Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Peste o sută de plaje din Brazilia, poluate cu petrol

Peste o sută de plaje din Brazilia, poluate cu petrol

Peste o sută de plaje din Brazilia, poluate cu petrol
 

Poliţia braziliană a anunţat miercuri lansarea unei investigaţii pentru a stabili posibilitatea unei "infracţiuni împotriva mediului" în urma apariţiei a numeroase pete de petrol pe mai mult de o sută de plaje din nord-estul Braziliei, relatează AFP.

Poluarea, observată încă de la începutul lunii septembrie pe plaje din opt state braziliene, a provocat deja moartea a numeroase broaşte ţestoase marine.

"Primele elemente arată că petrolul care poluează toate aceste plaje ar avea aceeaşi origine, care încă nu a fost determinată", a declarat într-un comunicat Agenţia de mediu Ibama.

Imagini cu pete mari negre în mijlocul nisipului de pe plajele paradisice din nord-estul ţării circulă de câteva săptămâni în mass-media braziliană.

Compania petrolieră de stat Petrobras a acceptat să participe la curăţarea plajelor, deşi a dat asigurări că testele efectuate arată că acest petrol "nu este nici produs, nici comercializat de către companie".

Agenţia de mediu din Sergipe, unul dintre statele afectate, a publicat fotografii în care se poate vedea un butoi roşu cu alb eşuat pe o plajă, deasupra unei pete mari, negre.

"Butoaie au fost găsite pe coasta din Sergipe. Aceste pete de petrol ar putea proveni de acolo", a declarat agenţia într-un comunicat.

AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Ana Bîgu, editor online: Simona Aruştei)

2019-10-03 09:00:52
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!