Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Szijjártó Péter: Dorim să rămânem membri PPE şi dorim să fim cei mai de succes membri ai PPE

Szijjártó Péter: Dorim să rămânem membri PPE şi dorim să fim cei mai de succes membri ai PPE

Szijjártó Péter: Dorim să rămânem membri PPE şi dorim să fim cei mai de succes membri ai PPE
 

Ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că principala formaţiune de guvernare din Ungaria, FIDESZ, a cărei rămânere sau excludere din Partidul Popular European se va decide în data de 20 martie, este "cel mai de succes" partid al PPE, care a adus cele mai bune rezultate şi că doreşte în continuare să rămână membră a acestei formaţiuni politice europene.

"FIDESZ este cel mai de succes partid al PPE, am adus cele mai bune rezultate. Am avut cele mai bune rezultate la ultimele alegeri şi am dori să rămânem la fel. Dorim să rămânem membri PPE şi dorim să fim cei mai de succes membri ai PPE. Vrem ca PPE să obţină rezultate şi mai bune la alegerile din mai", a susţinut Szijjártó Péter, potrivit traducerii oficiale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în cadrul conferinţei de presă că nimeni nu are dreptul să excludă FIDESZ-ul din Partidul Popular European şi că această dispută trebuie să aibă loc după alegeri, după ce PPE va câştiga alegerile europarlamentare.

"Săptămâna viitoare în PPE se va termina o dezbatere aprinsă. Atât UDMR, cât şi FIDESZ sunt membri ai PPE şi poziţia noastră este că FIDESZ nu trebuie exclus. Nimeni nu are dreptul să excludă FIDESZ-ul din PPE, avem nevoie unii de ceilalţi, PPE are nevoie de FIDESZ şi nu trebuie exclus. Dacă voi fi întrebat ca preşedinte al UDMR aşa voi vota. Nu putem să facem ordine cu pumnul! Ne comportăm de parcă nu am şti care sunt interesele noastre. Interesul nostru este ca în UE să facem reforme şi acestea să fie dictate de familia creştin-democrată. În timp ce ne certăm, PPE se destramă în campania electorală. Cred că soluţia bună e ca divergenţele să le rezolvăm după alegeri, prima oară să câştigăm alegerile în Europa", a afirmat Kelemen Hunor.

Ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a participat joi, la Târgu Mureş, alături de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la  comemorarea Revoluţiei de la 1848.

AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

2019-03-14 19:16:01
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!