Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Ponta: Propunerea neoficială a colegilor liberali pentru funcția de președinte director-general al SRTV este Rareș Bogdan

Ponta: Propunerea neoficială a colegilor liberali pentru funcția de președinte director-general al SRTV este Rareș Bogdan

 

Premierul Victor Ponta a confirmat, luni seară, că jurnalistul Rareș Bogdan este propunerea pe care liberalii ar urma să o avanseze pentru funcția de președinte director general al SRTV, dar a precizat că se va pronunța cu privire la o astfel de nominalizare în momentul în care ea va fi avansată oficial de PNL.


Foto: AGERPRES ARHIVA / MIRCEA ROSCA (C)

 

"Propunerea pentru președinte director general va aparține colegilor liberali. Nu știu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială confirmată chiar de domnul Antonescu", a declarat premierul. Ponta a confirmat că este vorba despre jurnalistul Rareș Bogdan, întrebat în acest sens. Fiind chestionat dacă va susține această propunere, premierul a spus: "Dacă colegii liberali o vor face, o să discutăm atunci".

"Evident că am rețineri, dar nu cred că este corect să vorbim despre un alt coleg jurnalist. Problema mea este următoarea. Televiziunea publică, și o privesc din perspectiva șefului de Guvern, televiziunea publică, anul trecut, a fost practic în pragul colapsului. Noi am garantat un împrumut destul de mare cu care, sigur, s-au plătit niște disponibilizări, s-au mai plătit niște investiții... Situația actuală este însă în continuare extrem de gravă. Televiziunea publică are un buget în jur de 150 de milioane de euro, sper să nu greșesc. Are audiențe mici, dar nu asta este problema până la urmă, pentru că televiziunile publice, în general, nu au aceleași audiențe. Problema este dacă românii sunt mulțumiți de serviciile pe care le primesc în schimbul banilor pentru că cei 150 de milioane vin fie din taxă radio-tv, fie din buget. Și atunci preocuparea mea principală este dacă putem să facem din televiziunea publică un serviciu care să fie admirat, dorit de către români și care, sigur, să cheltuiască mai puțin în aceste vremuri dificile. Pentru că banii aceia, în loc să-i dau la TVR aș putea să-i dau la școli sau la spitale", a declarat Ponta.

El a adăugat că, spre comparație, Radioul public, "Radio România Actualități este lider de piață".

"Deci se poate să fi o instituție publică în concurență cu cele private, pentru că sunt foarte multe radiouri private foarte bune, dar RRA este lider de piață. Adică nu a cheltuit mai mult, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Deci, contează foarte mult managementul și eu cred că nu trebuie să fie neapărat într-o zonă privată ca să fie bine condusă.(...) Deci preocuparea mea pentru televiziunea publică este să cheltuie mai puțini bani publici și să aibă mai mult impact. (...) Mă refer la emisiuni culturale, mă refer la manifestările sportive. Vreau să văd nu doar fotbal, pentru că fotbalul e un business, dar, și aici, vreau să văd meciurile echipei naționale la televiziunea publică, cu toată dragostea și respectul", a mai declarat Victor Ponta. AGERPRES/ (A-autor:Daniel Florea)

2013-12-17 00:20:06
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!