Fii la curent cu toate noutatile!

Facebook Twitter Google+ Rss

Sondaj

Sustineti autonomia maghiara?
» Rezultate :: » Chestionare
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Rossenberg Alfred 

Reclama TV Vocea Romaniei 

 

 

 

Home »

Cioloș: Au fost presiuni să folosim tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamnă

Cioloș: Au fost presiuni să folosim tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamnă

 

 

Referindu-se la posibilitatea ca adoptarea bugetului să fie întârziată, el a explicat că dacă o astfel de situație se va întâmpla, ea nu va fi din vina Guvernului.

"N-aș vrea să se înțeleagă că această situație e din vina Guvernului. Pe noi au fost presiuni să folosim tot felul de artificii, de interpretări ale legii pentru a aduce alegerile mai aproape înspre toamnă. Nu în felul ăsta se fac lucrurile, trebuie respectată legea", a spus Cioloș, la TVR.

Cât privește informația potrivit căreia PSD ar fi anunțat că nu va vota bugetul până în luna februarie, premierul a răspuns că aceasta este 'problema' social-democraților.

"E problema dânșilor ce o să voteze, ce nu o să voteze. Noi o să ne facem treaba, inclusiv pe buget. Așa cum noi am primit un buget care era pregătit când am preluat guvernarea, în noiembrie, și noi vom pregăti un buget. Vom vedea, în funcție de condiții, dacă îl vom adopta în Guvern sau îl vom lăsa guvernului viitor", a adăugat prim-ministrul.

Pe de altă parte, acesta a susținut că partidele politice sunt conștiente de problema pe care o reprezintă fixarea datei alegerilor parlamentare la fiecare ciclu electoral.

"Partidele politice sunt conștiente (...) de faptul că ar trebui o dată fixă cumva sau un reper fix în Constituție, ca să evităm aceste calcule și aceste artificii pentru a rezolva problema", a arătat Dacian Cioloș.

El a mai spus că a discutat cu președintele Klaus Iohannis și acesta i-a confirmat că "nu va aștepta 20 de zile de la alegeri pentru a convoca Parlamentul".

"Imediat ce alegerile vor fi validate, Parlamentul poate să fie convocat. Prim-ministrul poate să fie nominalizat și poate să purceadă la formarea echipei și apoi, sigur, discuțiile pe buget", a declarat premierul.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)

2016-08-31 22:08:00
AGERPRES
 

Accesari

Au fost vizite din data de 01.12.2006

Da o nota acestei stiri

  •  
0 voturi

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!