenția Internațională a Energiei (IEA), transmite AFP.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA/SORIN BLADA

 

În raportul său anual cu privire la perspectivele pieței cărbunelui pe termen mediu, IEA estimează că cererea anuală de cărbune va înregistra un ritm mediu de creștere de 2,3% pe an până în 2018, mai puțin față de avansul de 2,6% preconizat în raportul de anul trecut și față de o creștere reală de 3,4% pe an înregistrată între 2007 și 2012.

 

'În pofida unui ritm de creștere ușor mai lent, cărbunele va ocupa o parte mai mare în creșterea cererii mondiale de energie primară decât petrolul și gazele naturale, continuând o tendință care se înregistrează de peste un deceniu', subliniază IEA. 'Fie că ne place sau nu, cărbunele va rămâne o sursă importantă de energie pentru o perioadă lungă de timp', a declarat directorul IEA, Maria van der Hoeven.

 

În 2012, consumul mondial de cărbune a fost estimat la 7,697 miliarde tone, cu 170 milioane tone (sau 2,3%) mai mult decât în 2011. Cu toate acestea, în China (cel mai mare consumator mondial) ritmul de creștere a consumului de cărbune s-a înjumătățit de la un avans de 9,4% în 2011 la o creștere de 4,7% în 2012. 'Deși China va fi responsabilă pentru aproximativ 60% din nouă cerere globală în următorii cinci ani, eforturile guvernului de a încuraja eficiența energetică și a diversifica producția de electricitate vor încetini ritmul de creștere a cererii globale', susține IEA.

 

De asemenea, în SUA consumul total de cărbune a scăzut cu 10,7% în 2012 comparativ cu 2011 pe fondul creșterii producției de gaze de șist și al scăderii prețului la gaze naturale. Potrivit IEA, noile norme de mediu din SUA 'vor limita construcția de noi centrale pe bază de cărbune și vor conduce la închiderea unor instalații mai vechi, în timp ce creșterea producției de gaze de șist va continua să încurajeze tendința de trecere de la cărbune la gaze'.

2013-12-16 15:49:34
Vezi Continuarea 

Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins spre Râșnov și Predeal

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se va extinde în următorii ani în alte două etape, spre Râșnov și Predeal, proiectele de hotărâre privind aprobarea studiilor de oportunitate aferent documentației PUZ fiind votate luni, în unanimitate, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal.


Foto: AGERPRES ARHIVA / BOGDAN BARBULESCU (C)

 

Etapa a-II-a se referă la extinderea Domeniului schiabil din Masivul Postăvarul—Poiana Brașov până la Râșnov, cu pârtii și instalații pe cablu, apoi va urma etapa a III-a între Masivul Postăvarul-Poiana Brașov spre Predeal cu pârtii și instalații pe cablu.

 

"Este vorba despre o aprobare urbanistică în primă fază. Încercăm să creem un proiect regional, ca să spun așa, împreună cu orașele Râșnov și Predeal pentru a putea fi accesate fonduri europene. Important este să avem documentațiile și studiile pregătite pentru a nu fi în postura de a avea această oportunitate, dar să nu avem studiile și documentațiile pregătite. Vom detalia lucrurile în perioada următoare. În orice caz este vorba de foarte mulți bani pentru acest proiect de extindere a domeniului schiabil" a declarat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, după ședința de Consiliu Local.

2013-12-16 15:39:24
Vezi Continuarea 

Lindsay Lohan dorește să-și publice toate secretele într-o carte

Lindsay Lohan, fata rea de la Hollywood, s-a întâlnit cu reprezentanții agenției literare Waxman Leavall din New York pentru a discuta pe marginea proiectului unei autobiografii în care să-și povestească toate secretele, conform starpulse.com.

 

Foto: AP FLUX / Charles Sykes

Viitoarea carte se află în stadiul de început, Lindsay pornind totul cu o serie de însemnări de jurnal făcute în timp ce se afla internată într-o clinică de dezintoxicare.

În carte Lindsay Lohan ar urma să vorbească despre viața ei din postura de copil vedetă al Disney, va trata problema drogurilor, relațiile cu alte celebrități de ambele sexe (inclusiv relația ei lesbiană cu DJ-ul Samantha Ronson) dar și problemele numeroase pe care le-a avut cu legea și "concediile" pe care și le-a petrecut în diferite clinici de reabilitare.

2013-12-16 15:32:43
Vezi Continuarea